Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 676
Здравейте, доста търсих, но не открих рецепта за баница с ориз (солена), а пък съм си навила да правя, но не знам рецептата.Мисля, че е от родопската кухня, защото на една приятелка баба и правеше, а тя беше от някакво смолянско село.Та ако някои знае как се прави ще се радвам да сподели.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Здрасти   bouquet.....Понякога само правя такава баница с ориз.Не знам дали е това което търсиш,но ще ти кажа какво слагам аз в плънката...

Сварен ориз,натрошено сирене,яйца(понякога за още разнообразие слагам и по една връзка копър или магданоз,но тогава добавям и малко млян черен пипер)

После редя кора,мазнина,плънка докато свършат корите.Нарязвам баницата и я слагам да се запече(да порозовее),след което я заливам с 3 яйца 1 кофичка кисело мляко и 200 гр. газирана вода.Пъхам я обратно във фурната и пека до готовност.
Цитирай


Мнения: 676
Добре ми звучи, TheNMaster, ще пробвам в събота.Аз тази, за която говоря не си я спомням много, споменът ми е ,че ми харесваше.Благодаря ти.
Цитирай


Мнения: 8 592
Здравейте, .......................Та ако някои знае как се прави ще се радвам да сподели.

rvatova, ето темата родопска баница клин, прегледай я, има доста вкусни предложения.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Тази баница по нашия край се правеше традиционно за Коледа и се нарича баница с лепило Smile Ще следя темата, т.к. за съжаление отдавна не се прави. За последен път съм я яла като дете, но тогава не ми е било до рецепти.
Цитирай
 Very Happy
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Свекърва ми я прави, това е типично родопско ястие. Замесва тесто за кори, точи ги на тънко (2 кори), намазнява тавата, слага едната кора, слага плънката (ориз, яйца, прясно мляко, сирене), отгоре другата кора, най-отгое ръси грис, за да стане хрупкава коричката и пече. Определено не е мой тип ястие, но синът ми пък много обича, както и пататник.
Цитирай


Мнения: 3 332
Имам рецепта от една регионална книга....Мисля скоро да я пробвам. Ако желаеш ще ти запиша рецептата...Ако вече не си си харесала де...
Цитирай


Мнения: 676
Напиши ми я, мога да пробвам различни варианти докато разбера коя ще е моята баница с ориз.
Цитирай


Мнения: 3 332
Заповядай,
Баница с ориз по манастирски

Необходими продукти:
0.5ч.ч. ориз
1ч.ч. вода
250гр. сирене
4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
100гр. разтопено масло
100гр. олио
500гр готови кори за баница
1 яйце за намазване

Приготвяне:
1. Оризът се сварява в подсолената вода и се охлажда.
2. Яйцата се разбиват с млякото, прибавят се сиренето и сварения охладен ориз.
3. Тавичка се намазва с масло. Подреждат се 1/3 от корите, като между тях се ръси със смесената мазнина. Поставя се половината от плънката, редят се другата 1/3 от корите, като между тях се слага от мазнината, слагга се останалата плънка и се покрива с останалите кори.
4. Баницата се нарязва и се залива с останалата мазнина. Намазва се с разбито яйце и се изпича за около 45минути на 180 градуса.

Приятен апетит!
ПП: Ето и снимка, не е много добра, но такава можах да направя. Embarassed


                          източник: Българска регионална кухня
« Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 16:57 от L 0 V E »
Цитирай

там където искам, но не така, както бих искала

Мнения: 354
И аз се записвам за такава баница. Преди 15 години съм яла такава, ама купешка.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мммм, аз много обичам!  Peace
Цитирай


Мнения: 676
Да ви се отчета днес направих баницата по манастирски на LOVE и стана перфектна, много вкусна и дори има вида като на снимката.През следващите седмици ще пробвам и другите.
Цитирай


Мнения: 3 332
Да ви се отчета днес направих баницата по манастирски на LOVE и стана перфектна, много вкусна и дори има вида като на снимката.През следващите седмици ще пробвам и другите.
Супер, радвам се, че ти е харесала. А стана ли същата, като тази, която си яла?
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Аз пък нещо не мога да си я представя  ThinkingНе става ли прекалено "тежка" на вкус  newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора