Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора

София

Мнения: 603
Взима се охладено пиле 1.300 -1.500кг. . Отваряте бутилка бира от 330мл /ако пилето е много голямо, може и от 500мл/ и я мушвате в пилето - от дупето към шията. Посипвате дъното на тава /гледайте да ви е по-стара тавичката Wink/ с половин пръст морска сол и поставете пилето по гръб. Гърлото на шишето трябва да се подава малко от горния отвор на пилето и да не се излива. Пече се на 220-230 градуса около час-час и половина, в зависимост от фурната - докато се зачерви хубаво отвсякъде. След като заври, бирата започва да изтича в пилето и не позволява да се изсуши. Не се соли предварително, защото си поема от солта, колкото е необходимо. Йодните изпарения от солта и бирата правят вкуса му превъзходен, като пиле на грил, дори още по-вкусно и сочно!




[img]


Рецептата е доста стара, извинявам се, ако е публикувана подобна  Peace На вкус много наподобява пиле в амбалажен плик, което съм яла в детството си. Тогава майка ми напояваше плика с мазнина /онези кафявите книжни пликове, каквито вече не се срещат/, слагаше вътре пилето и посипваше отгоре плика обилно със сол. Пликът изгаряше, но не позволяваше пилето да изгори, а то поемаше сол, колкото му е небходимо. Ммммммм, беше много вкусно  Love Извинявям се за отклонението  Very Happy
« Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 18:51 от Цецето »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Малееее, вкусотия!   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
Благодаря  Hug
Чувала съм за тази рецепта , но не знаех за солта.
Ще пробвам задължително.
Цитирай


Мнения: 4 437
Цеце,отново страхотна.  bouquet
Обаче аз нещо не разбрах за бутилката и пак да питам  Embarassed,бутаме бутилката от дупето към шията,коя час на бутилката се пада на шията,тази която е отворена ли. newsm78Сигурно да,щом казваш че се излива в пилето?Обаче пък същевременно чета,че трябва да се подава извън пилето.Оф,нещо се обърках и аз не се разбирам даже.... 35
Цитирай

София

Мнения: 603
Славче, мислех, че съм обяснила добре, а и на снимката би трябвало да се вижда как е пъхнато шишето  35
На шията се пада гърлото на бутилката Peace
Цитирай


Мнения: 4 437
Ок,обаче как хем е навън,в смисъл подава се от пилето,хем като се затопли изтича вътре в него? EmbarassedСори,че така малоумно питам.
Цитирай

Навсякъде

Мнения: 1 054
Аз до сега съм правила пилето без солта и изправено, а бутилката пълна с бира до половината и после допълнена с вода.. като ври и биричката залива пиленцето и става чудно, ще пробвам и тази със солта  Peace
Цитирай


Мнения: 2 387
Вкъщи винаги правим пилето така.  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Аз до сега съм правила пилето без солта и изправено, а бутилката пълна с бира до половината и после допълнена с вода.. като ври и биричката залива пиленцето и става чудно, ще пробвам и тази със солта  Peace

и аз го правя като  BubolecheMeche , но предполагам че на вкус става същото , с тази разлика че все си мисля че ако е само бира, без вода ще нагарча малко  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 603
все си мисля че ако е само бира, без вода ще нагарча малко  newsm78

Ами изобщо не нагарча, дори бирата почти не се усеща. Изпечената морска сол дава съвсем друг аромат на пилето  Peace Всъщност, при тази "поза" голяма част от бирата изтича върху солта и така пилето поема само от изпаренията, а не директно от бирата. Абе не знам как по-точно да го обясня. Пробвайте и ще се убедите  Very Happy
Пък ако искате всичката бира да е в пилето, навярно гърлото на бутилката не трябва да се показва, а да остане в корема. Но аз не съм го правила така.
Цитирай

София

Мнения: 9 170
И аз го слагам изправено Thinking Нещо не схващам как, като е легнало, бирата няма да изтече в тавата, а върху месото newsm78
Цитирай


Мнения: 407
Мисля този метод да се изпробва  Thinking
Цитирай


Мнения: 936
Майка ми правеше нещо подобно и го наричахме 'Пиле на бутилка'. Само че бутилката беше пълна над половината и стоеше права, пилето върху нея. Преди печене, майка намазваше пилето с масло и го ръсеше с подправки.
Цитирай


Мнения: 1 649
Уфффф  Цецето   bouquet,къде беше преди 15 год.,когато се мъчех да навра едно пиле надянато в/у бутилка във фурна "Раховец"-мисия невъзможна - от мен да знете  Naughty.Сега като ти гледам предложението та се чудя - как не съм се сетила да го сложа това пиле легнало с бутилката в/у сол  Rolling Eyes ,и в бутилка съм правила /в друга фурна ,не онази споменатата по горе/ и в/у сол съм пекла,но не и така.
Мерси   bouquet
Цитирай

Русе

Мнения: 2 351
Изглежда превъзходно   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора