Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 117
Моля помагайте...искам да направя сладко от череши или ягоди...Ако сте опитвали кажете как става...ако може да не се вари:)
Благодаря ви предварително...
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Ако искаш да направиш нещо подобно на сладко без варене:
Напълваш буркана с плодове до горе и слагаш по 5 лъжици захар,затваряш го и стерилизираш само 5-10 минутки за капачка.Топли се изваждат и се обръщат с капачката надолу докато изстинат.Това е!После плода можеш да го ползваш и за торти,а сиропа който си е пуснал за сладка!
Иначе другият вариянт е с варене който знам.
Цитирай

София

Мнения: 707
според мен Елизабет е имала предвид да не се варят бурканите, а не сладкото..
Цитирай


Мнения: 117
Да бурканите да не се варят Smile
Цитирай

София

Мнения: 641
"На 1 кг плод се приготвя сироп от 1 кг захар и 2-3 чаши вода (за 1.5 кг сладко), който се вари до пълно разтваряне на захарта. Прибавят се почистените от костилките и дръжките плодове и сместа се вари до необходимата гъстота на сиропа, като сладкото се бърка с решетъчна лъжица и изобилно отделящата се пяна се обира. Две - три минути преди края на варенето се прибавя 1.5 чаена лъжичка лимонена киселина."

Бурканчетата ги измивам и пъхам във фурната за десетина минути да се изсушат и затоплят, свалям сладкото от котлона и разливам в топлите буркани, и обръщам с капачката надолу. Като изстинат капачката хлътва.
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
".......сместа се вари до необходимата гъстота на сиропа.......

вземаш една чиния и капваш с лъжица от сиропа, ако се стича бързо, значи трябва още да го вариш. в момента, в който сиропа се стича бавно по стената на чинията сладкото ти е готово!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.