Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • при семейството ми
 • Мнения: 1 822
Опитах се да говоря с мъжо,,но явно от дългата ми "драма"взе че заспа ooooh!За това ми се искаше да си споделя с вас.Тежко ми е ще ми се пукне душата от нерви!
Майка ми е в чужбина от доста време.Когато тати почина  с нея отношенията ни се изостриха.Никога не ме  е подкрепяла,никога не се е радвала за моето щастие,семейство,дете или нещо.Винаги е на контра.Тя ме упреква за баща ми,аз пък нея и така се въртим.Истината е че тя потъна в заеми и татко се измъчваше и си отиде.20 дни след като почина тати разбрах че ще имам детенце.Толкова дългоочаквано и мечтано.Собственната ми майка започна да ме обвинява."Какъв подарък съм направила на тате и как щели да ме приказват хората......"С една дума се опита да ме накара да го махна.Не мислеше че бих се отказала от нея заради това дете.Не знаеше за лекарствата който бях пила години за да го имаме...не приемаше и радостта ни.Не помисли колко ми е тежко за тате и как съжалявах че поне преди да си отиде не разбра че ще става дядо!А как му се искаше на миличкия!А в същото време сърцето ми прескачаше и биеше лудо,хем от радост-за бъдещото ми дете,хем от мъка-за милото ми татенце!Вгорчи ми живота тая жена!Когато родих се примири и почна да се изявява като "баба"Започнаха проблеми защо ще живеем у мъжа ми,защо ще подписваме.Купихме си кола,не кой знае каква но наша си.Радвахме се.Когато решихме да се похвалим по тел.тя каза"И за какво дадохте толкова пари,та тя си е бръкма!"Наранила ме е толкова много че вече нямам сили.Искам просто да я няма.Може и да е грях но се чудя кога ще се оттърва от нея!Явно днес вече беше капака.Правихме прощъпулника на малката.Казах и по тел.че е хванала черпака GrinningВместо да ми честити и да пожелае здраве на детето ни тя заяви че ще стане една готвачка.И пита тя като не правила такива работи какво толкова.Боли ме.Сърцето ми се къса.Как може собственната ти "майчица"да ти говори така и едва ли не да ти завижда.Нито когато забременях,нито когато родих,нито за сватбата ни,нито за нещо постигнато от съвмесния ни живот се е зарадвала.Винаги е говорила с ирония!
Боже,не искам да си идва,грях ми на душата,но аз съм откровен човек!Незнам и как да процедирам с нея като си дойде.Не искам да виси у нас всеки ден,искам си моя живот-такъв какъвто е,не да ми се натрапва и да слушам обвиненията и!!!!Просто не искам дори да  я чувам,камо ли да я видя!

# 1
 • София
 • Мнения: 1 165
Мила това е твоята майка, а родители не се избират. изтърпяваш колкото можеш като не можеш и го казващ, но опитай, настрой се положително не си мисли тези неща и ще ти кажа защо. моята майка е почти същата - пример майка ми като ми помогне финансово все ми го изкарва през носа,че видиш ли без нея за нищо не ставам ето не мога и еди кво си да си купя мизерствам. Аз не съм го поискала нещото просто съм споделила какво съм харесала примерно и все такива неща. Защо съм се омъжила в еди си кой дом той не бил за мен заради родата не заради зетя и прочие. Тук идва голямото но.... дойде денят на страшната съдба отреди  и най-лошата диагноза тогава разбрах,че лоша добра тя просто ми е майка. Помагам с каквото мога и докато ми издържат  нервите на упреците  и и си отивам,но без да показвам какво ми е. недай боже утре ще ми е чиста съвестта. Ето остана в болница за поредна операция, нямаше кой да остане придружител с нея, баща ми недоразбрал докторите и си отишъл, аз отивайки по късно ми се съобщава,че трябва някой да остане не се замислих обадих се на мъжът ми да се прибира и да гледа малкият и останах.Цяла нощ не посмях да мигна да не би да и стане нещо и аз да не чуя. стоях до нея на стол и непрекъснато питах лошо ли ти е добре ли си като охкаше. Уж нямаше сили,но се обърна и ми изкрещя престани само да ме питаш. Заболя ме доплака ми се,но замълчах, започнах да следя погледа и и без да промълвя да разбирам леген ли какво ли да подам. Дори жената до нея се обърна и каза - Ама тя не ти е виновна. Извини ме стана дълго,но исках с подробности да ти напиша за да успееш да вникнеш. Търпи докато можеш,като неможеш тогава се опитай тактично някак да се измъкнеш и все пак родители не се избират.

# 2
 • Toulouse, France
 • Мнения: 1 341
Явно наистина много ти се е насъбрало, и майка ти доста те е наранявала и продължава да го прави. Не всички могат да се похвалят с прекрасни, любящи и разбиращи децата си майки.
След като си дойде майка ти, неможеш ли да ограничиш контактите си с нея? Не е нужно всеки ден по цял ден да е в дома ти.
Желая ти успех и да си подобрите отношенията с майка ти. Hug

# 3
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Понякога живота в чужбина много променя хората.
Не се настройвай предварително.
Може пък да е разбрала някои неща и да не се държи лошо с теб.
Не е хубаво да имаш лоши отношения с роднини,каквито и да са ти.Гледай да не се виждате  често,ако е чак толкова трудно да не се захапете.

# 4
 • Мнения: 1 258
Ako трябва да съм искренна, напълниха ми се очите! Не съм вярвала че "големи хора" и то майка и дъщеря са в такива отношния... А тя толкова няма ли сърце... родителите са тези които искат най-доброто за децата си, и не проумявам как няма да се радва, а само ви опреква... Ако като дойде видиш че не се е променила, може би ще ти е нужен кураж и да и кажеш някои работи в очите, това което мислиш... и може би да я попиташ, защо цал живот не е казала "Браво, мойто момиче", а само упреци, които дори не я засягат прако(например за колата)... !

# 5
 • Мадрид
 • Мнения: 191
Здравей Панева,
супер гадно това, което разказваш за майка си. Да ти беше мащеха, щях да разбера, но майка... newsm78  Наистина съжалявам много за отношението й към тебе. Винаги ли е била такава? Никога ли не е проявявала майчина обич? Каква мислиш, че може да е причината? Само с тебе ли се държи така или просто е въпрос на характер? Няма ли начин да говориш открито с нея и да потърсиш обяснение за отношението й към теб? Все пак ти е майка, сигурна съм че дълбоко в себе си те обича и ти мисли доброто. Може би нещо й пречи да ти го покаже.
Говори с нея. И не се притеснявай, че се връща. Кажи й много ясно, че не може да се натрапва и намесва в живота ви, но й покажи в същото време, че си готова да направиш стъпка за вашето сближаване. Желая ти много успех и не се тормози. Всяко нещо си има обяснение и се надявам ти много скоро да намериш твоето.  Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 346
 Не го приемай толкова навътре, гледай на това като на някаква игра- надприказване и  отвръщай със същото. Има такива хора, цапнати през устата, които не се замислят много какво плещят, но и не влагат зла умисъл.  Peace

# 7
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 244
Не знам защо някои хора мислят, че една майка не може да се държи така и не вярват, когато се разкаже за такъв случай? Разбира се, че може - лошите хора са си лоши хора, дори когато станат родители. Моята е точно същата като майката на авторката, така че чудесно я разбирам. Моят съвет е още на първа среща да си изясните отношенията, посещенията, обажданията и т.н. Ако е възможно със спокоен тон, ако не - както дойде, но ти се зареди с много, ама много търпение и спокойствие и не се оставяй да те провокира. Тя за постоянно ли се прибира или за отпуска? А мъжа ти подкрепя ли те или те осъжда за отношенията ви?

# 8
 • Мнения: 2 131
Тъжно е, че си в такива отношения с майка си. Та тя трябва да бъде сред най-близките ти хора. Не знам какво да те посъветвам наистина. Вероятно е нужно огромно търпение, както и железни нерви. Не се настройвай предварително негативно. Сега си кажи - майната му, каквото стане, не го мисли предварително. И после преценявай в движение, според ситуацията. Но нервите и скандалите допълнително ще утежнят ситуацията, мисля. Желая ти успех  Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 10 024
Винаги ли е била такава? Може да не е знаела как да избие целия натрупан стрес и си го е изкарала на най-близкия си човек, без да осъзнава  колко го наранява?Може да е от годините, критика и разни други промени.

DiMostoles го е казала много добре:
Цитат
Все пак ти е майка, сигурна съм че дълбоко в себе си те обича и ти мисли доброто. Може би нещо й пречи да ти го покаже.
Говори с нея. И не се притеснявай, че се връща. Кажи й много ясно, че не може да се натрапва и намесва в живота ви, но й покажи в същото време, че си готова да направиш стъпка за вашето сближаване.

# 10
 • Ботевград
 • Мнения: 2 289
Дано да се е променила тази жена Praynig ooooh!
Ще чакаме да пишеш след като си дойде дали продължава в същият дух Outta Joint Tired
Искрено ти пожелавам здраве, щастие и любов в семейството.
Майка ти дано да не ти създава излишни ядове и притеснения Praynig

# 11
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Най-доброто нещо което можеш да направиш е да вдигнеш гарда и да покажеш на майка си, че си зряла и самостоятелна жена.
Прояви непукизъм или просто  репликирай на нейните неуместни изцепки.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 554
 Cry много ми стана мъ4но,и моята майка до някъде е такава Tired

# 13
 • Мнения: 18 870
Хм, все едно описваш моята майка
Само дето моята скоро няма да си идва, та съм малко по- щастлива от теб в момента
Всеки разговор с нея ме натоварва ужасно  ooooh!
Не знам какво да те посъветвам, само ти пожелавам да не се ядосваш толкова  Hug

# 14
 • при любимите хора
 • Мнения: 45
Мила Панева, толкова ти съчуствам за тези отношения с майка ти! Опитай се да й кажеш всичко в очите, без да правиш скандали. Може да те разбере и да се промени. Знам че съветите не винаги са подходящи, но опитай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт