Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 юни 2008, 15:05 ч.
  • Преглеждания  79 554  Мнения  1 044  Онлайн  1
Отговори
Реклама
# 1
  • Мнения: 4 916
Цоп на първа страница.
Засега хлебчето ми върви много добре, май ще бъда доволна от сухата мая. А си мислех, че е по-добре с кубче Rolling Eyes

# 2
  • Мнения: 11 612
Цоп на първа страница.
Засега хлебчето ми върви много добре, май ще бъда доволна от сухата мая. А си мислех, че е по-добре с кубче Rolling Eyes

Добре става и със суха...но на мен лично тя ми мирише......

Лео, да ти имам аватарите и подписите......  bouquet

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Цоп на първа страница.
Засега хлебчето ми върви много добре, май ще бъда доволна от сухата мая. А си мислех, че е по-добре с кубче Rolling Eyes

Аз само суха мая ползвам,доволна съм.Само като правя козунак разтварям предварително маята в малко от прясното мляко.

# 4
  • София
  • Мнения: 496
Raya, мисля че ти ми отговори за програмата ти за макарони. Много интересно ми стана. Аз обаче съм с Мулинкес. Можеш ли да ми кажеш точните пропорции и продължителността на програмата ти и да се опитам да си я адаптирам за моята машинка?

# 5
  • София
  • Мнения: 1 142
хайде и аз да се запиша.
ina.gg, и аз съм с Мулинекс (ОW 5000), имам програма за спагети/макарони и представлява програма само за месене без втасване (15 минутна е ако не се лъжа)

# 6
  • София :(
  • Мнения: 184
Хора, аз ли съм левчо нещо или просто очакванията ми са големи?  Като сложа да правя нещо различно от обикновен хляб, напр днес пробвах доматен, става много вкусно обаче не се надига така хубаво. А уж спазвам рецептите, последователността на продуктите, следя тестото и ей го на - надигна се до половината на контейнерчето, а като гледам тук снимки - бухнало, над ръба се показало . Къде газя лука, че не мога да се радвам на произведения като вашите  cry

# 7
  • Разград
  • Мнения: 3 028
В такъв случай,преди да почне печенето,изключвам машинката и оставям да си втаса тестото.После на програма- печене и готово.

# 8
  • София
  • Мнения: 496
десито, аз съм с OW-2000. Там няма такава програма. Дали няма да мога да го меся на тази, на която се меси, но без да го оставям да втаса? Ще ми кажеш ли рецептата?

# 9
  • Мнения: 4 358
Хайде и аз да се метна тука.
Нали вече съм с машинка  Mr. Green
Прочетох внимателно инструкциите, довечера почвам.
Но имам въпрос - говори се в предните теми, че може след последното премесване да се вади тестото и да се дооформя.Все си мислех ,че машината по време на работа не се отваря.Как се разбира кога е това newsm78 - и още нещо да питам защо се вадят бъркалките, те всеки път ли се изваждат след изпичането на всеки хляб.
Извинявам се за тъпите въпроси, но ако прецакам машината от първия опит - просто #Crazy не ми се мисли.
Че аз и лакома - най скъпата взех ooooh!

# 10
  • София
  • Мнения: 3 889
Хора, аз ли съм левчо нещо или просто очакванията ми са големи?  Като сложа да правя нещо различно от обикновен хляб, напр днес пробвах доматен, става много вкусно обаче не се надига така хубаво. А уж спазвам рецептите, последователността на продуктите, следя тестото и ей го на - надигна се до половината на контейнерчето, а като гледам тук снимки - бухнало, над ръба се показало . Къде газя лука, че не мога да се радвам на произведения като вашите  cry
Когато към тестото се прибавят най различни добавки, ти затрудняват втасването и затова тогава се препоръчва по удължено време за втасване. В някой от предишните отговори писаха, че в тези случаи се прекратява прорамата, остава се тестото да втаса достатъчно и тогава се пуска програмата за изпичане (не същата програма с която сте месили тестото, а оная специалната дето е само за печене).

десито, аз съм с OW-2000. Там няма такава програма. Дали няма да мога да го меся на тази, на която се меси, но без да го оставям да втаса? Ще ми кажеш ли рецептата?

Програмата е за месене без втасване и малко се съмнявам, че я нямаш.


Хайде и аз да се метна тука.
Нали вече съм с машинка  Mr. Green
Прочетох внимателно инструкциите, довечера почвам.
Но имам въпрос - говори се в предните теми, че може след последното премесване да се вади тестото и да се дооформя.Все си мислех ,че машината по време на работа не се отваря.Как се разбира кога е това newsm78 - и още нещо да питам защо се вадят бъркалките, те всеки път ли се изваждат след изпичането на всеки хляб.
Извинявам се за тъпите въпроси, но ако прецакам машината от първия опит - просто #Crazy не ми се мисли.
Че аз и лакома - най скъпата взех ooooh!

Вероятно една част от тези мнения, които си прочела са мои. Аз по принцип след като приключи последното омесване, си вадя бъркалките и оправям тестото преди втасване, да има някакъв вид. Това обаче не е задължително. И да не ги извадиш бъркалките, ще ги извадиш понякога от самия хляб. Пък и правят едни интересни вдлъбнатини, които не са пък чак толкова приятни.

Що се касае до това да не се отваря машината. То аз го спазвам само по време на втасване и печене. Иначе много често ми се налага да регулирам консистенцията на  тестото като добавям я брашно я течности и няма как да стане ако не отворя капака.

# 11
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
Не върви да пиша само запис, ама нищо ново няма при мен - работи си през ден машинката, понякога и по два пъти на ден - онзи ден козунак меси и типово хлебче, че бялото ми брашно е на свършване и си го кътам до новата реколта Mr. Green.

# 12
  • Казанлък
  • Мнения: 263
Аз също съм доволна от сухата мая до сега не съм месила и пекла козунак с нея но ако не съм на работа в  събота мисля да направя козунака на  дядо хаджия  че е много добре обяснено всичко а и като го видях как хубаво е бухнал ми останаха очите .
Бъни аз първия път не ги махнах бъркалките но видях голям зор докато го извадя хляба и след като прочетох че могат да се махат си засякох  на дисплея по кое време е последното месене и сега ги махам само понаглася след това тестото и го оставям да се пече .

# 13
  • USA
  • Мнения: 1 777
За да не е просто запис. Wink

Пълнозърнеста питка със сусам




1 1/2 ч.ч.леко затоплена вода
1 1/2 ч.ч.бяло брашно
1 1/2  ч.ч.пълнозърнесто брашно/грахам
2 ч.л.сол
1/2 ч.ч.сусам
2ч.л. суха мая

~2с.л.прясно мляко за намазване
~2с.л.сусам за поръсване

Омесваме еластично тесто и оставяме да втаса до удвояване на обема.След като втаса  разделяме на 16 топчици които нареждаме в намаслена  тавичка.Оставяме отново да втаса на топло около 30 минути.След това намазваме с млякото отгоре и поръсваме със сусам.Печем на 220 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем още около 30 минути. Simple Smile

 ***Аз използвам машината за хляб за месенето и втасването.***



# 14
  • БУРГАС
  • Мнения: 106
Цоп на първа страница.
Засега хлебчето ми върви много добре, май ще бъда доволна от сухата мая. А си мислех, че е по-добре с кубче Rolling Eyes
[
/
quote]
Много ме успокои за маята.Още като я режех,залепваше за ножа,докато турската някак"скърца"като я режеш.Когато си купих машинката ползвах на Доктор Йоткер-суха,сега обаче купувам суха но турска и съм по доволна от нея и като качество и като цена,тя е 100гр.и струва 0,80ст. а Доктора е7гр.а пък е около 0,35ст.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 20:13 от БУРГАС ДШ

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт