Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

без обхват

Мнения: 5 745
Лято е, и извадих раклета. Обаче все едно и също слагам и става досадно.
Ако има хора, които използват раклет , нека споделим фантазиите си.   bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 047
Направо ме заинтригува  newsm78

Какво ще рече това "раклет"?
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812


Нашият е такъв, обикновено си правим гъбки, кюфтета, месца, всякакви зеленчуци, а отдолу яйца и сирене.
Цитирай

без обхват

Мнения: 5 745
Раклет e ето това нещо:
http://www.ph4.ru/cook/images/raclet2.jpg
http://www.raclette.com.au/images/the_gourmet_raclette_grill.jpg

Швейцарците са го изобретили- в чинийките отдолу се подгряват различни неща, обикновено завършват с някакво сиренце разтопяемо ( има специални за раклет). Съдържанието на чинийките се изсипва в/у варени картофи ( не задължително в моя случай). Отгоре можеш да печеш леки меса, зеленчуци.. 
Много хубаво нещо е за гости - можеш просто да нарежеш продукти и всеки сам да си прави каквото иска в чинийките.
Примерно нещо такова: http://www.webstart.com/jed/house/jpg-images/raclette-sams.jpg
В общи линии това е. 
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 047
Офф, не знаех, че така се нарича.

Бях му хвърлила око преди време, после нещо се разсъхна меракът ми.
Изглежда мног атрактивно за гости, наистина.
Цитирай

без обхват

Мнения: 5 745
Всъщност оригиналният раклет е ето това нещо: http://www.zagato.nl/Images/Tignes/Raclette.jpg
разтопеното отива в/у картофите.

Линдита, а яйцето директно ли го счупваш в чинийката?
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812

Линдита, а яйцето директно ли го счупваш в чинийката?

Да, или пък си правя смес от яйце и сирене и го изсипвам. Отгоре ръся с червен и черен пипер.
Могат и да се приготвят в чинийките и смес от различни сирена, пушено, синьо, краве...отгоре с магданоз.
Цитирай

пак на Рив Гош

Мнения: 1 425
при нас раклетата е по-скоро зимно ядене Wink. но пък страшно удобно за гости Smile.
аз карам по "клсическия" начин - със сирене (raclette, gouda със синапено семе, morbier...), върху сварени картофи, шунка (прясна и пушена), саламчета разни, чушки... май наи-екзотичното, което съм пробвала, e пъдпъдъчи яйца.
Цитирай

без обхват

Мнения: 5 745
Да, наистина е зимно  Laughing Точно това си помислих  преди малко, като гледах снимките -  аз го вадя лятото, защото има по-голямо изобилие на зеленчуци сякаш.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Раклета си го вадим много често. Ни най-малко не е зимно ядене. В чинийките слагаме предимно разбити яйца с много вегета и кашкавала за раклет /не заедно/. Понякога други хора си го гарнират и със зеленучците и месото, но за мен тези двете са си класика отгоре - тиквичките, доматите и месото са на плочата; а саламите, лукът, чушките и гъбите - на тефлона. Комбинациите са безброй  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.