Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Виена

Мнения: 957
Въпросът ми се дали е проблем да давам на сина си филийка черен хляб (без цели зърна в него) с домашна лютеница или с крема сирене (давам Philadelphia), тъй като обяви бойкот на попарата и предпочите по-суха храна. Също така ако имате идеи с какво друго да е филийката, заповядайте  Very Happy

Другият ми въпрос е за кус куса. Някакъв специален кус кус за бебета ли се дава? Гледам че има тестени изделия без яйца в тях. Мислех си дали мога да му правя супа от буквички или нещо такова, но не съм сигурна и затова ви питам.
Цитирай


Мнения: 11 589
Педиатърката ми каза да не давам черен хляб, а бял. Кук-кус давам на Плазмон. Страхотен е и аз го ям. А лютеницата с какво е правена? Има ли пържено олио? Ако има по-добре не давай. Аз давам детска лютеничка Олинезко, защото нямам правена от мен, като за бебе.
Цитирай


Мнения: 1 012
Въпросът ми се дали е проблем да давам на сина си филийка черен хляб (без цели зърна в него) с домашна лютеница или с крема сирене (давам Philadelphia), тъй като обяви бойкот на попарата и предпочите по-суха храна. Също така ако имате идеи с какво друго да е филийката, заповядайте  Very Happy

Другият ми въпрос е за кус куса. Някакъв специален кус кус за бебета ли се дава? Гледам че има тестени изделия без яйца в тях. Мислех си дали мога да му правя супа от буквички или нещо такова, но не съм сигурна и затова ви питам.
1. Бял хляб;
2. Кус - кус на Плазмон;
3. Би избягвала домашна лютеница - принципно лютеницата се пържи, използва се и сол;
4. Филаделфия също не бих дала, а извара.
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
 Peace Бял хляб, кус -кус Плазмон, ако лютеницата е пържена не е подходяща, но не бих дала и купешка, защото тя пък е с подобрители и консерванти.
Защо не даваш овесени ядки с мляко, филия с масло и сиренце, с извара.За толкова малко дете не може да има и такова разнообразие в закуските щом харесва по суха храна.
Цитирай

София

Мнения: 9 920
хляба как го давате да попитам-препечен,само кориката или средата?
Цитирай

в очите на двама мъже

Мнения: 1 367
хляба как го давате да попитам-препечен,само кориката или средата?
Според мен не трябва да е препечен.Моят син не си пада твърде по хляба,но доколкото го яде,гризка и коричкаи от средата.
За кус-куса-не виждам проблем да се дава и обикновен.Лютеница-сякаш по-добре не.А на филийката като разнообразие може изкиснато сиренце-то става на каша като се изкисне,нали знаеш.
Цитирай

Виена

Мнения: 957
От хляба давам само среда без кората. Не препичам. Онзи ден набара едно изсъхнало парче хляб с кората и докато се усетя го беше изял.
Лютеницата майка ми не я пържи , а я вари. Има домати , печени чушки и патладжан. Купена не бих дала посмъртно.
Каква е разликата между крема сирене и обикновено сирене? И двете са от краве мляко.
Моцарела може ли? Тя нали е прясно сирене и не е солена.
Аз редувам по принцип изкиснато сирене с крема сирене.
Овесени ядки не яде.
Цитирай

в очите на двама мъже

Мнения: 1 367
Каква е разликата между крема сирене и обикновено сирене? И двете са от краве мляко.
А сега де!Не се бях замисляла.Ми на първо четене крема сиренето можеш да го размажеш на филийка,а обикновеното не.Но сигурно има и други разлики.
Цитирай


Мнения: 1 061
Аз бих те посъветвала в никакъв случай да НЕ даваш лютеница. Патладжана е абсолютно забранен за бебета, малки деца, а за възрастни не е препоръчителен зеленчук, ако имат бъбречни или храносмилателни проблеми, поради трудно смилаемата целулоза. Моцарела също не бих дала никога, не случайно за бебета е абсолютно задължително сиренето да е добре "узряло", а моцарелата е прясно сирене. Прочети състава на сиренето крема, но до колкото си спомням в него има и доста добавки, стабилизатори и т.н., саламуреното сирене е съвсем различно нещо. Кус-кус според мен можеш да предлагаш и обикновен. Не избързвай с по различните неща в менюто на бебето си ( говоря за различни сирена, меса и подобни неща), не всички се допуска да се дават на бебета.
« Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 23:53 от mile_vale »
Цитирай


Мнения: 118
Ние сме на 1г.6м. и още не е опитвала такива неща,не съм и помислила и да дам,или пък много сме изостанали ли? Кус-кус на Плазмон,изкиснато сирене,извара,може да му правиш пастет от извара+1/4 сварен жълтък+масло и намазваш в/у филийка,да разнообразиш попарката като прибавиш АМ вместо вода,каша от грис.Патладжана е тежка храна за възрастни,а за деца да не говорим,кремата сирене със сигурност има консерванти,сол ,подобрители и т.н,като пораснете ще има да ядете от всичко.Незнам детето си е ваше ,но меко казано аз съм изумена.
Цитирай

Виена

Мнения: 957
sevi_nil , не виждам защо се изумяваш. Както виждаш първо питам преди да дам. При положение, че в пюретата за тази възраст има домати и чушки се зачудих за лютеницата. Никога не съм чела нищо за палтаджана,  ето посъветвахте ме, няма да давам лютеница значи.

Хляб на тази възраст не проблем да се дава.
Кускус никога не съм давала и се информирам по въпроса.
Крема сиренето- специално филаделфия не го намирам по-солено от някои пюрета, освен това на тази възраст масово в БГ се дават солетки, които не бих казала,че не са солени. Така че остават набухвателите  консервантите итн. които са минуса на кремата.
Моцарела също не съм давала никога.
 
Синът ми явно не си пада по пюре от моркови и картофи до годинката и се "оглеждам" как мога да му разнообразя менюто.

пастет от извара+1/4 сварен жълтък+масло ми звучи добра идея, ще опитам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.