Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 1 144
Момичета, купих си от тук http://xcerx.com/index.php?m=71&lang=1 двата вида формички за сладоледени сандвичи и два вида форми за домашен сладолед. Има две рецепти за блатове за сладоледените сандвичи, но едната е с фъстъчено масло, а другата с овесени ядки. Дайте идеи за някакви други блатове за сладоледените сандвичи, които мога да направя в домашни условия, трябва да са достатъчно мекички и еластични. Ако може, и да са лесни за приготвяне, че нямам много време. Smile))

Хайде, после ще пусна снимки. Формичките са много сладки, да знаете.

Ето рецептите, които са дали в упътването, ако някой реши да ги пробва за нещо друго.

Предложения за сладоледени сандвичи


 Основа от овесени ядки, ром и стафиди

Време за приготвяне 30 мин
Време за печене 15 мин
Получават се два блата с размер 33х23 см

Продукти:
1 ½ ч.ч. фини овесени ядки
1 ½ ч.ч. бяло брашно тип 500
½ ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
220 гр. меко масло
1 ч.ч захар
1ч.ч. кафява захар
3 големи яйца
1 пак. ванилия
1 ч.ч нарязани стафиди
½ ч.ч черен ром
1 ч.ч нарязани орехи

Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 160С.
2. Сложете в две тавички с размери 33х23р хартия за печене и я намажете с масло.
3. В малка тенджера сложете рома и стафидите, да заврат и оставете поне за около 1 час. Най-добре е да направите тази процедура още предния ден.
4. Използвайте кухненски робот, за да накълцате на малки парчета ¾ от овесените ядки. Добавете останалото количество овесени ядки, орехите, канилата, брашното, индийското орехче, бакпулвера и солата. Размесете добре.
5. С помощта на миксер разбъркайте маслото със захарта, до получаване на пухкав крем.
6. Бавно добавете яйцата едно по едно, като разбърквате внимателно. Прибавете ванилията.
7. На бавна скорост на прибавете овесената смес към маслената.
8. Накрая прибавете стафидите.
9. Разпределете тестото в двете тавички.
10. Пече се 15-18 мин. до зачервяване
11. Охладете малко и оформете желаните формички.

 Основа “Бабините сладки”

Време за приготвяне 30 мин
Време за печене 8 мин
Получават се два блата с размер 33х23 см

Продукти:
½ ч.ч. мазнина
2  ч.ч. фъстъчено масло кремообразно
2/3  ч.ч. захар
2/3 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 големи яйца
1 пак. ванилия
3 ч.ч брашно

Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180С.
2. В средно голяма купа смесете брашното със содата. Оставете настрана.
3. В друг съд разбъркайте до получаване на гладък крем фъстъченото масло и другата мазнина.
4. Добавете захарта, отново разбъркайте добре.
5. Прибавете яйцата и ванилията, бъркайте до получаване на крем.
6. Накрай добавете брашнената смес внимателно. Размесете до получаване на гладка хомогенна смес.
7. Разделете сместа в две тавички, предварително покрити с хартия за печене.
8. Печете в предварително загрята фурна за около 8 до 10 мин. или до зачервяване.



Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278

Мога да ти препоръчам един блат, аз често го правя катооснова за торти с желирани кремове.
лек е, еластичен и лесен

4 яйца, разделени
2 с.л. захар
2 с.л. с връх какао

яйцата се разделят. белтъците се бият на твърд сняг. добавя се захарта и се бие докато се стопи.
един по един се добавят жълтъците.
после се добавя и какаото.
сместа се изсипва на хартия за печене в тавата ан фурната и се пече около 10- 15мин. на средна фурна

можеш да си го режеш в каквито искаш формички, обикновено само крайчето е по-хрупкаво.

в твоите рецепти има доста мазнина Thinking
ще помисля с какво да я заменя и ще ги пробвам.

успех Hug
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117

Мога да ти препоръчам един блат, аз често го правя катооснова за торти с желирани кремове.
лек е, еластичен и лесен

4 яйца, разделени
2 с.л. захар
2 с.л. с връх какао
..................

Какаото ли замества брашното? Blush Лъжиците захар равни ли са или и те да са с връх?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
да, какаото замества брашното.
то фактически това не е точно тесто, а почти бизе, но от жълтъците става еластично.

понякога вместо какао слагам същото количество нишесте, за да получа друг цвят Peace

захар - на вкус  Laughing
аз слагам равни, но ние не ядем много сладко.
винаги можеш да добавиш малко повече....
ако се притеняваш, че снегът ще спадне, то разбий жълтъците на пяна със захарта и тогава смеси със снега Peace
и така става....

п.п. забравих да каже, че от това количество излиза тънък блат (около 2-3 мм) в тавата на фурната.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 144
А дали ще стане, ако го изсипя в по-малка тава? За сладоледените сандвичи май трябва да е малко по-дебел блатът. Иначе звучи много лесен и мисля утре да го пробвам.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
тестото не се надува при печене.
прецени каква дебелина ти трябва.
според мен ще стане в по-малка тавичка...

аз правя от това тесто руло и като не го разнеса по цялата тава и става по-дебело.
важното е да е равномерно разпределено, за да не станат крайчетата по-твърди Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 144
Много ти благодаря Smile))
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.