Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 юни 2008, 23:39 ч.
  • Преглеждания  1 503  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Не мислех да публикувам рецептата, още повече че не е моя, а ми е записана в тефтера.... взета е тук от форума, но вкусът на патладжаните с изварата, босилека и пармезанът стана божествен и затова ето  Hug

Пълнени патладжани

за 4 порции:
500 г патладжани
100 г извара/сирене
40 г пармезан
3 с. л. зехтин
2 стръкчета майорана
1 стръкче босилек
1 с. л. сухари
сол, черен пипер

Приготовление:
Патладжаните се измиват, разрязват по дължина и меката част се отделя. Посоляват се отвътре за да излезе горчивината.
В тиган налейте захтин, сложете меката част на патладжаните и пържете 5 минути.
Изпържената част нарежете на ситно или пасирайте и смесете с изварата и подправките. Добавете пармезана и сухарите. Смесете добре.
Патладжаните бланширайте във вода и подсушете на салфетка. Напълнете с плънката. Загрейте фурната до 200°С. Сложете ги в намазана тавичка и печете 25 мин. Сервират се топли.

P.S.Вчера като дадох рецептата, забравих да напиша че малко я видозизмених, не съм слагала сухари, а вътрешността на патладжаните запържих с лук и морков нарязани на дребно.

Това са Преди да ги пъхна във фурната

А това вече изпечени

Много са вкусни  Hug

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 10:46 от Lindita

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 541
Lindita , благодаря за рецептата.  bouquet Задължително ще ги направя.  Досега само с кайма съм опоитвала

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Ааааа,това и аз ще го пробвам.Много вкусно звучи...   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт