Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 161 отговора

Германия

Мнения: 899


Аз, като един истински и явен любител на всичко де що е тестено, често обикалям мрежата за нови рецепти. Наскоро попаднах на тази и днес направих хляба, оказа се, че е много лесен, но за сметка на това вкусът му е несравним! Отдавна не бях яла толкова приятен хляб! Затова, не мога да не споделя с вас, мили другарчета рецептата.  Laughing

Хляб с домати и маслини

източник: thecakelab.com

175 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
200 гр. кисело мляко
500 гр. бяло брашно
1 пак. суха мая

~ 100 гр. чери домати - нарязани на четвъртини
~ 100 гр. черни маслини - без костилки, нарязани на парченца

Киселото мляко, водата, зехтина, солта и захарта се смесват и разбъркват добре. Отделно се разбърква брашното със сухата мая и първата смес се добавя към него. Омесва се меко тесто, което да не лепне или съвсем леко. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След това се разстила и леко разточва на набрашнена повърхност. Наръсва се с доматите и маслините. Завива се на руло и се усуква няколко пъти. От течността на доматите започва много да лепне, но това не трябва да ви притеснява - набрашнявате си ръцете и сучете, докато плънката отиде навсякъде. Завива се на кравай и се слага в кръгла тавичка - при мен висока и дълбока йена. Отгоре се намазва със зехтин. Слага се в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Пече се около 30 мин. или докато се зачерви и хване коричка. Оставя се да изстине на дъска или решетка.

Да ви е вкусно!



 
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Umbra, така както изглежда, на 100% е много вкусен!  Peace
Ама пусто не мога да меся бееееееее.........
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
а дали ще може да се направи в машината за хляб, че наистина изглежда много вкусно
Цитирай
 Smile Smile
Цитирай


Мнения: 1 282
 smile3501 smile3501 smile3501
Поздравления за поредната споделена рецепта, след типовите хлебчета за сандвичи, които отидоха веднага в предпочитани. Peace Сложи ги моля те в любими рецепти, че се скъсах да ги търся, а и не само аз  kissuu
Цитирай


Мнения: 3 330
 Shocked това е....това е великолепно. Без думи останах. Страшно вкусно изглежда. Невероятно е  Crazy
Цитирай


Мнения: 2 546
красота
още утре ще го пробвам
само се чудя, дали ще стане с обикновени домати, че не съм фен на черито
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Umbra, така както изглежда, на 100% е много вкусен!  Peace
Ама пусто не мога да меся бееееееее.........


Купи си машина за хляб Wink.

а дали ще може да се направи в машината за хляб, че наистина изглежда много вкусно

Мдааа, редовно правя такъв хляб, само че без чери-доматчета.
Ръсвам босилек, в моята рецепта има и кашкавал. дозата е за 1-кг. хлебче.
Мисля, че в линка с рецептите ми съм го снимала, ей сега ще го изровя...

Ето го:
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Благодаря на всички, за милите думи!  Hug
Отговарям по ред на номерата Smile

Не се притеснявайте за месенето, спазете пропорциитите, наистина е много лесен, а и няма нужда от блъскане. Като се добавят доматите сместта започва многоооо да лепне, тъй че тестото се променя доста от представите за идеално омесено Smile То и затова става такъв малко грозничък, а не гладък, но в това му е чара. ю

Nefertity, сигурно ще стане и в машина за хляб, аз нямам и не мога да кажа със сигурност. Ако го и изпечеш там ще си стане продълговат, да се реже на филийки. На мен ми харесва в този вид, да си чупим Smile.

Марче, става и с обикновени домати естествено, аз по случайност имах чери и реших да спазя рецептата, иначе щях да ползвам нормални. Един, нарязан на дребни късчета е достатъчен.

Майка ми каза, че й е леко безсолен (аз почти не консумирам сол), тъй че може да увеличите малко тази съставка.

Аз го разчуших още топъл, за да снимам и беше леко влажен, хубаво е да се изчака изцяло да изстине - след час беше още по-вкусен.

Дано да хареса на всички, които се престрашат да го пробват   bouquet .
Цитирай


Мнения: 606
Umbra хляба е страхотен!
Със сигурност гладна няма да останеш!
От кой наследи  тези умения¿
 newsm10
Цитирай


Мнения: 2 379
Ехеейййййй браво, Laughing Laughing Laughing обичам такива нещица и аз, а снимката е също така великолепна.

Малко ми напомня, на хляба на Пина тип италиански, ама ако се появи наоколо, тя също може да си каже тежката дума. Поне така разчупен, ми прилича отвътре на него, само че нейния няма разни нещица вътре. Пък и уж различно се прави, а изглежда направо като него. Аз понеже правих нейния та затова така "компетентно" Laughing се изказвам. Този също ще се пробва, но със сигурност ще си добавя сол, защото и аз чувствам че ще ми е безсолен.

Страхотна идейка. Освен това наистина може да се експериментира и с босилек вътре. Аз поне смятам да пробвам и оригиналната и видоизменена рецепта. Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Krische, не съм правила хляба на pina, ама отдавна му се каня, та вече май е време да го пробвам  Smile . Иначе аз също мислех да добавя босилек, но се отказах в последствие, сигурно ще стане добре. Единствената ми промяна е, че използвах и малко типово брашно, че не ми стигна бялото, а следващия път мисля повечко да сложа. Айде, да покажеш, когато го опиташ!

LUIZA, благодаря за милите думи  Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 187
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?

Няма разлика, половин кубче прясна стига Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?
Няма разлика, половин кубче прясна стига Smile

по въпроса с маята и аз да попитам, че утре мисля да пробвам този хляб, има пакетчета по 7 гр. и по 11 гр. , от кое да сложа
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 161 отговора