Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Бургас

Мнения: 2 744
Миналата седмица си пробвах пак разни манджи. Аз таки си готвя като ме хване вдъхновението и си хващам някоя рецепта от книгите и си я правя моя. Тоест тук добавя нещо, а отнякъде махна. Че значи си приготвихме страхотни печени пресни картофи с пастет от сирене:
Значи трябват:
 500гр. или кило пресни средно големи картофи
 300гр кашкавал
за пастета
 200гр. сирене /по възможност не много солено/
 3-4 с.л. сметана - заквасена /ползвам Данон/
 3-4 сл.л кисело мляко
 1 зелена пиперка
 1 шепичка орехи.
 копър

Та значи картофките се почистват от люспите, но не старателно а просто се измиват, подсушават се. Намазняват се в олио или зехтин за готвене и се мятат в предварително загрята до 200градуса фурна. Докато се пекат всичките съставки за пастета + малко зехтин или олио се пасират добре и се получава пастет  Wink След като са се изпекли картофките се режат на две и на всяка половинка се поставя листче кашкавал и обратно във фурната на горен реотан да се запече кашкавалчето. Като са готови картошите се сервират със пастета отсрани. Става истинско чудо особено за лятото.
Цитирай

Варна

Мнения: 737
Аз съм върл фен на картофките! Задължително ще пробвам, звучи доста апетитно!
Пресните картофки ги задушавам във фурната в торба за печене и става страхотно.
А ето и още една идея за страхотна заливка за картофи: Аз купувам замразен накълцан спанак (с него е най-лесно). Слагам го в тенджерка на много тих огън и когато той започне да се размразява се получава спаначено пюренце, към което добавям 1 малка кофичка заквасена сметана и чакам да започне да завира. Свалям го от котлона и с тази смес заливам предварително запечените картофки. Може да се използва и за заливка на варени картофи, но аз лично предпочитам запечени във фурна. Става великолепно.
Много си падам по такива хем бързи, хем вкусни нещица.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
картофките с пастетчето от сирене станаха супер - мерси за рецептата  newsm10
Цитирай


Мнения: 6 142
едно допълнение: като ги измиете и намажете с олио или зехтин, наръсете ги със сол и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги надупчете наняколко места с вилица. Иначе има риск някой картоф да гръмне във фурната, а после чистенето е кофти работа Sad
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Аз ще го пробвам това утре! Много вкусно ми се вижда!
Цитирай

Варна

Мнения: 737
едно допълнение: като ги измиете и намажете с олио или зехтин, наръсете ги със сол и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги надупчете наняколко места с вилица. Иначе има риск някой картоф да гръмне във фурната, а после чистенето е кофти работа Sad
Аз за това използвам торба за печене. Пък и картофките се задушават по-добре и стават невероятно вкусни. Който не вярва, да пробва!
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 744
Аз ползвам стъклена тавичка с капак или торби за печене. Само че понже много държа да има и коричка си махам капака/торбичката/ и само на горна фурна.
Цитирай


Мнения: 6 142
Торбата е вариант, ако искаш да си спестиш чистенето, но не й да предотвратиш гърменето. Ако се надупчат, просто не гърмят  Wink Иначе и аз имам добри препарати за почистване на фурна, но ако чакам гости и ми експлоадират половината картофи, ми се объркват порциите  Laughing
Цитирай


Мнения: 207
Много вкусно звучи yesОще днес ще си го приготвя Very Happy
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Пробвах картофките!
Дори имах гости!
всички останаха възхитени!

Благодаря за идеята!
Цитирай

lala land

Мнения: 397
Тези картофки са страхотни!
Цитирай


Мнения: 2 392
Момичета, вода слагате ли при картофките докато са във фурната?
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Аz също обичам много картфите.

Ето какво бърzо нещо приготвям.
Сварявам от най големите картофи. След това ги наряzвам на две, правя малка дупкаи ги пълня със смес от крема сирене (Филаделфия с подравки), сметана, сол, пипер, магданоz или нещо подобно и наряzана шунка. Слагам по едно малко парченце масло и ги zапичам на грил zа пет мин.
Същото нещо правя и със смес от барченца бекон и кашкавал, сол и черен пипер.

А иначе съм иzпробвала и печени малки картофки, наряzани на четвъртинки и мариновани със смес от олио, настърган пармеzан, чеснов прах, червен пипер, сол и черен пипер.  След това ги слагам в една намаzнена тава и ги пека на предварително zагрята фурна (220°) около половин час. От време на време ги обръщам.
Цитирай
Аz също обичам много картфите.

Ето какво бърzо нещо приготвям.
Сварявам от най големите картофи. .
Такива комбинацийка за картофи и аз правя. Получава се нещо такова. Аз връщам капачето на картофа, от където съм дълбала и слагала пълнежа
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Такива комбинацийка за картофи и аз правя. Получава се нещо такова. Аз връщам капачето на картофа, от където съм дълбала и слагала пълнежа
Mммм, иzглежда също много апетитно newsm64
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора