Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 4 266
Използвах посочената по-долу рецепта като пропуснах портокаловия сок и намазал съвсем леко грил тигана със зехтин.

След като почна да се пече се разнесе миризма напомняща ми на амоняка  Sick.... нормално ли е това ('що ли питам май сама мога да си отговоря)...
На вкус нищо особено не е гадно, но е безвкусно
За първи път приготвям таква риба, но май ще ми е за поледно.

Може ли да е от ригана или просто самата риба е такава?
Преди време купувах някава бяла риба от Пикадили с китайско име (на мен поне така ми звучеше) и на вкус беше гадна(вонеше ми нещо)?
Може ли просто тези морски риби да не са за мен?.

Спомянм си едно предаване където готвача каза че колкото по-малко подправки толкова по-добре, така се усещала рибата
Та в една от сериите които готви беше тоно риба меч + салца(зехтин, сол, царевица, зелени и чеверни чушки на малки парченца). Маринова я само с лимон и зехтин и я пече на скара, като я мажеше отгоре със зехтин.


Риба меч на барбекю

Необходими продукти:
    * 6 котлета риба меч
    * 1 бучка краве масло


За марината:
    * 2 чаени лъжички (ч.л.) лимонов сок
    * 4 ч.л. портокалов сок
    * 1 ч.л. соев сос
    * 2 ч.л. доматено пюре
    * 1 ч.л. стрит чесън
    * 1 ч.л. риган
    * 2 ч.л.  пресен магданоз
    * черен пипер, сол


Приготвяне на марината
Смесете в дълбок съд портокаловия и лимоновия сок, соевия сос, доматеното пюре, чесъна, ригана, магданоза и посолете с по една щипка сол и черен пипер. Размесете добре сместа. Сложете рибата в марината за 2 часа, като след първия час я обърнете.

Приготовление на ястието
Подгответе барбекюто, изчакайте докато въглищата почервенеят и намажете скарата с маслото преди да сложите рибата. Печете рибата по 5 мин. от всяка страна, като я посипвате с малко от соса. Рибата трябва да придобие златист цвят.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
знам че акулата е добре преди да се приготви да се накисне поне за час в прясно мляко именно заради миризмата на амоняк, явно и с рибата меч е така
Цитирай

София

Мнения: 289
доколкото знам, миришат така защото не са изчистени на време, като са ги хванали са стояли с вътрешности и кожа
Цитирай

София

Мнения: 4 266
благодаря за включването, миризливеца потегли към контейнера Sick
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.