Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юни 2008, 21:29 ч.

ЗЕЛЕНЧУЦИ НА СКАРА

  • 48 120
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 343
 Моля за съвет,как се правят зеленчуци на скара? Кои стават за това,и в каква "марина"  се оставят след скарата? newsm78

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Режеш, осоляваш и мяташ на скарата, това е.  Grinning Маринати не ползвам, ям си ги или така или със сос някакъв - тартар, кисело мляко с чесън.

# 2
  • Мнения: 3 520
Правя често тиквички, пиперки, лук, домати, предварително сварени картофи, патладжан. Режа ги тънко, намазвам ги леко с олио /може и без това/, соля ги като са готови, освен патладжана, който осолявам и изцеждам предварително. Любими са ми тиквичките и лука. Тиквичките понякога пълня със смес от извара, чесън, копър и навивам на рулца. Стават и на грил-тигана.

# 3
  • Мнения: 1 904
И аз като Блонди, мятам направо на скарата и готово. Дори не соля предварително. Peace

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 258
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.

# 5
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И е много важно да не ги оставиш да се смият, трябва малко да се пекат.

# 6
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .
 / извинявам се на авторката , че използвам темата /

# 7
  • Мнения: 7 474
Може и със соев сос, също не  е лошо  Crazy

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 443
Различните зеленчуци ги мариновам с различна марина .Най-често използвам зехтин, балсамов оцет, горчица  и подправки като черен пипер, сол, счукан чесън(може и на прах), босилек . Мариновам ги и ги оставям да престоят поне 1 час. После пека на скара и като ги извадя някой ги задушавам допълнително  в купа с капак и допълнително ги овкусявам с копър( магданоз ), зехтин или масло. Peace

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .

Доматите мятам на плочата на раклета  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 9
Ето нещо от мен:

Печени домати на скара

Необходими продукти:
•    4 големи домата
•    4 скилидки чесън
•    Шепа ситно нарязан пресен магданоз
•    1 тънка препечена филийка
•    Шепа от любимите ви пресни подправки (магданоз, дребен лук)
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 160 градуса.
2. Натрошете препечения хляб и го смесете с нарязания или смачкан чесън, магданоза и останалите подправки. Добавете сол и черен пипер на вкус.
3. Разполовете доматите и равномерно разстелете сместа от препечен хляб и подправки върху тях. Поставете доматите в тава и ги печете в продължение на 15 минути.
4. За финал ги запечете на скара за около 3 минути или докато хванат лека хрупкава коричка.

Още зеленчукови рецепти има на: http://medical.bg/recipes/vegetables.html

# 11
  • Където пожелая!
  • Мнения: 118
И аз без да мариновам, нарязаните зеленчуци ги мятам на скарата. След това посолявам и ги посипвам с балсамов оцет.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 805
Намазвам скарата с мазнина  предпочитам зехтин и мятам осолените зеленчуци. Става интересно например тиквичките ако ги оставиш да престоят напръскани със зехтин и магданоз, но под престоят имам пред вид 30 мин.

# 13
  • Athens-Varna
  • Мнения: 2 104
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.
Peace

# 14
  • Мнения: 1 798
Без да мариновам,мятам нарязаните зеленчуци на скарата.
Отделно си правя винегрет от зехтин, балсамов оцет,сол.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт