Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 юни 2008, 20:38 ч.
  • Преглеждания  2 418  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • без обхват
  • Мнения: 5 745
Лято е, и извадих раклета. Обаче все едно и също слагам и става досадно.
Ако има хора, които използват раклет , нека споделим фантазиите си.   bouquet

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 3 243
Направо ме заинтригува  newsm78

Какво ще рече това "раклет"?

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817


Нашият е такъв, обикновено си правим гъбки, кюфтета, месца, всякакви зеленчуци, а отдолу яйца и сирене.

# 3
  • без обхват
  • Мнения: 5 745
Раклет e ето това нещо:
http://www.ph4.ru/cook/images/raclet2.jpg
http://www.raclette.com.au/images/the_gourmet_raclette_grill.jpg

Швейцарците са го изобретили- в чинийките отдолу се подгряват различни неща, обикновено завършват с някакво сиренце разтопяемо ( има специални за раклет). Съдържанието на чинийките се изсипва в/у варени картофи ( не задължително в моя случай). Отгоре можеш да печеш леки меса, зеленчуци.. 
Много хубаво нещо е за гости - можеш просто да нарежеш продукти и всеки сам да си прави каквото иска в чинийките.
Примерно нещо такова: http://www.webstart.com/jed/house/jpg-images/raclette-sams.jpg
В общи линии това е. 

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 3 243
Офф, не знаех, че така се нарича.

Бях му хвърлила око преди време, после нещо се разсъхна меракът ми.
Изглежда мног атрактивно за гости, наистина.

# 5
  • без обхват
  • Мнения: 5 745
Всъщност оригиналният раклет е ето това нещо: http://www.zagato.nl/Images/Tignes/Raclette.jpg
разтопеното отива в/у картофите.

Линдита, а яйцето директно ли го счупваш в чинийката?

# 6
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817

Линдита, а яйцето директно ли го счупваш в чинийката?

Да, или пък си правя смес от яйце и сирене и го изсипвам. Отгоре ръся с червен и черен пипер.
Могат и да се приготвят в чинийките и смес от различни сирена, пушено, синьо, краве...отгоре с магданоз.

# 7
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 454
при нас раклетата е по-скоро зимно ядене Wink. но пък страшно удобно за гости Simple Smile.
аз карам по "клсическия" начин - със сирене (raclette, gouda със синапено семе, morbier...), върху сварени картофи, шунка (прясна и пушена), саламчета разни, чушки... май наи-екзотичното, което съм пробвала, e пъдпъдъчи яйца.

# 8
  • без обхват
  • Мнения: 5 745
Да, наистина е зимно  Laughing Точно това си помислих  преди малко, като гледах снимките -  аз го вадя лятото, защото има по-голямо изобилие на зеленчуци сякаш.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Раклета си го вадим много често. Ни най-малко не е зимно ядене. В чинийките слагаме предимно разбити яйца с много вегета и кашкавала за раклет /не заедно/. Понякога други хора си го гарнират и със зеленучците и месото, но за мен тези двете са си класика отгоре - тиквичките, доматите и месото са на плочата; а саламите, лукът, чушките и гъбите - на тефлона. Комбинациите са безброй  Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт