Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

on the beach

Мнения: 521
Днес имах глупостта да сложа да размразявам във микровълновата парче кашкавал,което е било преди това във фризера.Сложих го аз,обаче въобще не го наглеждах и като отворих микровълновата той беше се разтопил на половина.Грамажа ли не му уцелих или не знам какво стана.Та въпроса ми е парчето което остана що годе цяло,може ли да го сложа в хладилника?Би ли се развалило?Защото кашкавала беше доста голямо парче почти половин кило сигурно и не мога да го изям на веднъж или да го хвърля.
Цитирай

Испания и Стара Загора

Мнения: 1 035
може да изтрае няколко дни в хладилника. Peace
Цитирай


Мнения: 645
По принцип размразен веднъж продукт, не се замразява отново, както и част от него. Гнилостните  процеси започват от момента на размразяване и продуктът трябва да се консумира възможно най-бързо.
За това не замразявам никога продукти в големи количества.
Цитирай


Мнения: 8 572
Направи си кашкавалено руло и бягай за бира! Very Happy
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Имаше и рецепта за печен кашкавал.

Ето ти една идейка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293744.0
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 740
Не мисля, че е проблем, ако го консумирате до няколко дни да остане в хладилника. Просто си избери някоя вкусна рецепта с повече кашкавал и я зарадвай семейството с нея.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Направи си кашкавалено руло и бягай за бира! Very Happy
Ама точно! И аз така бих направила  Peace
Цитирай


Мнения: 1 712
Половин кило кашкавал е достатъчен за лазаня!
Цитирай

IT

Мнения: 187
Половин кило кашкавал е достатъчен за лазаня!
  Rolling Eyesлазаня половин килограм кашкавал  newsm78-струва ми се май мношко ,но всеки я прави по свои вкус разбира се  Peace-аз я правя с пармезан и половин килограм не слагам Tired-ако ще прави  повечко тавички с лазаня би го употребила всичкия разбира се Peace
Цитирай


Мнения: 824
една рецепта на Пеп-4о

Хрупкава кашкавалена палачинка

Продукти за 2 палачинки (2 порции е) :

300гр кашкавал
3 яйца
1 пълна с л  брашно
1 с л олио

2 х 1 ч л олио за тигана (d ок. 22см)

Приготвяне:

* Кашкавала се настъргва на ренде.
* Смесва се с яйцата, олиото и брашното
* В загрят тиган се сипва олиото, изчаква 5-10 сек. и изсипва половината от сместа.
* Разстила добре по цялата повърхност с шпатула - става тънко почти като палачинка.
* Оставя се да се изпържи добре - вижда се зачервяването по краищата отдолу - около 2 мин.
* Изсипва в чиния и обръща обратно да се изпържи пак до зачервяване.
* Изважда се в чиния, като може да се сгъне, навие или каквото се сетите.
* Така и с втората палачинка или други ако има.

Тези ми харесаха много повече от панирания кашкавал, защото не са толкова мазни, а са хрупкави като него.
Второто предимство е, че стават по-бързо и  по-чисто   
 
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.msg62576.html
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Рецептата за палачинката откровено ме заинтригува  Peace
Цитирай


Мнения: 1 802
Рецептата за палачинката откровено ме заинтригува  Peace
Very Happy Щом рецептата е на Пеп-4о няма начин да не е хубава!  Peace
Ще я пробвам и аз.  Peace
Цитирай

из дебрите на имагинерните стойности

Мнения: 463
Рецептата за палачинката откровено ме заинтригува  Peace
Very Happy Щом рецептата е на Пеп-4о няма начин да не е хубава!  Peace
Ще я пробвам и аз.  Peace
Напарвих! Опитах!
СТРАХОТНО! Благодаря за идеята!  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 735
Браво! Таман отворих да пусна рецептата  Laughing

Радвам се, че ти хареса  Hug
Цитирай


Мнения: 3 354
И аз ще я пробвам-изглежда вкусно!И с бира... bowuu Very Happy Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора