Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 147 отговора


Мнения: 901
Раирани кифлички с кашкавал



източник : Milonga @carina-forum.com


200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая ***
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда (Балкан, Витоша и т.н.)

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио


** В оригиналната рецепта маята е 1 с л , но 1 1/4  ч л суха мая са напълно достатъчни за 300 г


. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
. Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).




. Всяка топка се разточва на овална питка.
. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.



« Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 21:53 от marabu »
Цитирай


Мнения: 901
. Навиват се кифлички.
. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.



. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.


. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара.
Цитирай


Мнения: 901
Могат да бъдат със сладък пълнеж

локум
шоколад





както и да бъдат замразявани след второто втасване и след това се пекат замразени на 220 С за 12минути
Цитирай

Varna

Мнения: 113
Както винаги страхотна!!! Много благодаря Marabu за чудесното и оригинално предложение! С интерес следя твоите публикации тук и в "гответе с мен".  Аз съм ти голям фен!
  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 330
Наистина много интересна рецепта. За пръв път виждам подобни кифлички и 100% ще ги направя, но към края на седмицата. Благодаря за рецептата!  Hug
Цитирай
страхотно изглеждат,непременно ще бъдат пробвани,а може и да бъдат и с нещо месно вътре предполагам.Но с каквото и да бъдат изглеждат невероятно Hug  bouquet
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Уникално и интересно както винаги! Марабу е на ниво! И предполагам, тестото може да се замеси и втаса в машина за хляб  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 6 957
И аз ще ги направя!Изглеждат чудно. Very Happy
Може ли някой да ме просветли какво значи кашкавал тип гауда?
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
И предполагам, тестото може да се замеси и втаса в машина за хляб  newsm78
да, аз там ги правих.
наистина са много вкусни, marabu  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 486
Ох,пак нещо вкусно!Май ще разваля диетката 35
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
И аз ще ги направя!Изглеждат чудно. Very Happy
Може ли някой да ме просветли какво значи кашкавал тип гауда?
Ето тук има разяснение за сиренето гауда Smile
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Веднага си записвам рецептата и ще ги направя.
Сега прочетох за кашкавала гауда.
Въпроса ми е може ли с друг вид,че нямам търпение да ги направя , а иначе трябва да ходя до по спициализиран магазин?
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ммм, изглеждат страхотно. Не съм по месенето и точенето, но ще се пробвам да ги направя.
Цитирай


Мнения: 4 735
Въпроса ми е може ли с друг вид,че нямам търпение да ги направя , а иначе трябва да ходя до по спициализиран магазин?

става с всякакъв вид кашкавал. Важно да не е много мек за да не изтича. Стават и със сирене, и с извара и с всичко, което се сетите.
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
ААА айде пак тестени вкусотии....кога ще отслабна....май никога !!!
Ще се пробва , благодаря за рецептата...marabu:bouquet:
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 147 отговора