Плодове и чай с мед - 28 част

  • 18 364
  • 389
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 958
ДОБРЕ ДОШЛИ ПЛОДЧЕТА  



Тук се събираме красиви дами на сладка приказка   lalalala


похапвайки плодчета   newsm35



и пийвайки чайчета   food010


със сладък медец



Ако този режим ви хареса, присъединете се към нас! Очакваме Ви!    

Защо деня си губиш в колебание
и утре пак ще тънеш в нежелание;
че всички страхове безкрайно бавят
и празни дни след себе си оставят.
Решен ли си? - започвай!
В дързостта магия има, гений, красота.
Умът се пали, щом се хванеш смело
почни и ще завършиш свойто дело!

                                              Гьоте
Ние сме:

потребител: plodoranki

парола: *********




Нашите теми:   book

Плодове и чай с мед - 1 част
Плодове и чай с мед - 2 част
Плодове и чай с мед - 3 част
Плодове и чай с мед - 4 част
Плодове и чай с мед - 5 част
Плодове и чай с мед - 6 част
Плодове и чай с мед - 7 част
Плодове и чай с мед - 8 част
Плодове и чай с мед - 9 част
Плодове и чай с мед - 10 част
Плодове и чай с мед - 11 част
Плодове и чай с мед – 12 част
Плодове и чай с мед - 13 част
Плодове и чай с мед - 14 част
Плодове и чай с мед - 15 част
Плодове и чай с мед – 16 част
Плодове и чай с мед - 17 част
Плодове и чай с мед - 18 част
Плодове и чай с мед - 19 част

Плодове и чай с мед – 20 част
Плодове и чай с мед - 21 част
Плодове и чай с мед – 22 част
Плодове и чай с мед - 23 част
Плодове и чай с мед - 24 част

Плодове и чай с мед – 25 част
Плодове и чай с мед – 26 част
Плодове и чай с мед – 27 част

# 1
  • Мнения: 6 958
ПЛОДОЛЕЧЕНИЕ:

/по д-р Емилова/


   
8:00 сутрешен чай

10:00 първа порция плодове

12:00 обеден чай

14:00 втора порция плодове

16:00 следобеден чай

18:00 трета порция плодове

20:00 вечерен чай



Така нареченото „плодолечение” се прави според това кой колко килограми иска да свали – 5, 10 или 20 дни, като задължително след това се прави захранване. Колкото дни се гладува, толкова и трябва да се захрани организма. След това не трябва да се се връщаме към стария си безразборен начин на хранене, защото всичките ни усилия ще отидат на вятъра. Хубаво е да си създадем нов и здравословен начин на хранене. Гладуването не е хубаво да се прави повече от 1, 2 пъти годишно. Затова, ако след прилагането на плодолечението имате още килограми за сваляне правете един ден в седмицата на плодове и чай с мед и при новолуние и пълнолуние по три дни.

След плодовете

следва най-важната част:

ЗАХРАНВАНЕТО



 
Схема на 10-дневно захранване

Първи ден

8 ч. - чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или мин. вода - по желание
10 ч. - порция плодове
12 ч. - чай с мед
12,30 ч. - суров зеленчук №5
14 ч. - порция плодове
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 5
20 ч. - чай с мед и лимон

Втори ден

12 ч. - суров зеленчук №5 +А /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А / 2 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа като първи ден

Трети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г / 1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А /3 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа както първи ден

Четвърти ден

8 ч. - чай с мед
10 ч. - порция плодове
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г /2 бр./
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 6 + В
20 ч. - чай с мед и лимон

Пети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + А /3 бр./ + Б /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + Д или С
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Шести ден

12 ч. - суров зеленчук № 8 + Г /3 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 9 + П / 3 бр./ + Г /2 бр./ или само В
В 7,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Седми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 +Р
18 ч. - суров зеленчук № 7 + Т
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Осми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + И /30 гр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + У или Ж
В 8,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Девети ден

12 ч. - суров зеленчук №9 + И /50 гр./ или Е
18 ч. - суров зеленчук № 5 или № 10 + К
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Десети ден

12 ч. - суров зеленчук № 12 + Н
18 ч. - суров зеленчук № 5 + № 19 + У или З / Тофу/
В 8,10,16 и20 часа като четвърти ден

А/ картоф на пара - средно голям
Б/ морков на пара
В/ тиква - печена или на пара
Г/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Д/ порция овесени ядки /1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол/
Е/ порция качамак /към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавят няколко капки зехтин/
Ж/ порция булгур / 1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава с 1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 кафени чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добават 5 кафени чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
З/ 50 гр. кашкавал от соя "Тофу"
И/ сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К/ зелен боб на пара или от консерва
Л/ тиквички на пара / с размер около 15см/
М/ карфиол на пара
Н/ картофено пюре /2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло/
О/ спанак или лапад на пара като супа
П/ печен пипер
Р/ порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С/ елда /руската "каша гречка"/ - 1 каф. чашка елда + 2 каф. чашки студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода
Т/ зеленчукова супа - 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се поставят нарязани на ситно различни сезонни зеленчуци - по ибор. Прибавят се магданоз, целина или копър
У/ зеленчуци на пара - няколко вида, според сезона / моркови , карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, евентуално брюкселско зеле, броколи, червено цвекло/, 1-2 ч.ч.

СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

1. Марули5. Морков9. Алабаш13. Репички17. Праз
2. Зелени салатки6. Зеле10. Гулия /земна ябълка/14. Спанак18. Чесън
3. Краставица7. Пиперка11. Карфиол15. Лапад19. Червено цвекло
4. Домат8. Камба12. Червена ряпа16. Лук

Схема на 5-дневно захранване

Първи ден

8 часа - чай с мед и лимон /може вода+ лимонов сок + мед или само минерална вода/
10 часа - порция плодове
12 часа - един малък суров морков
14 часа - порция плодове
16 часа - чай с мед
18 часа - малък резен сурово зеле + А /1 бр/

Втори ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + А /2 бр/
16 часа - порция плодове
18 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + Б

Трети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + В
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + А или Г. За пръв път към
салатата и яденето се прибавя по щипка сол и няколко капки олио или
зехтин. Може да се прибави и Д.

Четвърти ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + Е
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + Ж или З

Пети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + И
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчици + К

А/ картоф на пара
Б/ зеленчукова супа - малка купичка /300 мл/ съдържа: картоф, морков,
зеле, лук и нарязан накрая магданоз или целина, без сол и мазнина
В/ порция овесени ядки / 1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в 3
такива чашки вода/
Г/ зелен боб на пара или от консерва
Д/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Е/ печен пипер 2 - 3 броя
Ж/ качамак /към 1 ч.ч. гореща, леко подсолена вода се прибавят 3 с.л.
царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон, докато
се сгъсти добре; накрая се прибавя малко краве масло/
З/ 50 гр. сирене от соя " Тофу "
И/ 30 - 40 гр. сурови ядки / орехи, бадеми, лешници/
К/ порция булгур / 1 малка главичка лук, нарязана на ситно се задушава с
1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 каф.
чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се прибавят 5 каф.
чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/

Полезни връзки:

1. "Гладът - приятел и лекарство" - Лидия Ковачева - секц … . 6, 16-та книжка

2. Медицински център "Д-р Емилова"



Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 14:13 от Миранди

# 2
  • Мнения: 6 958
За тези, които не могат да спазват точни часове, предлагаме извадка от книгата на Лидия Ковачева за това как и колко плодове и чай можете да консумирате!



ЗАХРАНВАНЕ - ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ПЕРИОД


Това е един твърде важен момент след проведените гладни дни за получаване на добър ефект от лечението. Със спиране на храненето уморената храносмилателна система е в почивка, като й се дава възможност за очистване, лечение на допуснатите увреждания, а успоредно с, това и възстановяване. Това е бавен процес, който изисква търпение, време и разбиране. Стомахът и цялото храносмилане са прекратили своята дейност. И те постепенно трябва да бъдат върнати към нормалната си работа. При дължина на курсовете 10-15 до 20-25 дни възстановителният преходен период може да бъде ограничен до 10 дни при услилие, че след това следва пълноценно природосъобразно хранене, но строго ограничено по количество. Но ако се касае за по-сериозни заболявания или е проведен по-продължителен разтоварителен курс, периодът на захранване може да бъде удължен. Въпреки приетата храна организмът все още продължава да прави усилия за чистене и елиминиране на чуждите му субстанции и патологични отлагания и затова не бива да му се пречи. Трябва добре да се разбере, че ЗАХРАНВАНЕТО Е НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ РАЗТОВАРВАНЕТО. С особено внимание трябва да се следи за възстановяване на работата на стомаха, което често става бавно и изисква повече време. При приемането на храната не бива да се чувства болка, тежест или друг някакъв дискомфорт, а само лекота. Важно изискване е и доброто сдъвкване - трябва да се следи за всеки залък. Да се следи и за предпочитанието на приеманите и включвани храни. Ако веднага след възстановителните дни се премине на пълноценно хранене или се включват храни от животински произход, то всичко постигнато с гладните дни може не само да бъде разрушено, но и да се появят и допълнителни увреждания. При случаите, в които не е постигнат лечебен ефект, се оказва, че единствената причина е неправилното захранване с включването на повече или на неподходяща за момента храна. Точно тук самоконтролът и дисциплината трябва да бъдат на висота. Гладът, приложен независимо под каква форма - по-строга или по-омекотена, никога не може да навреди. Но появи ли се неразбиране и липса на контрол при захранването, за оздравяване не може и да се мисли. По този повод д-р Ото Бухингер казва: „Дори лудият може да гладува, но само умният знае как да прекъсне глада и да се възстановява... " При включване на храните ГЛАВНИЯТ ПРИНЦИП Е ПОСТЕПЕННОСТТА. Този принцип трябва да се спазва и като количество на приеманата храна, и като качество на включените различни продукти. Първата храна, която е уместно да се включи след плодово-чайния режим, са зеленчуците в сурово състояние, може и плодове, които до момента не са били поемани. При включване на зеленчуци с по-твърда структура (моркови, целина, ряпа, червено цвекло и други) е добре те да бъдат настъргани на ренде или обработени с миксер. Към стомаха те трябва да бъдат препращани в подходяща форма.
Храните се включват в малки количества, като всяка новоприета храна измества вземаните до този момент плодове и чайове. Необходимо е да се следи за постепенното възстановяване работата на стомаха - той трябва да започне да функционира нормално. Малките количества, вземани в началото, постепенно се увеличават, като се приемат във вид на салати, подправени с лимон, а впоследствие и с растителни масла. След като суровите зеленчуци са добре приети от органите на храносмилането, следва да бъдат включени варените картофи, пасирани като рядка каша, без сол и мазнина. След нормалното приемане на картофите могат да се включат и други храни като овесени ядки, качамак, булгур, черен хляб. Успоредно с тях, но също постепенно и в началото на малки количества - задушени зеленчуци, постни супи, ядки, орехи, бадеми. Може да се включат и 1-2 лъжици кисело мляко като застройка на супата. Докато трае лечебният период на разтоварителния режим, млечните продукти са ограничени и в минимални количества. В първите дни на захранването се яде често, но по малко. С напредването на дните и с увеличаване на количеството на приетата храна се увеличават съответно и междинните интервали, като постепенно се достига до четирикратно хранене. Солта се включва едва след 6-7-ия ден. От диетата се изключват месото, месните и рибните консерви, майонезата, сладкарските произведения, пастите, тортите, бисквитите, шоколадът, вафлите, бонбоните. Захарта се сменя с мед. За алкохола и цигарите е ясно от само себе си. До края на възстановителния период се оформя четирикратно хранене с предимство на растителната храна. Суровите плодове и зеленчуци трябва да бъдат две трети от дневната храна.
Тъй като много лесно се губи контрол над приетата храна, било под влияние на появилия се апетит или под влияние на обикновена лакомия, и количеството на храната се превишава, организмът веднага реагира с ОТОЦИ ПО ГЛЕЗЕНИТЕ или по други части на тялото. Трябва добре да се запомни, че стомахът трябва да се щади, да му се даде възможност постепенно да възстанови нормалната си дейност, тъй като по време на разтоварването, когато не е бил ангажиран с обичайната си работа, той е поел очистване и възстановяване на своите тъкани, както и на цялата храносмилателна система. Сменена е и нейната функция. С включването на новата храна фактически се пречиства този очистващо-възстановителен процес, който не е доведен до своя край. Ние съзнателно трябва да накараме стомаха да поеме обичайната си работа. Често приетата храна не само предизвиква болка, но и се връща. Количествата, които може да приеме стомахът, са малки. Превишаването им става лесно, тъй като с приемането на храната може" да се събуди голям апетит. Точно тук е необходим контрол. Пренебрегне ли се той, едни от неприятните последствия са точно - тези отоци, които се появяват по глезените на краката. Отоците могат да се появят и под очите, както и по други части на тялото. Мярката срещу тях е моментално спиране на храненето за 1-2 дни. След като се включи отново храната, тя трябва да бъде леко намалена. С превишаването на приетата храна не само през периода на захранването, а въобще през целия интервал на хранене може наново да се появят болки по болните места. Има ли връщане на болките, значи храната е в повече от това, от което се нуждае организмът в момента. Подходът е същият - веднага се спира храненето за 1-2 дни до утихване на болката, след което приеманата храна леко се ограничава.
Нека се запомни като основно правило, че след прилагането на която и да е форма на гладолечение (по-строгата или по-омекотената) завинаги ДНЕВНИЯТ ПОРЦИОН НА ХРАНЕНЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАМАЛЕН. В целия цивилизован свят болестите на храносмилателната система са нещо обикновено и разпространено. Има ли заболяване, има и несправяне с храносмилателния процес и колкото по-дълбоки са уврежданията, толкова обработката на храната и абсорбирането й са намалени. С провеждане на курсовете на гладолечение храносмилателният процес се подобрява, абсорбирането също. За задоволяване нуждите на организма вече е необходимо по-малко количество храна. С пълното нормализиране функциите на храносмилателните органи, с възвръщане на здравето желанието за храна е по-огранйчено, апетитът е в нормалната си форма и стремежът е към естествените продукти на природата. След приключване на гладните дни храната добива особена сладост. Изострените вкусови рефлекси я усещат много по-пълноценно и съвсем скоро може да се появи силен апетит. Не се ли контролира, като се ограничава приеманата храна, може да се стигне до тежки последствия. Волята винаги трябва да бъде нащрек при определяне порциите на приеманата храна. Още веднъж ще повторя, че гладът, провеждан в каквато и да е форма, никога не може да навреди, но грешките при захранването могат да бъдат фатални. Там, където е постигнат лечебен ефект, той не само ще бъде унищожен, но ще се появят и допълнителни усложнения.




За улеснение на читателя, а и за по-голяма яснота следва


ЗАХРАНВАНЕ: ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД В ДНИ



Първи ден: Освен взиманите до момента плодо-ве, чай и мед, могат да бъдат включени зеленчуци в суровия им вид. Те изместват част от плодовете, които са били включени в часовете за храна -- обяд и вечеря. Подбират се тези зеленчуци, които ни предлага сезонът. Пролет - зеленолкстни, лятото - домати, краставици и т. н., зимата - зеле, моркови, ала-баш, гулии и пр. Внимава се да са добре сдъвкани, като при затруднения трябва да се използват рендето или миксерът. Зеленчукът се ползва без подправки. През останалото време се- употребяват плодове й чай.

Втори ден: Освен суровия зеленчук към обяда и вечерята се добавя варен картоф. Сварява се един картоф (средна големина) - почистен и нарязан в повече вода... Когато е добре уврял, се пасира и се разделя на две порции, като едната се добавя към обяда, а другата -към вечерята. Примерно ако към обяда сте включили едно настъргано морковче, листа от маруля, спанак, домат, парченце зеле или нещо подобно, то към него добавяте половинката от пасираното картофче. За вечеря, ако е включено парче зеле, домат, чушка или друг зеленчук, към нея добавете порцията от втората половинка на па-сирания картоф. За подправки могат да се ползват ко-пър, магданоз, лимонов сок или нещо от този род.
Примерно по часове храненето може да бъде оформено така:
8-9 часа - чай с мед и лимон.
По желание може някакъв сочен плод.
10 часа - плод.
Обяд - пресен зеленчук или някакъв плод и паси-раният картоф.
16 часа - плод и по желание чай.
Вечеря - суров зеленчук във вид на малка салатка от зеле, морков, домат или каквото предлага сезонът и се панира в момента у дома. Към нея се добавя порцията на втората половинка на пасираното картофче. Преди лягане може един плод или чай.

Трети ден: Оформянето на хранителния режим остава същото, само към варения картоф се добавят и някави зеленчуци - морковче, парче целина, листни зеленчуци или нещо друго, с каквото се разполага, оформено като постна супа без сол и мазнина.
Порциите на супата и салатките леко се увеличават. Салатката към вечерното ядене може да бъде от зеле, морков или домат, краставичка, чушка и магданоз и т. н.

Четвърти ден: Вече може да бъде оформено четирикратно хранене.
Закуска - не по-рано от 9 часа - чай с мед и лимон, вода с лимонов сок, настойка от шипки, минерална вода или просто само чаша обикновена вода. Може да се включи някакъв сочен плод според сезона.
Обяд - ползва се някаква салата, но като първо меню може да бъде и порция плодове. Ако сутринта сте взели портокал, грейпфрут или грозде, то към обяда могат да се включат ябълки, праскови, резен диня и пр. Включването на зеленчук или плодове зависи не само от вашето желание и вкус, но и от това, с което разполагате през сезона. След това първо меню следва постната картофена или зеленчукова супа, към която може да бъде добавена малка лъжичка кисело мляко като застройка.
Следобедна закуска: някакъв плод, чай с мед и лимон или просто чаша минерална вода.
Вечеря - порциите на салатите не само леко се увеличават, но се обогатяват, като се прибавя малко парченце лук, счукана скилидка чесън, праз, магданоз, спанак и пр. Супата може да бъде от картофи или някакви сезонни зеленчуци.

Пети ден: Режимът на хранене остава същият, като се прави преценка как е приета до момента храната от стомаха. Има ли лека болка, чувство на тежест или каквото и да било дискомфортно усещане, трябва да се внимава в количеството на приетата храна, но ако няма нищо смущаващо, порциите леко се увеличават, като към обяда и вечерята могат да се добавят по няколко хапки черен пълнозърнест хляб.

Шести ден: Четирикратната форма на хранене се запазва. Оттук нататък може обедната супа да бъде заменена с малка порция овесени ядки, качамак, булгурена каша, печена или варена тиква, супа от домати с ориз или нещо подобно. От този ден може да се включи по малко сол.
Вечерята - второто меню след салатата - може да се разнообрази с малки порции задушен зеленчук (картофи, тиквички) или зеленчуково пюре. Хлябът леко се увеличава.

Седми ден: Четирикратната форма на хранене остава, докато до края закуските остават само с плод и билков чай с мед и лимонов сок. Следи се за всяка реакция на стомаха. Обядът е винаги лек и ограничен, оформен със салатка или плодове и с някаква въглехидратна храна. При сезони с изобилие от плодове обядът може да бъде оформен с порция плодове и един хубав сандвич с пълноценен хляб с малко масло, олио или зехтин, шарена кол, тънки резенчета лук, печена чушка, сирене или кашкавал (в съвсем ограничени количества). При сезони с изобилие от зеленчуци - маруля, салатка, киселец, спанак, краставичка, домат и пр., докато при вечерята се включва друг вид. В дневното меню могат да бъдат включени и малко ядки.

Осми ден: Четирикратното хранене продължава, като приеманите порции се увеличават по количество при положение, че стомахът е в добра форма. Към ползваната храна се включват ядковите растения - орехи, лешници, бадеми и пр. При вечеря могат да се включат млечни продукти в ограничено количество - сирене, кашкавал, извара, прясно и кисело мляко.

Девети ден: Включената храна, макар и все още ограничена, е напълно пълноценна. В нея присъстват плодове, сурови и топлинно обработени зеленчуци, ядкови растения, млечни продукти и пълноценен хляб. Предимството е на растителната храна. Вече могат да бъдат включени фасулът, лещата, грахът, лукът, чесънът, празът, ряпата и всичко, което може да се намери на пазара, отгледано на нашата земя.

Десети ден: Четирикратното хранене вече може да мине към трикратно, а по желание и към двукратно - само вечеря, като закуската е единствено някакъв чай, сочен плод или нещо подобно.

С приключване на захранването, за да се задържи постигнатото до момента, не може да бъде върнат старият начин на хранене. С връщането му ще се върнат и болестите, дори могат да се усложнят.

Първото и основно изискване при оформянето на новия начин на хранене е дневният рацион да бъде ограничен - приеманата храна по количество да бъде по-малка, тъй като асимилативната способност на стомаха е подобрена й той се задоволява с по-малко храна. И това ще бъде утвърдено като постоянен навик.



 nonoЗАБРАНЕНИ ХРАНИ - месо, месни и рибни консерви, сладкарски произведения, бонбони, шоколад, кафе, алкохол, цигари  nono

# 3
  • Мнения: 6 958


Разтоварителен режим на д-р Емилова

Всеки ден се приемат:

- билков чай, приготвен като запарка с 1 щипка билка;
- 1ч.л. мед във всеки чай;
- 1 кг сурови плодове /ако са с кори или костилки/ или 800 гр ако е чист плод;

Вода се пие при жажда, толкова колкото имаме нужда да утолим жаждата.

Примерна схема за приемане на билковите чайове и плодовете:


 8ч.  билков чай
10ч. плодове
12ч. билков чай
14ч. плодове
16ч. билков чай
18ч. плодове
20ч. билков чай

Можем да започнем пиенето на чай по-рано или по-късно, както ни е удобно. Най-добре е ако на два часа редуваме чая и плодовете. Но ако това не е възможно може малко по-рано или по-късно да изпием чая или да изядем плодовете. Но не трябва едновременно да пием чай и да ядем плодове.

Най-важно по време на разтоварителния режим е да следим ежедневното изпразване на дебелото черво, защото в противен случай се получава самоотравяне на организма. Въпреки че приемаме много малко храна, нормално е да отделяме всеки ден доста отпадъци, особено в първите 5 дни. Ако това не става, подпомагаме перисталтиката на червата с билки и билкови чайове:

1. Зърнастец - кори

2. Майчин лист - Приготвят се не както пише на опаковката, а: 2ч.ч. вода врат 10 минути с 1ч.л.билка.Пие се сутрин рано преди първия чай или вечер късно преди лягане.

3. Капсули "LAXENA" – Лаксена-Съдържат зърнастец и майчин лист. Пият се по 2 капсули рано сутрин или вечер късно в първите 2-3 дни, а след това по 1 капсула дневно, ако все още има проблеми с дефекацията.

Ако тези билки не ни помогнат или няколко дне ни помагат, а след това не, прибягваме до по-силни средства:Рициново масло - 1 или 2 с.л. сутрин, 30 минути до 1 час преди първия чай. Това масло не се резорбира в червата, затова може да се ползва при този режим.
Ако всички средства не ни помагат накрая прибягваме до правенето на клизма.
Никога не ползваме слабителни лекарства по време на разт. режим!
Ако правим 10, 15 или 20 дневен разтоварителен режим след него се прави 10 дневно захранване. При 5 дневен режим се прави 5 дневно захранване.
Ако се прави 20 дневен режим от 10-тия до 20-тия ден допълнително в 19ч. се пие зеленчуков бульон приготвен по следния начин: в 2ч.ч. студена вода се слагат нарязани на кубчета средно големи морков и картоф без сол и без мазнина. Като се сварят се прибавя суров магданоз или целина или копър. Прецежда се и се пие само бульона. По желание може да се сложи лимонов сок.

При грип и простуда по време на разтоварителния режим не се пият лекарства, а се пие: 1ч.ч. изцеден в момента лимонов сок и 3-4 с.л. пчелен мед се разбъркват на водна баня до сгорещяване. Течността се сваля от огъня преди да е завряла. После се пие на малки глътки в продължение на 1-2 часа.

