Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 юни 2008, 17:04 ч.
  • Преглеждания  17 832  Мнения  161  Онлайн  1
Отговори
  • Германия
  • Мнения: 899


Аз, като един истински и явен любител на всичко де що е тестено, често обикалям мрежата за нови рецепти. Наскоро попаднах на тази и днес направих хляба, оказа се, че е много лесен, но за сметка на това вкусът му е несравним! Отдавна не бях яла толкова приятен хляб! Затова, не мога да не споделя с вас, мили другарчета рецептата.  Laughing

Хляб с домати и маслини

източник: thecakelab.com

175 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
200 гр. кисело мляко
500 гр. бяло брашно
1 пак. суха мая

~ 100 гр. чери домати - нарязани на четвъртини
~ 100 гр. черни маслини - без костилки, нарязани на парченца

Киселото мляко, водата, зехтина, солта и захарта се смесват и разбъркват добре. Отделно се разбърква брашното със сухата мая и първата смес се добавя към него. Омесва се меко тесто, което да не лепне или съвсем леко. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След това се разстила и леко разточва на набрашнена повърхност. Наръсва се с доматите и маслините. Завива се на руло и се усуква няколко пъти. От течността на доматите започва много да лепне, но това не трябва да ви притеснява - набрашнявате си ръцете и сучете, докато плънката отиде навсякъде. Завива се на кравай и се слага в кръгла тавичка - при мен висока и дълбока йена. Отгоре се намазва със зехтин. Слага се в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Пече се около 30 мин. или докато се зачерви и хване коричка. Оставя се да изстине на дъска или решетка.

Да ви е вкусно!



 

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Umbra, така както изглежда, на 100% е много вкусен!  Peace
Ама пусто не мога да меся бееееееее.........

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
а дали ще може да се направи в машината за хляб, че наистина изглежда много вкусно

# 3
# 4
  • Мнения: 1 282
 smile3501 smile3501 smile3501
Поздравления за поредната споделена рецепта, след типовите хлебчета за сандвичи, които отидоха веднага в предпочитани. Peace Сложи ги моля те в любими рецепти, че се скъсах да ги търся, а и не само аз  Kiss

# 5
  • Мнения: 3 377
 Shocked това е....това е великолепно. Без думи останах. Страшно вкусно изглежда. Невероятно е  Crazy

# 6
  • Мнения: 2 549
красота
още утре ще го пробвам
само се чудя, дали ще стане с обикновени домати, че не съм фен на черито

# 7
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Umbra, така както изглежда, на 100% е много вкусен!  Peace
Ама пусто не мога да меся бееееееее.........


Купи си машина за хляб Wink.

а дали ще може да се направи в машината за хляб, че наистина изглежда много вкусно

Мдааа, редовно правя такъв хляб, само че без чери-доматчета.
Ръсвам босилек, в моята рецепта има и кашкавал. дозата е за 1-кг. хлебче.
Мисля, че в линка с рецептите ми съм го снимала, ей сега ще го изровя...

Ето го:

# 8
  • Германия
  • Мнения: 899
Благодаря на всички, за милите думи!  Hug
Отговарям по ред на номерата Simple Smile

Не се притеснявайте за месенето, спазете пропорциитите, наистина е много лесен, а и няма нужда от блъскане. Като се добавят доматите сместта започва многоооо да лепне, тъй че тестото се променя доста от представите за идеално омесено Simple Smile То и затова става такъв малко грозничък, а не гладък, но в това му е чара. ю

Nefertity, сигурно ще стане и в машина за хляб, аз нямам и не мога да кажа със сигурност. Ако го и изпечеш там ще си стане продълговат, да се реже на филийки. На мен ми харесва в този вид, да си чупим Simple Smile.

Марче, става и с обикновени домати естествено, аз по случайност имах чери и реших да спазя рецептата, иначе щях да ползвам нормални. Един, нарязан на дребни късчета е достатъчен.

Майка ми каза, че й е леко безсолен (аз почти не консумирам сол), тъй че може да увеличите малко тази съставка.

Аз го разчуших още топъл, за да снимам и беше леко влажен, хубаво е да се изчака изцяло да изстине - след час беше още по-вкусен.

Дано да хареса на всички, които се престрашат да го пробват   bouquet .

# 9
  • Мнения: 604
Umbra хляба е страхотен!
Със сигурност гладна няма да останеш!
От кой наследи  тези умения¿
 newsm10

# 10
  • Мнения: 2 549
Ехеейййййй браво, Laughing Laughing Laughing обичам такива нещица и аз, а снимката е също така великолепна.

Малко ми напомня, на хляба на Пина тип италиански, ама ако се появи наоколо, тя също може да си каже тежката дума. Поне така разчупен, ми прилича отвътре на него, само че нейния няма разни нещица вътре. Пък и уж различно се прави, а изглежда направо като него. Аз понеже правих нейния та затова така "компетентно" Laughing се изказвам. Този също ще се пробва, но със сигурност ще си добавя сол, защото и аз чувствам че ще ми е безсолен.

Страхотна идейка. Освен това наистина може да се експериментира и с босилек вътре. Аз поне смятам да пробвам и оригиналната и видоизменена рецепта. Peace

# 11
  • Германия
  • Мнения: 899
Krische, не съм правила хляба на pina, ама отдавна му се каня, та вече май е време да го пробвам  Simple Smile . Иначе аз също мислех да добавя босилек, но се отказах в последствие, сигурно ще стане добре. Единствената ми промяна е, че използвах и малко типово брашно, че не ми стигна бялото, а следващия път мисля повечко да сложа. Айде, да покажеш, когато го опиташ!

LUIZA, благодаря за милите думи  Hug

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 187
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?

# 13
  • Германия
  • Мнения: 899
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?

Няма разлика, половин кубче прясна стига Simple Smile

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
Има ли някаква разлика дали ще го направя с прясна мая, защото не мога да намеря суха?
Няма разлика, половин кубче прясна стига Simple Smile

по въпроса с маята и аз да попитам, че утре мисля да пробвам този хляб, има пакетчета по 7 гр. и по 11 гр. , от кое да сложа

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт