Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 434
Знае ли някой точната рецепта на най-обикновените български бисквити? Не помня чие производство бяха преди, сега, доколкото знам, са на "Житен дар".

Дъщеря ми ги обожава и ми хрумна, че вместо да чакам доставки от България, бих могла да си ги направя сама.

Предварително благодаря.
Цитирай

...

Мнения: 2 872
да следя
Цитирай

IT

Мнения: 187
Според мен ще се правят така -брашно, захар,олио,ванилия,и вода-не съм сигурна  newsm78,но поне на това докарват Mr. Green
Цитирай


Мнения: 826
Mi6ka , ако искаш пробвай тези бисквити на Морена, като замениш пълнозърнестото брашно с тип 500 и малко намалиш водата

Бисквити "Грахам" (Graham Crackers)

280 г пълнозърнесто брашно
60 г нишесте
1/4 ч.ч. захар
щ. сол
100 г масло, студено и нарязано на парченца
1/3 ч.ч. студена вода

Пресейте брашното, нишестето, захарта и солта в купа. Добавете маслото и  бъркайте, да се получат трохи. Това става в миксер с бъркалки, на ръка ама най-добре било в блендер (на режим „пулс”). Постепенно добавете водата, докато тестото образува топка, ако е все още сухо, внимателно добавете вода, колкото е необходимо. Увиийте тестото във фолио и оставете в хладилника минимум за 1 час.
Загрейте фурната на 190 С. застелете тава с пек. хартия.
Върху набрашнена повърхност, разточете тестото на кора 2мм, нарежете на правоъгълници (или с формички, както си решите), набодете с вилица (за да не се раздуват), поръсете със захар иии. в тавата.
Печете 10-15 минути и охладете на решетка.
Съхранявайте в затворена кутия.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=110.msg4024#msg4024
Цитирай


Мнения: 326
бисквитите "Грахам" съм ги правила и ни харесаха. Набелязала съм още една рецепта, но не съм я пробвала още:
"Детски обикновени бисквити"
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,778.msg23938.html#msg23938
Цитирай


Мнения: 434
Момичета, благодаря за отговорите, ще пробвам през уикенда и двете рецепти. После ще докладвам.
Ще махна обаче лимоновата кора от рецептата на Kony. Никога досега не съм усещала такъв привкус в купешките бисквити.
Цитирай


Мнения: 6 395
запис и от мен
Цитирай


Мнения: 1 798
Аз намерих тези - http://recepti.plamcom.com/recepta.php?rid=480
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.