Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 юни 2008, 11:36 ч.
  • Преглеждания  4 313  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 293
Картофени кюфтета

Продукти:
за кюфтетата - 1 кг. картофи, кашкавал, вегета, черен пипер, горчица, чесън.
за соса - малка заквасена сметана, 3-4 с.л. кисело мляко, копър, чесън.
за панировката - 2 яйца, царевично и нормално брашно и вода.

Приготвяне:
Обелените картофи, нарязани на парчета варя в микровълновата.
Като са готови, изцеждам, намачквам с пресата, слагам вегетата, черния пипер,
горчицата, настъргания кашкавал, счукан чесън, разбърквам хубаво и оформям кюфтета


Панировката - смесвам яйцата, брашното и водата до получаване на хомогенна, къста каша

Пържа кюфтетата в горещо олио

Сервирам като заливам кюфтета със сос от заквасена сметана, кисело мляко, копър и чесън

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Ау, стрхатно изглеждат.
Аз ги правя,но и слагам малко лук и чубрица.
Но твоите непремено ще направя.
Още повече че са със сос и няма да бъдат сухи.
А и със снимките изглеждат направо върховно.
Отивам за картофи...

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Досега не съм слагала на картофени кюфтета чесън, ще пробвам и този вариант.
А за панировката винаги слагам бира в яйчената смес с брашното.

# 3
  • София
  • Мнения: 4 293
Досега не съм слагала на картофени кюфтета чесън, ще пробвам и този вариант.
А за панировката винаги слагам бира в яйчената смес с брашното.
Да това с бирата съм го чувала, използва се като набухвател нали.
Аз лично не съм слагала никога, но съм чувала че става хубаво.

А колкото за чесъна, той върви страхотно на картофките  Peace
На печените или задушените картофки винаги слагам чесън.
Отделно на заливката на кюфтетата също  Peace
Ама ние си похапваме доста чесън  Mr. Green

# 4
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Ама ние си похапваме доста чесън  Mr. Green

И ние ,и ние
 Mr. Green

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 12:06 от Lindita

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз не знам дали тук е мястото,но за дам една рецепта за панировка.
100 грама брашно,50 грама царевично нишесте,2 жълтъка,2 разбити на сняг белтъци и малко бира.
Всичкото се прави на каша,по гъста от боза и се прибавя сол и черен пипер.
Използвам го за паниране на пилешко,свинско,риба.
Като слагам и различни подправки в зависимост от вида на месото.
Но придобива страхотна хрускава коричка.

# 6
  • Мнения: 7 474
Чудесно изглеждат  Crazy

# 7
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Пък аз ги панирам само в яйца и стават страхотни, но ще пробвам и варианта с бирата, че много  го хвалят.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 442
Супер  апетитно изглеждат. Peace
Направо Ви се кефя на ентусиазма за картофените кюфтета . Много ги обичам, а и всички в къщи , но картофените кюфтета са ми в графа дълги манджи. Много време  трябва за тяхното приготвяне и по тази причина ги приготвям рядко, за съжаление.  chef

# 9
  • София
  • Мнения: 1 591
Много вкусни изглеждат.  Hug А може ли да се сложи и малко сирене вътре?

# 10
  • Мнения: 311
... но картофените кюфтета са ми в графа дълги манджи. Много време  трябва за тяхното приготвяне и по тази причина ги приготвям рядко, за съжаление.  chef


напротив, много бързо. Докато се варят картофите правя нещо друго за вечерята и после само ги пресовам и пържа. при мен стават бързо, а и са си вкуснички

Рецептата на Дудинка е даже по-опростена от другите, които имам и непременно ще се изпробва. Мисля, че и сиренце ще върви

# 11
  • София
  • Мнения: 4 293
Много вкусни изглеждат.  Hug А може ли да се сложи и малко сирене вътре?

може сирене или извара  Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 1 591
Благодаря, Дудинка!   bouquet

# 13
  • Мнения: 3 377
Браво,  Дудинка  Hug  bouquet

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
И аз ги правя така, само че без горчица и печени на фурна!  Peace
Дудинка, поздравления, страхотно изглеждат!   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт