Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 юни 2008, 12:07 ч.
  • Преглеждания  847  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Сопот
  • Мнения: 236
Горещо препоръчвам тази рецепта.В къщи много обичаме телешко,а това е едиствения начин,по който телешкото стана наистина невероятно крехко.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=3802.Направих някой подобрения за да стане идеално,ако някой се иннтересува ще пиша.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 541
Отваря се главната страница, а не рецептата. Може би ще я копираш тук?

# 2
  • Сопот
  • Мнения: 236
Телешко с картофи и тъмна бира
Ирландска кухня
21/1/2008
 
 


Списък на необходимите продукти:

600 г телешко
500 мл тъмна бира
20 г масло
5-6 картофа
2 глави лук
1 1/2 кубчета сух бульон
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 с. л. сос „Уорчестър“
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Телешкото се нарязва напречно на мускулните влакна и се запържва в масло и олио.
 
 
 2. Добавя се нарязаният наедро лук. Подправя се със сол и черен пипер и се задушава на бавен огън.
 
 
 3. Готовото месо се залива с бирата. Прибавят се бульонът, сосът „Уорчестър“ и дафиновият лист и се разбърква.
 
 
 4. Дъното на намаслена тава се покрива с нарязаните на колелца картофи.
 
 
 5. Телешкото се изсипва в тавата и върху него се поставят останалите колелца картофи.
 
 
 6. Поръсва се с черен пипер и се сипват олио и вода.
 
 
 7. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече във фурна около 2 часа и 30 минути.
 
 
 

# 3
  • София
  • Мнения: 1 541
Звучи супер и е лесно. Благодаря   bouquet

# 4
  • Мнения: 7 181
уау звучи страхотно. ще го направя непременно.
благодаря за рецептата   bouquet

# 5
  • weltweit
  • Мнения: 6 084
Звучи супер, ще се пробва, мерси за рецептата.

# 6
  • out of space
  • Мнения: 7 468
Как го правя аз:

1 голямо парче телешко шпиковам с чесън, дафинов лист, морков и зърна черен пипер. Мариновам го в тава за няколко часа с сок от лимон, бира, соев сос, пикантина. В херметическа тенджера сипвам олио и го запържвам от всички страни за кратко, доливам вода и маринатата, затварям капака и така 20 минути след като заври. После прибавям цели пресни картофи или стари, нарязани на две. Става на мозък. Сервирам го на резени, с по 3-4 картофа от страни и от соса.

# 7
  • Сопот
  • Мнения: 236
Цитат
Горещо препоръчвам тази рецепта.В къщи много обичаме телешко,а това е едиствения начин,по който телешкото стана наистина невероятно крехко.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=3802.Направих някой подобрения за да стане идеално,ако някой се иннтересува ще пиша.
За подобренията...понеже никой не поита,а явно има мераклии,аз да си кажа,да няма после стана жилаво Wink
Първият път го направих 1:1 с рецептата,но нещо стана малко жилаво.За това следващия път го мариновах 1 ден преди това,стана мозък CrazyИ вода не слагам,бирата ми се явява точно 2 пръста до края на иената,но ако готвите в по-голяма предполагам може да се сложи.Дано ви хареса.научила съм от тук много сполучливи рецепти,та и аз да помогна с нещо Hug

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Ама месото се запържва......  Sad

# 9
  • Сопот
  • Мнения: 236
Да ,е и?При мен се получава не точно запържване,защото като го извадя от марината то е по-водно и веднага си пуска сока и се получава не6то като задушаване...А и аз пържа със зехтин.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт