Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
супа  Very Happy
Хапвали сме вече няколко пъти от нея ммм

Забравих да напиша, който не обича чесън, може да сложи само оцет или оцет и черен пипер  chef
« Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:10 от Toni4ka »
Цитирай

София

Мнения: 559
toni4ka, или дай рецептата, защото от посоченият линк не се отваря нищо-поне при мен, или пробвай пак да го качиш Praynig
Цитирай

София

Мнения: 559
сега пак пробвах и стана Crazyнещо явно е било на момента от сайта на бон апети ooooh!
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
 Very Happy

.. И много бързо става  chef
Цитирай


Мнения: 7 473
Ето я рецептата и аз чак от втория път я видях-не е лоша хич  Crazy



Пиле шкембе
Гост: Параскева Венева
24/5/2008


Списък на необходимите продукти:

400 г пилешки гърди
40-50 г масло
750 мл прясно мляко
3 ч. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. оцет


Начин на приготвяне:


   

1. Месото се сварява в подсолена вряла вода, след което се обезкостява и се нарязва на малки парченца.
   

2. Млякото се сипва в бульона от варенето на пилето.
   

3. Маслото се разтопява и се смесва с брашното.
   

4. Разбърква се добре и се прибавя малко от млякото. Поръсва се с червен пипер.
   

5. Сместа се сипва в чорбата, като може да се посоли.
   

6. Надробеното пилешко месо се връща в супата.
   

7. Счуканият чесън се смесва с оцета. Готовата супа се сервира със заливката от чесън и оцет.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Отдавна се каня аз да направя шкембе чорба.......... без шкембе. Бях намерила рецепта за шкембе чорба с пилешки воденички (дали не беше на Бордовски newsm78), много ми е интересно какво ще се получи.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Е това направо ме уби! Не е ли много странен вкуса?  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Много е вкусна, правили сме я многократно. С воденички също става, правих я веднъж и така. Peace
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Ааааааа, отивам за гърди. Мъж ми е болен и тъкмо ще му спретна супичка, хем полезно ще е, хем вкусно
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
Е това направо ме уби! Не е ли много странен вкуса?  newsm78

.. Кое newsm78 , ако имаш предвид воденичките пробвай варианта, който аз дадох Very Happy няма да сбъркаш Wink

Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз на нормална пилешка супа съм слагала оцет с чесън и магданоз (както при шкембето), е нямаше такава отврат. Но това пък е различно, щом казват, че е хубаво ще се пробва.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз правя шкембе-чорбата със свинско месо. Става убиец.
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Аз правя шкембе-чорбата със свинско месо. Става убиец.
А, рецепта за тази супичка Embarassed
С пилешкото ще я направя със сигурност, но и тов ами се струва вкусно със свинско Hug
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Нарязвам 300-400 гр свинско на кубчета, колкото крутони, добавям вода и малко сол, варя. Отпенвам. Когато месото почти се е сварило добавям 1 глава стал лук, накълцана на ситно. Когато уври всичко сипвам половин литър прясно мляко. Загрявам 50 мл олио с една с.л. червен пипер в МВ и изливам при супата. Поднасям с оцет и чесън. Бързо е и вкусно.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Ерика, много благодаря  bouquet
Само да не объркам хубавата супичка и млякото да се подсече Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора