Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В. Търново

Мнения: 70
Хм, снощи ми връчиха торбичка пресен грах, който не знам как да приготвя. Думата ми е - нуждае ли се от по-дълга топлинна обработка? Смятам да спретна яхния с пилешко. Моля, посъветвайте ме - същата последователност ли трябва да спазя, или нещо по-различно от готвенето на зазмразен или консервиран?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Просто ще го прибавиш по-рано в яденето и си готова...   bouquet
Аз така процедирам...
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
зависи колко е узрях граха.

ако е още дребен и зеленичък, то увира много бързо. Laughing
аз не го готвя дълго, около 10 мин. му стигат.
но пак казвам: зависи колко е зрял  Wink

колкото по-млад, толкова по-кратко се обработва Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
зависи колко е узрях граха.

ако е още дребен и зеленичък, то увира много бързо. Laughing
аз не го готвя дълго, около 10 мин. му стигат.
но пак казвам: зависи колко е зрял  Wink

колкото по-млад, толкова по-кратко се обработва Peace

Напълно подкрепям , че колкото е по-млад (още млечен) толкова по-малко готвене му трябва на граха .
Цитирай

В. Търново

Мнения: 70
Момичета,   bouquet
Цитирай


Мнения: 3 330
В началото на тази седмица правих яхния от пресен грах и стана много бързо. Моя не беше узрял. Аз мисля, че първо трябва да свариш пилешкото месо и след това да добавиш граха. Е поне аз така щях да направя де.  Wink
Цитирай


Мнения: 936
Не знам дали вече си го сготвила, но и аз да си кажа как го правя. Пресния и замразения грах ги правя по един и същи начин. Сварявам месото. Слагам граха да се задуши малко заедно с лук, морков и картоф. После доливам водя, добавям месото и подправките. Бързо, лесно, вкусно.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пресният грах е най-вкусното нещо на света.  Blush Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах...ох, че ми се яде, но при нас е 10 лева с все тежките си шушулки   Sad
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах
Точно така го правя и аз  Peace
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
Младият грах го обичам най-много със сос от заквасена сметана и къри Crazy
става много бързо и не се губи вкуса на граха Peace

вчера правих Flutter
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 740
Пресният грах е най-вкусното нещо на света.  Blush Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах...ох, че ми се яде, но при нас е 10 лева с все тежките си шушулки   Sad

Готвя го по същия начин , но без копъра. Чудесен става и ако вместо с вода се залее с прясно мляко и не се сложи червен пипер. Пресният грах увира по - бързо от замразения ако е обран навреме и действително е много вкусен. Ястията ухаят особено ароматно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.