Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

варна

Мнения: 60
Здравейте!Дайте някоя идея за приготвяне на св. сърца.Приготвям ги често сварени с подправки като мезе за ракийката,но предполагам че могат да се приготват и по друг начин-задушени в масло или панирани? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето идейки   bouquet
http://www.receptite.com/recepta.php?r=3519
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216965.msg4781976

Аз лично като ги сваря в тенджера под налягане или ги задушавам с масло,гъби ,лук.черен пипер и добавям сметана за готвене.За сгъстяване на сосчето добавям размито във вода брашно.Или правя някаво друго сосче и ги заливам направо...
« Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:55 от TheNMaster »
Цитирай

варна

Мнения: 60
Благодаря много!За днес не,ама утре със сигурност ще ги приготвя по твоя начин.
Цитирай

София

Мнения: 11 338
Също може да ги направиш като кебап. С ориз отделно.
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
У нас много се харесват приготвени така:

Свинските сърца се измиват добре , и се режат надлъжно на  тънки филийки с дебелина около 1см. Парчетата се поръсват със сода бикарбонат и се оставят за около 30 мин. да престоят. Така се прочистват  и омекват.Не стават жилави. След това се измиват добре , отцеждат се добре. Всяко парче се овалва в брашно и се пържи в сгорещено олио. След като се изпържат тогава се солят.

Става страхотно мезе.
Опитайте , няма да съжалявате Wink

А зимата ги правя така:пастърма от сърца
Цитирай

варна

Мнения: 60
Непременно ще опитам,а и пастърмичката ми влезе в главата. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.