Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 юни 2005, 18:21 ч.

Слагате ли захар в кремчетата?

  • 1 375
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 33 224
Правя десертчета на София от нишесте, подобно е на кисел. Но пише, че трябва да се прибавя захар, а на мен не ми се иска много. Вие слагате ли и опитвалили сте да замествате с бисквити или бишкоти Плазмон  newsm78

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 6 201
Ами слагаме!Първият път не сложиш,понеже и аз бях привърженичка на диетичното хапване за бебка/не употребявам захар под никаква форма/ и не пожела и една лъжица да хапне/мъжът ми каза че има вкус на лепило/.Сложих една чаена лъжичка захар и плаче за втора порция кисел.Пюрета също яде от тези ,които имат захар добавена. 

# 2
  • Мнения: 33 224
Ние у нас нямаме захар  Laughing купихме специално за кремчетата newsm78 но следващия път ще пробвам с бишкотите, те са доста сладки. Искаше ми се обаче, ако някоя майка е правила опит /успешен или не  Laughing/ да сподели, за да не съсипвам материала   chef

# 3
  • София
  • Мнения: 6 097
Аз слагам.

# 4
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 588
слагам захар, но съвсем малко.Без захар наистина е като лепило.

# 5
  • Мнения: 850
В кремчетата слагам по малко. Но когато дробя бисквити в мляко не слагам.

# 6
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Ще кажете ли как правите кремчетата?Аз днес правих кисел и стана като лепило за тапети,но Александър нищо не отказва.Не е случил на майка готвачка.В попарата забравих да сложа захар(както и да е),но се оказа,че и пакетчето чай не бях сложила след това във водата,която е уж за чай,ябе буломач горкия.Само да не забравя някой ден в чая да сложа хляба и сиренето,че......
За това искам да пробвам да напрвя крем,да хапне нещо човешко и различно.

# 7
  • Мнения: 33 224
Ще кажете ли как правите кремчетата?........

Аз купих нишесте "Меркурий" - 0.87 лв. за 4 пакета. Един пакет излезе за 4.5 бурканчета по 200 грама. Отзад има упътване: в 100 мл. вода или мляко се разбърква нишестето и после се сипва във 900 гр. вряща вода или мляко. Аз го правих с адаптирано: сложих 3 лъжички мляко в 100-те мл., а останалото си беше с вода, че иначе не мога да му смогна на мляко  Laughing

# 8
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 588
Аз го правя така: за една порция
в метален съд слагам 200 гр. вода и малко
захар/ половин 4аена лъжи4ка/,
слагам на котлона, а през това време
във малко вода разбивам 1с.л нишесте
добавам го към водата, слагам 1-2 лъжи4ки
адаптирано мляко и бъркам докато се
сгъсти. Бъркам непрекъснато, за да не
загори.
Ако слагаш бисквити след като е готов
крема пускаш вътре няколко бисквити
те поемат от крема и стават меки.


# 9
  • Мнения: 5 691
И понеже стана дума за бисквитки и крем4ета ето една рецепта дето си я копнах скоро от една друга мама Grinning:
Бисквитена торта
Та необходими са ви:
- царевично нишесте натурално
- бисквити (аз използвах Adventure, че много хубаво се разтварят навсякъде  )
- адаптирано мляко/кърма
- плод: изборът е ваш - аз сложих банан.

Нишестето си го приготвяте по стандартната процедура. Варите, разбърквате. Съотношение не мога да  дам, правя всичко приблизително и на око.
Махам от котлона готовото сварено вече нишесте. Пускам вътре натрошените бисквити.
Слагам от адаптираното мляко, приб. 2-3 мер. л. на порция от 200гр.
И накрая слагам намачкан банан за разкош. 

Всичко се разбърква много добре и се папка с много радост от порастнали бебоци.
Поне на 8 месеца.

# 10
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Благодаря!!!! Simple Smile

# 11
  • София
  • Мнения: 6 978
НЕ - не слагам захар нито в нишестето, нито в гриста, нито в попарата, нито при кус-куса или пък при овесените ядки.

Сладкото го постигам с плод или пюре. Попарата и кус-куса ги яде солени от сиренето.

Смятам като стане на 1,5 год. да включа по малко мед.

# 12
  • Мнения: 10 033
Аз вместо захар ползвам фруктоза.

# 13
  • Мнения: 5 691
И аз никъде не слагам захар. Ако искам да е сладко ползвам плод или плодово пюре.

# 14
  • София
  • Мнения: 6 978
Аз вместо захар ползвам фруктоза.

Това ми беше другата алтернатива, но да те предупредя, че имало "изкуствена фруктоза" - каквото и да значи това.
Та се заинтересувай дали е така и ти от коя купуваш. Ако са ме метнали - и аз това ще ползвам.

Ние с мъжа ми си слагаме по 5-6 лъжици захар в кафето и чая и ми се ще детето да не ни наследи този вреден навик.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт