300 г сухари, 0,5 ч. мляко, 1/2 ч. захар, 1 ч. орехи, 150 г масло, 2 с.л. какао
Сухарите се смилат заедно с орехите. Отделно в малка тенджерка се налива млякото, сипват се захарта и какаото. За по-добър вкус е добре да се сложи и шоколад. Поставя се на огъня и се кипва. Когато захарта се разтвори напълно, се слага маслото и се бърка до разтварянето му. Получената маса се охлажда леко и се излива при смлените сухари и орехи. Прибавят се 1-2 с.л. коняк или есенция. Разбърква се и се изчаква сухарите да се размекнат. От тази смес се взема по малко и се оформят сладки във вид на картофчета (или просто като топчета, както аз ги направих). Готовите сладки може да се овалят в какао, смлени орехи или настърган шоколад (аз ги овалях в кокосови стърготини). Поставят се в хладилник.
Правила съм подобни сладки от бисквити, но идеята със сухарите ми се стори интересна. Стават съвсем не по-лоши. Добър апетит!