Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Снощи правих кисело мляко, но поради моя си грешка не стана, а е 4 литра! Дайте идеи какво да го правя?! С гъстотата на айран е, нямам идея дали може така да се яде? Единствено ми идва на ум за палачинки, ама с 4 литра направо ще направя 1000 палачинки!  Rolling Eyes
Благодаря на включилите се!  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748
Може да се яде - направи таратор, замеси с част от него тесто - за питки, кифли, хляб - част от готовите питки или кифли може да замразиш, палачинки все пак   Laughing и може да изпечеш пиле с него.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Aми на сиренце не може ли да се направи?
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
сложи го на котлона да се пресече и си направи извара
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Знам си аз кого да питам Smile
Енаморада, може да се направи на сирене, ама нямам в момента мая за сирене.

Другарче, как точно се прави на извара?

Пепчо, мислиш ли наистина, че може да се яде така, защото ако може, моите са мор на таратора и няма да им се опре Smile А като замесвам питки, кифли и т.н. с него да замествам прясното или киселото мляко в рецептата?

Благодаря ви много за хубавите идеи!!!  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 546
може да се яде
като престои няколко дни, дори почва да киселее леко  Smile
Цитирай


Мнения: 4 748

Пепчо, мислиш ли наистина, че може да се яде така, защото ако може, моите са мор на таратора и няма да им се опре Smile А като замесвам питки, кифли и т.н. с него да замествам прясното или киселото мляко в рецептата?

прясното мляко.

Може да се яде да, спокойно, лично аз много пъти съм го "изтървала" млякото.  Но тъй като е малко блудкаво на вкус, като е на таратор е овкусено.
Забравих да пиша, но друг път ако се случи, постави отново бурканите/съда с това нехванато мляко в тава с вода, загрей във фурната за 20-30 мин. на 100* и остави около 2 часа още. Хваща се.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Забравих да пиша, но друг път ако се случи, постави отново бурканите/съда с това нехванато мляко в тава с вода, загрей във фурната за 20-30 мин. на 100* и остави около 2 часа още. Хваща се.

Ще го имам предвид непременно! Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 743
Знам си аз кого да питам Smile
...
Другарче, как точно се прави на извара?

Пепчо, мислиш ли наистина, че може да се яде така, защото ако може, моите са мор на таратора и няма да им се опре Smile А като замесвам питки, кифли и т.н. с него да замествам прясното или киселото мляко в рецептата?

Благодаря ви много за хубавите идеи!!!  bouquet

Извара се прави като млякото се сложи да заври на печката и се изчака хубаво да се пресече. Млякото става на парцали, които се прецеждат.
С такова мляко съм правила  хляб - баница. Хляб - баницата става много вкусна. Запичат се предварително нарязани хапки хляб и се заливат с яйца и млякото. После се пече като всяка баница.
За ядене също става - за таратор или направо за айрян.  Ако постои в хладилника най - вероятно ще се сгъсти още малко.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Тандори има 2 причини да не ти се захване кис.мляко или е било мн. горещо или прекалено хладно пр. мляко .
Аз лично каквото и да съм опитвала , за да го оправя съм се проваляла .
Най - удачно е да се направи на извара - описали са ти начина .
всичкото в тенджера , на котлона и да заври .
Ще се образуват парцали , поразбъркай докато хубавичко се пресече и
изсипи всичко в цедилка/тензух . Подложи отдолу съд да събереш цвика и прецеди .
Събраната извара посоли и ползвай като сиренце .
Цвика , ако искаш , пребири в бутилка в хладилника и ползвай при замесване .
За същинско сирене не става , защото млякото е вряло .
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Бисквитената торта с кисело мляко на sneji_ или мюсли-тортата на Сладката хапка Peace
Хммм... само на сладко ме избива днес...За солено се сещам за бъркана баница, ама там да отидат чаша-две. Не става ли да се забърка на чесново сосче за тиквички да речем, таман им е сезона Smile
Пък за извара лошо няма, ама аз лично отдавна съм се отказала да си правя домашна, по простата причина, че от сума и мляко излиза 1 чаша извара Crossing Arms
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Златни сте! Благодаря! Hug
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Tandoori, ако ти остане от млякото  Laughing направи "Желираната торта" на Raya

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10318.0 .
Цитирай


Мнения: 4 380
Нещо не схващам мисълта...защо си мислиш, Тандори че не може да се яде? Rolling Eyes Това не е развалено мляко. Това е прясно, в което млечно-киселите бактерии не са се доразвили достатъчно. Ако го сложиш на топличко ще си се доразвият. Ако не, можеш да го използваш във всички рецепти с прясно или кисело мляко (ако все-пак има киселина). Това мляко може да се използва и за закваска на друго кисело. Аз не разбрах защо не ти се е схванало млякото?  newsm78 Защо не го додържа да ти се стегне? И защо сега не го сложиш на топло за да се стегне? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Тандури,момичетата са ти дали страхотни идеи  Peace
Само се включвам да ти кажа,че сирене се прави от сурово мляко....Така,че в твоя вариант това отпада.....  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.