Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Magrathea

Мнения: 2 766
Здравейте, мили мами и бъдещи такива,
Дали някой може да ми каже рецептата на това хапване? Ако не ме лъже паметта самите кюфтета не бяха пържени, а нещо като варени с ориз.  За соса обаче нямам идея как се прави. Никога не съм приготвяла яденето и досега не се бях сещала за него.
Ако някой може да помогне с информация- благодаря Wink


Поздрави
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
edna rezepta bjach 4ela  tuk vuv foruma za kufteta s bjal sos no ne moga da se setja ot koi besche. No si spomnjam 4e se varjacha i im se slagasche oriz Very Happy
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
АЗ имам една рецепта За кюфтета с бял сос, която съм приготвяла:

Koenigsberger Klopse
300 гр. каима
1 хлебче накиснато в мляко
1 лук, наряЗан на ситно
1 ч.л. горчица
сол, черен пипер
2-3 ч.л. каперси
1 лимон
1 яице
масло
1 л. бульон
3-4 с.л. брашно
приЗа Захар

Каимата, хлебчето, яицето и горчицата се смесват. Прибавя се и лукът, предварително Запържен в маслото. Сместа се подправя с черния пипер и солта. Оформят се малки кюфтета и се слагат в бульона, които не кипи. Със Затворен капак се оставят да поврaт 20 мин на слаб огън.
Брашното се раЗмива с 1/8 л. мляко, прибавя се сока на лимона. Кюфтетата се вадят от бульона. В него се прибавят каперсите и след това брашнено-млечната смес и се бърка, докато се сосът се сгъси. Подправя се леко с подправките и останалия лимон. След това се прибавят отново кюфтетата.
Поднася се със сварени картофи.

Приятен апетит! Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 650
Продукти за 5 порции ( по 2 кюфтета в порция)

За кюфтетата:
300 гр. кайма
1 яйце
1 глава лук
3 с.л.  ориз
магданоз
сол

За соса:
4 с.л. олио
1 бучка масло
1 яйце
4 с.л. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 тънък резен целина
1/2 среден морков
лимон
сол

Приготовление:
     Продуктите за кюфтетата се смесват, като всички подправки са нарязани надребно.
     Морковът, целината и лукът (който може и да е запечен предварително), се варят до омекването им. Посолява се и се пасира. В така получения бульон се пускат кюфтетата до сваряване на ориза. Приготвя се застройка от кисело мляко, яйце и брашно, която се разрежда с горещия бульон постепенно и внимателно при непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.
Когато се изравнят двете температури (на ястието и застройката) последната се прибавя при непрекъснато бъркане на тънка струя към ястието. То ври няколко минути и се отстранява от огъня. Подправя се с лимонов сок и краве масло.
Цитирай


Мнения: 6 395
Asa
облизахме си пръстите днес с твойта рецепта  Love Very Happy
бебона омете чинията за отрицателно време  Wink Very Happy
Страхотни кюфтета
Мерси   bouquet
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Asa
облизахме си пръстите днес с твойта рецепта  Love Very Happy
бебона омете чинията за отрицателно време  Wink Very Happy
Страхотни кюфтета
Мерси   bouquet


Адашке, с коя от рецептите ?? Искам и аз да пробвам  Smile
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Тя  е писала- с тази на asa Peace
Цитирай


Мнения: 6 395
Продукти за 5 порции ( по 2 кюфтета в порция)

За кюфтетата:
300 гр. кайма
1 яйце
1 глава лук
3 с.л.  ориз
магданоз
сол

За соса:
4 с.л. олио
1 бучка масло
1 яйце
4 с.л. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 тънък резен целина
1/2 среден морков
лимон
сол

Приготовление:
     Продуктите за кюфтетата се смесват, като всички подправки са нарязани надребно.
     Морковът, целината и лукът (който може и да е запечен предварително), се варят до омекването им. Посолява се и се пасира. В така получения бульон се пускат кюфтетата до сваряване на ориза. Приготвя се застройка от кисело мляко, яйце и брашно, която се разрежда с горещия бульон постепенно и внимателно при непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.
Когато се изравнят двете температури (на ястието и застройката) последната се прибавя при непрекъснато бъркане на тънка струя към ястието. То ври няколко минути и се отстранява от огъня. Подправя се с лимонов сок и краве масло.
flash
тази на Аса  Wink
супер станаха Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 395
Флаш,
със същия сос мисля че ще е вкусно и пилешко месо, фрикасе един вид, много ми хареса, че нищо не се пържи, а това е голям плюс като искам 1.годишната бебона да минава към нашата храна  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.