Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 583
Моля за коментар на изследванията ми Smile
Малко съм притеснена от резултатите Sad
Тези 4 хормона са правени на 5-ти ден
     
LH    7,04        mIU/ml      жени: фол.фаза 1.0-18.0,овул.фаза 24-105,лут.фаза 0.4-20,менопауза 15-62,мъже 2-12

FSH    9,52        mIU/ml      жени: фол.фаза 4-13,овул.фаза 5-22,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

Prolactin    12,99        ng/ml      М 1.6-18.8 Ж 1.4-24.2

Estradiol    168        pg/ml      жени: фол.фаза 39-189,овул.фаза 94-508,лут.фаза 46-309,менопауза 20-40,мъже 20-77

и на 25-ти ден (7 дни след преполагаема ову)

Progesteron     0,41          nmol/l       жени: фол.ф. 0.27-2.61,лут.ф. 3.28-38.63,овул.ф. 5.25-38.63, менопауза 0.2-0.82; мъже: 0.2-3.37

Testosteron    2,3        nmol/l      мъже: 6.76-39.49, жени 0.17-2.53

чакам още да излезнат DHEA-S и Androstendion Sad
ще ги попълня и тях като станат готови Smile

Притесняват ме стойностите на прогестерона и тестостерона и ФСХ, както и съотношението ЛХ/ФСХ Sad
Благодаря за коментарите предварително   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Аз пък мисля, че изследванията ти са много добри. Малко тестостерона отива към горна граница, но останалите неща са оки Peace.
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Прогестерона не е ли извън границите Smile аз гледам за овул фаза мисля че в нея трябва да съм била като са ми взели кръв Smile
И аз това видях за тестостерона Sad нали уж за да е ОК трябва да е към долната граница Sad
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Защо за прогестерона гледаш овулаторната фаза, а аз останалите фоликулярната newsm78?
4 ден от цикъла си е фоликулярна фаза Peace
За тестостерона не съм специалист, но все си мисля, че щом е в референтни значи е добре.
Цитирай

София

Мнения: 3 583
гледам овулаторна защото е на 25 ден правен прогестерона Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Оффф не съм видяла, уточнението, че е на 25 ден. Сори. Ами да според тези референтни е нисък.
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Мда Smile което пък означава че не е имало овулация мисля но дали и нещо друго означава .... Sad
Много са нисички  #Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 2 728
За прогестерона се гледа лутеална фаза. нисичък е, но е поправимо НЕ са ти лоши резултатите Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Моля за коментар на изследванията ми Smile
Малко съм притеснена от резултатите Sad
Тези 4 хормона са правени на 5-ти ден
     
LH    7,04        mIU/ml      жени: фол.фаза 1.0-18.0,овул.фаза 24-105,лут.фаза 0.4-20,менопауза 15-62,мъже 2-12

FSH    9,52        mIU/ml      жени: фол.фаза 4-13,овул.фаза 5-22,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

Prolactin    12,99        ng/ml      М 1.6-18.8 Ж 1.4-24.2

Estradiol    168        pg/ml      жени: фол.фаза 39-189,овул.фаза 94-508,лут.фаза 46-309,менопауза 20-40,мъже 20-77

и на 25-ти ден (7 дни след преполагаема ову)

Progesteron     0,41          nmol/l       жени: фол.ф. 0.27-2.61,лут.ф. 3.28-38.63,овул.ф. 5.25-38.63, менопауза 0.2-0.82; мъже: 0.2-3.37

Testosteron    2,3        nmol/l      мъже: 6.76-39.49, жени 0.17-2.53

DHEA-S     1,95          umol/l       жени:25-74г.-0.26-9.23;

Androstendion    19,92        nmol/l     0.9-7.0 #Crazy

Притесняват ме стойностите на прогестерона и тестостерона и ФСХ, както и съотношението ЛХ/ФСХ Sad

Сега вече и андростендиона ме пристеснява какво ли значи този резултата Sad
Благодаря за коментарите предварително   bouquet
Цитирай


Мнения: 473
аз бях писала  в една друга тема ама нещо не мога да я намеря, така че ще попитам тук дали според вас са ми ОК хормоните (изследванията са на 3ти ден от цикъла, аз съм на 22 години)

Estradiol        175.31  pmol/l     М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
DHEA-S        6.400    µmol/l     Ж:от10-19г.0.92-9.99;от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15;от55-75г.0.26-6.68;
Prolactin        205.69  IU/l             М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
LH                   5.34   IU/l             М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
FSH                   6.31  IU/l             М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
Testosteron   1.30   nmol/l     М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

Има и още 2 хормона, но резултатите още не са готови.
Цитирай


Мнения: 473
забелязвам, че моите резултати и тези обявени по-горе има разлика в референтните стойности. Thinking
Цитирай


Мнения: 84
Лабораториите не работят с еднакви референтни стойности. Важни са тези от твоята лаборатория!!!
Аз да попитам bissstra лекарят ти каза ли нещо за Естрадиола, не е ли малко висок за 5-ти ден от МЦ ? И това не означава ли по-ранна овулация ? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Според мен са добре, даже супер  Very Happy
Ми то реф на тази лаб за естрадиола са 600 не следва ли че са ОК  newsm78
Цитирай


Мнения: 473
Лабораториите не работят с еднакви референтни стойности. Важни са тези от твоята лаборатория!!!
Аз да попитам bissstra лекарят ти каза ли нещо за Естрадиола, не е ли малко висок за 5-ти ден от МЦ ? И това не означава ли по-ранна овулация ? newsm78

на 3 ден съм ги правила. другото момиче пише че е на 5ти  Wink а колкото до лекаря чакам резултат от още 2 хормона и отивам пак да ме види, просто пиша тук един вид за успокоение Wink а и виждам че има доста компетентни хора тук Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.