Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

Неизживени спомени

Мнения: 461
здравейте момичета,бихте ли ми казали какво кисело мляко използвате за подкваса?Благодаря Ви
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ползвам само домашно козе мляко.
То е гъсто и винаги до сега е подквасвало без проблем.
Но понякога има по специфична миризма,която не може да се премахне.
Това се получава само през лятото.
Но пък точно тогава сиренето е най- мазно и вкусно.
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 741
Само "На баба". Редовно квася с него. Без домашно подквасено мляко у дома не оставаме.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Младост (Търговищко) или Ханско (на Сердика). По принцип съм си хванала с първото и оттам нататък все си оставям по 1 лъжица за закваска. Преди няколко седмици реших да подновя бацила, че нали уж се израждал и сложих купешко мляко. Ми сега не става киселко млякото. Таман го бях докарала на вкус, а сега става като сгъстено прясно мляко. Съжалявам много за глупостта си  #Cussing out
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461
благодаря ви момичета.на мен проблемът ми е ,че не съм в България!Бях там до преди 3дни и си забравих подквасата #Cussing out Mr. Green  Тук намерих мляко "на баба" но нещо не става!Пак благодаря
Цитирай


Мнения: 4 380
 Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.
Цитирай

Монреал

Мнения: 313
xenia, би ли споделила коя е марката
Цитирай


Мнения: 4 380
xenia, би ли споделила коя е марката

http://www.astro.ca/

 Wink Квася или с 3%-ното или с "Балкански стил".
Цитирай

Монреал

Мнения: 313
Продава се и закваска в Канада - http://www.lyo-san.ca/english/yogourmet.html
Предполагам , че и в другите държави се  намира нещо подобно.
« Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 06:45 от smutty »
Цитирай


Мнения: 4 380
Продава се и закваска в Канада - http://www.lyo-san.ca/english/yogourmet.html
Предполагам , че и в другите държави се  намира нещо подобно.

Да си я ядят сами закваската. Аз ползвам само естествени закваски.
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461
Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.
   Да,пропуснала съм  да кажа къде съм,в Испания.Има Бг.магазин и искам да разбера с какви български млека квасите.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.
   Да,пропуснала съм  да кажа къде съм,в Испания.Има Бг.магазин и искам да разбера с какви български млека квасите.
Какви млека(кисели) продават там?
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461
theNMaster v momenta ima "na baba" i "bor chvor".poneje probvah s na baba i ne stana kakto triabva she otida dnes da kupia bor chvor.karat razlichni mleka vsiaka sedmica.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
theNMaster v momenta ima "na baba" i "bor chvor".poneje probvah s na baba i ne stana kakto triabva she otida dnes da kupia bor chvor.karat razlichni mleka vsiaka sedmica.

АХа,ясно.....Ако ви докарат Герма... Peace Става!
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Аз квася с всякякво.Само ,че прясното мляко е домашно -доста маслено.Даже колкото е по евтино толкова по-добре.Само да не е вкиснало.Като спазиш и температурата.Няма проблем.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора