Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

далече от България

Мнения: 608
Мили момичета,

Искам да Ви попитам дали има разлика в стойностите на хормоните LH и FSH, измерени на 1, 2 и 3 ден от цикъла?
Аз живея в Лондон и моето GP ми обясни че тези хормони се изследват от 1 до 5 ден. Аз си направих тест на 2-ри ден (всъщност 1-ви от кървенето) и резултатите са:

FSH  7.1 iu/L  (3.5-12.5)
LH    6.5  iu/L  (2.4-12.6)

Дали тези резултати щяха да са по-различни (по-високи или ниски) ако бяха направени точно на 3-я ден?
Благодаря Ви предварително и късмет на всички!
Цитирай

София

Мнения: 1 868
Здравей на третия ден щяха да са малко по високи, но като гледам те са в норма.
Успех!
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Благодаря ти Глезанка за бързия отговор. Трябваше да изчакам 3-ти ден, но за значимостта му разбрах късно от форума. На 35год съм и за около две години стойностите на FSH се промениха от 5.3 на 7.1, та малко се стреснах... Поздрави.
Цитирай

София

Мнения: 1 868
 Hug
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
Благодаря ти Глезанка за бързия отговор. Трябваше да изчакам 3-ти ден, но за значимостта му разбрах късно от форума. На 35год съм и за около две години стойностите на FSH се промениха от 5.3 на 7.1, та малко се стреснах... Поздрави.
когато става въпрос за започване на стимулация в конкретния цикъл, може да се мерят на 2 ден, даже май по принцип тогава се изследват, защото се започват и стимулациите. А за покачването на ФСХ нагоре - нормално е. Все пак с наближаването на критическата ФСХ ще расте все повече и повече. Когато докара стойност над 10 при тези референти, тогава вече започват съмненията за изчерпването на резерва. Засега все още при теб нещата са добре. Но и друго - защо само тези 2 хормона си пуснала?
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Ами аз от 8год живея в Лондон, тук не изследват всичко имам превид никога не са ми изследвали пролактин, имам изследвания на thyroid и progesterone. Обясниха ми, че щом овулирам и фоликулите  нарастват, няма нужда от изследване на други хормони. С моя приятел опитваме за бебе 2 год, след проведени изследвания поставиха диагноза oligoasthenospermia и препоръчаха 3 стимулирани инсеминации. Чета форума и разбирам, че в БГ правят по-обстойни прегледи и анализи и ми се струва,че подхождат по-сериозно, въпреки, че тук ART процедурите са много популярни.
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
Ами аз от 8год живея в Лондон, тук не изследват всичко имам превид никога не са ми изследвали пролактин, имам изследвания на thyroid и progesterone. Обясниха ми, че щом овулирам и фоликулите  нарастват, няма нужда от изследване на други хормони. С моя приятел опитваме за бебе 2 год, след проведени изследвания поставиха диагноза oligoasthenospermia и препоръчаха 3 стимулирани инсеминации. Чета форума и разбирам, че в БГ правят по-обстойни прегледи и анализи и ми се струва,че подхождат по-сериозно, въпреки, че тук ART процедурите са много популярни.
не искам да те отчайвам, но при олигоастенозооспермия, шансовете за успех с инсета... не знам - звучи ми като напразни опити. дано се получи при вас само от инсета! А имаш ли направени други изследвания? тест за проходимост на тръбите, микробиология, цитонамазка?
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Лекарката ни каза че не е тежка форма и си струва да опитаме, въпреки че спермограмата направена след 4мес и прием на витамини, на друго място показа увеличение от 18млн/мл, 40% подвижни-първия път, до 94млн/мл, 46%подвижни. Дали тези резултати са коректни ?/ не че не се радвам/. Що се отнася до мен имам направени и микробиология, и цитонамазка и лапароскопия/нея направих в Бг/. Скоро ще си направя изследвания на хормоните на 3-я ден, нещо ми е неспокойно.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Алекс, хормоните са ти добре. С тези хормони, ако няма други проблеми спокойно можеш да забрененеш веднага.
Не ги повтаряй, ами поискай, ако има възможност да ти направят пролактин и естрадиол.
За спермограмата: дай цялата.
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Да, за спермограмата, ами и на двете места се посочват различни показатели въз основата на които лекарите правят заключения,но са далеч, далеч оскъдни от показателите, които в БГ спермограми се посочват. То по същество:

1 спермограма /клиника по стерилитет Лондон/

възд.-1.5 дни
в 1мл - 18млн.
подв.-40%
с патология - 22%

Ами това е и поставена диагноза лека oligoasthenospermia.

2 спермограма /център по Урология и сексуални проблеми, Киев/ приятеля ми е от там/

възд.- 3 дни
обем еякълат - 4.3 мл
pH 7.8
време на втечнение - 10 мин.
к-во сперматозоиди:
в 1 мл -94 млн
в целия еякулат - 404.2млн.
подвижни:
активно подвижни - 46%
неподвижни - 54%
к-во живи -82%
к-во мъртви - 18%
патологични форми -17%
г-12, ш-2, оп-3
И още левкоцити, еритроците, лецитинови зърна в норма.

Ами това, от там казаха, че подвижността е под норма, но не драстично и да продължаваме да опитваме.
Цитирай


Мнения: 400
Здравей, Алекс.
Не съм специалист в спермограмите, но тези показатели неса толкова лоши. Виждам обаче, че спермограмите неса разсишени, а лошата морфологията би била проблем. Преди около 8 месеца, когато направихме първата спермограма, подвижността беше 33%. Аз забременях в същия месец.
Желая ти успех  Hug
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Поздравления Вани4ка, а аз все си мисля че тази понижена подвижност прави проблем при нас. И аз не разбирам как тук работят: 1-вия път в клиниката по стерилитет очаквах че ще направят всички изследвания, за които бях чела във форума, но уви... За това и настоявам моят приятел да направи още една спермограма, но този път в частна клиника по стерилитет в Киев и ще видим. И аз все си мисля, че някъде нещо се пропуска. А вие колко време опитвахте за бебе?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.