Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 760
Напоследък у нас е на голяма почит сача-почти постоянно готвя на него. Пробвах да направя и гюзлеми. Обаче много дебели ми се виждат..В смисъл : точа кората тънко, обаче като ги нагъна от четирите края - то става на 6 ката---
Въпросът и е ако някой е правил къде бъркам ? Как точно се сгъват ?
Цитирай
абе и аз май така ги сгъвам,но ги правя с готови кори~фамилия~,не мога да точа толкова тънко,и се получават добре.Мисля ,че ако са по дебели с малко повече печене на по-слаб огън щесе получи
Цитирай


Мнения: 48
Напоследък у нас е на голяма почит сача-почти постоянно готвя на него. Пробвах да направя и гюзлеми. Обаче много дебели ми се виждат..В смисъл : точа кората тънко, обаче като ги нагъна от четирите края - то става на 6 ката---
Въпросът и е ако някой е правил къде бъркам ? Как точно се сгъват ?
След като сгънеш четирите краища пак ги разточи, затова  прави по малки кръгчетата  Peace!
Цитирай


Мнения: 9 728
аз правя с готови кори, но от ръчните, те са дебелички. Изпичат се идеално с повечко олио при сгъването и мажа с масло тигана, пека от двете страни.
Цитирай


Мнения: 112
Сега кажете какво е гюзлеми? Аз съм голям почитател на сача, но не съм чувала за това ястие. Дайте рецепта, моля!  bouquet
Цитирай


Мнения: 9 728
Сега кажете какво е гюзлеми? Аз съм голям почитател на сача, но не съм чувала за това ястие. Дайте рецепта, моля!  bouquet

баница на сач

Цитирай

София

Мнения: 3 090
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2104.html
http://www.receptite.com/recepta.php?r=3146
http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=2007&print=1
Не съм правила никога, но помня баба ми като ги правеше. Като разточеше листа, слагаше мазнина и го прегъваше. И пак разточваше, Май три пъти така newsm78 И после като слагаше сиренето, пак май разточваше, така че сиренето не оставаше в средата, а се смесваше в тестото. И май ги мажеше с мас  newsm78
Със сигурност обаче ги печеше на огън, а как миришеха  #Crazy
Редакция
Сега видях и това http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=505.msg3684;topicseen
Май наистина и баба ми ги навиваше на охлюв, както пише в третата рецепта. Позабравила съм  Laughing
« Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 08:28 от krikri »
Цитирай


Мнения: 824
малко видео по въпроса http://youtube.com/watch?v=ed-ncfnQnGc&feature=related

 Mr. Green
Цитирай


Мнения: 760


  bouquet  bouquet  bouquet

Е сега ми се изясни!!!!!!!
Супер
Цитирай

там където искам, но не така, както бих искала

Мнения: 354
Невероятна вкусотия, приядоха ми се. Ама скоро няма да стане  Crying or Very sad
Цитирай


Мнения: 220

Ако има и рецептата за тестото.... baby_neutral, ако майсторката го казва...помагайте и с превода , моля baby_neutral
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.