Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Баница с ориз - как?

  • 19 юни 2008, 08:53 ч.
  • Преглеждания  5 273  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 676
Здравейте, доста търсих, но не открих рецепта за баница с ориз (солена), а пък съм си навила да правя, но не знам рецептата.Мисля, че е от родопската кухня, защото на една приятелка баба и правеше, а тя беше от някакво смолянско село.Та ако някои знае как се прави ще се радвам да сподели.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Здрасти   bouquet.....Понякога само правя такава баница с ориз.Не знам дали е това което търсиш,но ще ти кажа какво слагам аз в плънката...

Сварен ориз,натрошено сирене,яйца(понякога за още разнообразие слагам и по една връзка копър или магданоз,но тогава добавям и малко млян черен пипер)

После редя кора,мазнина,плънка докато свършат корите.Нарязвам баницата и я слагам да се запече(да порозовее),след което я заливам с 3 яйца 1 кофичка кисело мляко и 200 гр. газирана вода.Пъхам я обратно във фурната и пека до готовност.

# 2
  • Мнения: 676
Добре ми звучи, TheNMaster, ще пробвам в събота.Аз тази, за която говоря не си я спомням много, споменът ми е ,че ми харесваше.Благодаря ти.

# 3
  • Мнения: 9 886
Здравейте, .......................Та ако някои знае как се прави ще се радвам да сподели.

rvatova, ето темата родопска баница клин, прегледай я, има доста вкусни предложения.

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Тази баница по нашия край се правеше традиционно за Коледа и се нарича баница с лепило Simple Smile Ще следя темата, т.к. за съжаление отдавна не се прави. За последен път съм я яла като дете, но тогава не ми е било до рецепти.

# 5
# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Свекърва ми я прави, това е типично родопско ястие. Замесва тесто за кори, точи ги на тънко (2 кори), намазнява тавата, слага едната кора, слага плънката (ориз, яйца, прясно мляко, сирене), отгоре другата кора, най-отгое ръси грис, за да стане хрупкава коричката и пече. Определено не е мой тип ястие, но синът ми пък много обича, както и пататник.

# 7
  • Мнения: 3 372
Имам рецепта от една регионална книга....Мисля скоро да я пробвам. Ако желаеш ще ти запиша рецептата...Ако вече не си си харесала де...

# 8
  • Мнения: 676
Напиши ми я, мога да пробвам различни варианти докато разбера коя ще е моята баница с ориз.

# 9
  • Мнения: 3 372
Заповядай,
Баница с ориз по манастирски

Необходими продукти:
0.5ч.ч. ориз
1ч.ч. вода
250гр. сирене
4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
100гр. разтопено масло
100гр. олио
500гр готови кори за баница
1 яйце за намазване

Приготвяне:
1. Оризът се сварява в подсолената вода и се охлажда.
2. Яйцата се разбиват с млякото, прибавят се сиренето и сварения охладен ориз.
3. Тавичка се намазва с масло. Подреждат се 1/3 от корите, като между тях се ръси със смесената мазнина. Поставя се половината от плънката, редят се другата 1/3 от корите, като между тях се слага от мазнината, слагга се останалата плънка и се покрива с останалите кори.
4. Баницата се нарязва и се залива с останалата мазнина. Намазва се с разбито яйце и се изпича за около 45минути на 180 градуса.

Приятен апетит!
ПП: Ето и снимка, не е много добра, но такава можах да направя. Embarassed


                          източник: Българска регионална кухня

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 16:57 от L 0 V E

# 10
  • там където искам, но не така, както бих искала
  • Мнения: 354
И аз се записвам за такава баница. Преди 15 години съм яла такава, ама купешка.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 249
Мммм, аз много обичам!  Peace

# 12
  • Мнения: 676
Да ви се отчета днес направих баницата по манастирски на LOVE и стана перфектна, много вкусна и дори има вида като на снимката.През следващите седмици ще пробвам и другите.

# 13
  • Мнения: 3 372
Да ви се отчета днес направих баницата по манастирски на LOVE и стана перфектна, много вкусна и дори има вида като на снимката.През следващите седмици ще пробвам и другите.
Супер, радвам се, че ти е харесала. А стана ли същата, като тази, която си яла?

# 14
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 520
Аз пък нещо не мога да си я представя  ThinkingНе става ли прекалено "тежка" на вкус  newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт