Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

Италия

Мнения: 153
 Моля за съвет,как се правят зеленчуци на скара? Кои стават за това,и в каква "марина"  се оставят след скарата? newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Режеш, осоляваш и мяташ на скарата, това е.  Very Happy Маринати не ползвам, ям си ги или така или със сос някакъв - тартар, кисело мляко с чесън.
Цитирай


Мнения: 947
Правя често тиквички, пиперки, лук, домати, предварително сварени картофи, патладжан. Режа ги тънко, намазвам ги леко с олио /може и без това/, соля ги като са готови, освен патладжана, който осолявам и изцеждам предварително. Любими са ми тиквичките и лука. Тиквичките понякога пълня със смес от извара, чесън, копър и навивам на рулца. Стават и на грил-тигана.
Цитирай


Мнения: 1 904
И аз като Блонди, мятам направо на скарата и готово. Дори не соля предварително. Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 232
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
И е много важно да не ги оставиш да се смият, трябва малко да се пекат.
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 593
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .
 / извинявам се на авторката , че използвам темата /
Цитирай


Мнения: 7 477
Може и със соев сос, също не  е лошо  Crazy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 312
Различните зеленчуци ги мариновам с различна марина .Най-често използвам зехтин, балсамов оцет, горчица  и подправки като черен пипер, сол, счукан чесън(може и на прах), босилек . Мариновам ги и ги оставям да престоят поне 1 час. После пека на скара и като ги извадя някой ги задушавам допълнително  в купа с капак и допълнително ги овкусявам с копър( магданоз ), зехтин или масло. Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
А как печете домат....колкото  и обилно да поливам с мазнина ..залепва и това е .

Доматите мятам на плочата на раклета  Peace
Цитирай

София

Мнения: 9
Ето нещо от мен:

Печени домати на скара

Необходими продукти:
•    4 големи домата
•    4 скилидки чесън
•    Шепа ситно нарязан пресен магданоз
•    1 тънка препечена филийка
•    Шепа от любимите ви пресни подправки (магданоз, дребен лук)
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 160 градуса.
2. Натрошете препечения хляб и го смесете с нарязания или смачкан чесън, магданоза и останалите подправки. Добавете сол и черен пипер на вкус.
3. Разполовете доматите и равномерно разстелете сместа от препечен хляб и подправки върху тях. Поставете доматите в тава и ги печете в продължение на 15 минути.
4. За финал ги запечете на скара за около 3 минути или докато хванат лека хрупкава коричка.

Още зеленчукови рецепти има на: http://medical.bg/recipes/vegetables.html
Цитирай

Където пожелая!

Мнения: 118
И аз без да мариновам, нарязаните зеленчуци ги мятам на скарата. След това посолявам и ги посипвам с балсамов оцет.
Цитирай

София

Мнения: 844
Намазвам скарата с мазнина  предпочитам зехтин и мятам осолените зеленчуци. Става интересно например тиквичките ако ги оставиш да престоят напръскани със зехтин и магданоз, но под престоят имам пред вид 30 мин.
Цитирай

Athens-Varna

Мнения: 2 085
Аз наръсвам нарязаните зеленчуци с готова подправка за скара поливам ги обилно със зехтин и ги пека на грил тиган.
Peace
Цитирай


Мнения: 1 800
Без да мариновам,мятам нарязаните зеленчуци на скарата.
Отделно си правя винегрет от зехтин, балсамов оцет,сол.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора