Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сопот

Мнения: 236
Горещо препоръчвам тази рецепта.В къщи много обичаме телешко,а това е едиствения начин,по който телешкото стана наистина невероятно крехко.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=3802.Направих някой подобрения за да стане идеално,ако някой се иннтересува ще пиша.
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Отваря се главната страница, а не рецептата. Може би ще я копираш тук?
Цитирай

Сопот

Мнения: 236
Телешко с картофи и тъмна бира
Ирландска кухня
21/1/2008
 
 


Списък на необходимите продукти:

600 г телешко
500 мл тъмна бира
20 г масло
5-6 картофа
2 глави лук
1 1/2 кубчета сух бульон
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 с. л. сос „Уорчестър“
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Телешкото се нарязва напречно на мускулните влакна и се запържва в масло и олио.
 
 
 2. Добавя се нарязаният наедро лук. Подправя се със сол и черен пипер и се задушава на бавен огън.
 
 
 3. Готовото месо се залива с бирата. Прибавят се бульонът, сосът „Уорчестър“ и дафиновият лист и се разбърква.
 
 
 4. Дъното на намаслена тава се покрива с нарязаните на колелца картофи.
 
 
 5. Телешкото се изсипва в тавата и върху него се поставят останалите колелца картофи.
 
 
 6. Поръсва се с черен пипер и се сипват олио и вода.
 
 
 7. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече във фурна около 2 часа и 30 минути.
 
 
 
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Звучи супер и е лесно. Благодаря   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 062
уау звучи страхотно. ще го направя непременно.
благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Звучи супер, ще се пробва, мерси за рецептата.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Как го правя аз:

1 голямо парче телешко шпиковам с чесън, дафинов лист, морков и зърна черен пипер. Мариновам го в тава за няколко часа с сок от лимон, бира, соев сос, пикантина. В херметическа тенджера сипвам олио и го запържвам от всички страни за кратко, доливам вода и маринатата, затварям капака и така 20 минути след като заври. После прибавям цели пресни картофи или стари, нарязани на две. Става на мозък. Сервирам го на резени, с по 3-4 картофа от страни и от соса.
Цитирай

Сопот

Мнения: 236
Цитат
Горещо препоръчвам тази рецепта.В къщи много обичаме телешко,а това е едиствения начин,по който телешкото стана наистина невероятно крехко.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=3802.Направих някой подобрения за да стане идеално,ако някой се иннтересува ще пиша.
За подобренията...понеже никой не поита,а явно има мераклии,аз да си кажа,да няма после стана жилаво Wink
Първият път го направих 1:1 с рецептата,но нещо стана малко жилаво.За това следващия път го мариновах 1 ден преди това,стана мозък CrazyИ вода не слагам,бирата ми се явява точно 2 пръста до края на иената,но ако готвите в по-голяма предполагам може да се сложи.Дано ви хареса.научила съм от тук много сполучливи рецепти,та и аз да помогна с нещо Hug
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ама месото се запържва......  Sad
Цитирай

Сопот

Мнения: 236
Да ,е и?При мен се получава не точно запържване,защото като го извадя от марината то е по-водно и веднага си пуска сока и се получава не6то като задушаване...А и аз пържа със зехтин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.