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ КОГАТО НЕ СЕ ПРАВИ РАЗТОВАРВАНЕ:

Всеки понеделник се пие само минерална вода 1.5-2 л.
Всеки вторник се приемат само чай с мед и плодове през 2 часа.
От сряда до събота се яде постна храна - сутрин чай с мед, до обяд ако огладнеем само плодове или плодови сокове прясно изцедени, на обяд салата от пресни зеленчуци, вечерта салата и някакво сготвено ястие като се съблюдават принципите на разделното хранене.
В неделя вечерта евентуално може да се яде и риба.

# 4
  • Мнения: 6 958
welcome Добре дошли на всички  family

Успешен курс на плодолечение и нека всяка една от нас постигне желаната цел !!! Two Hearts   Two Hearts   Two Hearts
   

Заедно можем Heart Eyes[/b][/i]



води до



# 5
  • Мнения: 216
Пу първа в новата темичка!Захранвам се ,но от утре пак съм на плодове в съчетание с пълнолуниета.Целувки на всички!!!  bouquet

# 6
  • Мнения: 2 199
успех на всички  Party
 Hug

# 7
  • Мнения: 488
Пу-пу-пу трета в новата темичка.
От утре започвам, но този път няма отказване. Ще кача една днешна снимка в албумчето да видите какво съм гюле  Mr. Green
Няма вече накъде да чакам. Има плодове"бол", колкото ти ще душицата.

Благодаря на Миранди от все сърце за прекрасната темичка.  Heart Eyes
Много си готина Миранди, затова и всички те обичаме. Много те целувам и гушкам. Утре си с мен, нали?!  Party

Миранди ще ти прата на лични, но довечера и моите мерки. Реших се и на това да фигурирам вече и в табличката. Целувам те. Дано не е късно за мерките.   bouquet

# 8
  • Мнения: 123
Здравейте, и аз от утре започвам, много ти благодарим, Миранди,

# 9
  • Мнения: 168
Привет и от мен, плодоранчета! Записвам се и аз в новата темичка.
 Мирандинка, благодаря за хубавата темичка и скорошно започване на плодуването ти желая от сърце!  Heart Eyes
 На всички плодчета - успешна нова плодова и приятно-емоционална седмичка!!!  Hug Hug Hug

# 10
  • Мнения: 216
Забравих да благодаря на Миранди за новата темичка ,сега го правя  bouquet!Айде кой ял ,ял утре ви искам на линия Laughing

# 11
  • Мнения: 168
Имаш ни  Peace

# 12
  • Мнения: 52
Здравейте плодоранки, аз за втори път ще плодувам - почвам от днес.  Peace

Преди Великден плодувах 7 дена свалих 4 кила, върнах само един. След това се метнах При Дюканките за един месец, но вчера мъжа ми каза: "Мило, мини си пак плодчета и чай много добре ти действаше, виж че от месото ставаш много зла и заядлива" Laughing Замислих се, и наистина Милото се оказа прав. И ето ме пак при Вас, за да стана първо пак добричка и след това слаба Laughing

# 13
  • Мнения: 488
Здравейте плодоранки, аз за втори път ще плодувам - почвам от днес.  Peace

Преди Великден плодувах 7 дена свалих 4 кила, върнах само един. След това се метнах При Дюканките за един месец, но вчера мъжа ми каза: "Мило, мини си пак плодчета и чай много добре ти действаше, виж че от месото ставаш много зла и заядлива" Laughing Замислих се, и наистина Милото се оказа прав. И ето ме пак при Вас, за да стана първо пак добричка и след това слаба Laughing

Позната история. Разбирам те. Аз съм по същия начин с месото.
Пожелавам ти успех и много минуси разбира се!   bouquet

За сега съм пила само вода,ще видим до довечера.  Mr. Green

# 14
  • Мнения: 168
Добър ден от мен! В това слънчево време надявам се, че плодуването при всички върви леко и приятно  Peace Хубав и приуятен плодов ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт