Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 юни 2008, 15:16 ч.
  • Преглеждания  18 815  Мнения  40  Онлайн  1
Отговори
  • гр.Кърджали
  • Мнения: 164
Здравейте,
Сред толкова много публикувани рецепти и такива добри кулинарки най- сетне се сдобих със смелост да публикувам и аз една любима на моето семейство рецепта с пилешко.За целта са ви необходими или разфасовано пиле или обезкостени бутчета - брой в зависимост от това колко порции бихте желали.400гр. гъби, 1 парче петрохан,1 бомбичка топено пушено сирене и 1кофичка кисело мляко, а подправките са познатите ви за пържоли според вашите предпочитания.Приготовление: Разфасованото пиле или обезкостени бутчета се нареждат на дъното на йенска тенджера/ обработени с подправки за пилешко/, след което ред гъби, 1 ред нахвърлено пушено сирене и нахвърлени резенчета от петрохан и така ги редувате докато приключите с пилешкото.Най- отгоре заливате с кофичка кисело мляко и слагате във фурната да се пече - умерена фурна не посочвам градуси ,че за всяка печка са различни след 40-45 мин. може да се наслаждавате на вкуса на пилешкото.Може да се гарнира със задушен ориз, картофено пюре или дори пържени картофи.Да ви е сладко.Надявам се да Ви хареса!

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 22:10 от nevdjin

Реклама
# 1
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Само да попитам,мазнина слага ли се и може ли под фолио да се пе4е или не е необходимо?Ина4е съм сигорна,4е 6те ми хареса.А какво е петрохан?

# 2
  • гр.Кърджали
  • Мнения: 164
Никаква мазнина ,затваря се с капака на йената и това е петрохан е като селска наденица нещо само ,че по сухо малко наподобява на суджук ама е кръгъл ама ,че обяснение пернах.

# 3
  • София
  • Мнения: 8 302
Тази рецепта ми прилича на тази, тя ли е?

Тук

# 4
  • там някъде
  • Мнения: 320
Интересно ми като стане готова яденето петрохана на какво прилича омеква ли или  Thinking

# 5
  • там някъде
  • Мнения: 320
Забравих да кажа, че иначе съм я правила тази рецепта, но без петрохана и киселото мляко. Наистина е лесна и вкусна  Peace

# 6
  • Мнения: 3 366
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace

# 7
  • USA
  • Мнения: 1 777
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace

Да пилеШко е ,просто момичето е изпуснало буквата К. Wink

# 8
  • Мнения: 1 776
alex_og97 ,когато пропуснеш петрохана и киселото мляко се получава съвсем друго ястие  Wink.
В "П.В" готвиха това ястие да....сещам се че отзивите бяха добри и се бях заканила да го приготвя в къщи,а след това забравих.
nevdjin   bouquet

# 9
  • гр.Кърджали
  • Мнения: 164
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace

Да пилеШк
о е ,просто момичето е изпуснало буквата К. Wink
Да просто съм изтървала буквата ,но не мисля ,че е голям проблем не бива да бъдем перфекционисти чак до толкова, че да издребнявама.Тези, които са имали интерес към темата са разбрали,а др да се хванат и на най- малкото.Много добре знам как се пише пилешко, а не пилещко.Нямам навик да дам предварителен преглед.Но сега вече знам, за да няма забележки давам преглед и след това.Мерси!!!!!!!!!!!!!

# 10
  • Мнения: 778
Благодаря за споделената рецепта.  bouquetУтре е Петровден  и на трапезата обезателно присъства пилешко месо.Мисля да я направя с пилишко филе.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 541
Задължително ще я янаправя Hug, но пък трудно се намира хубав петрохан  Rolling Eyes

# 12
  • София
  • Мнения: 3 541
Тази вечер я направих. Невероятно вкусно стана, половинката се справи с цялата тава.
Горещо я препоръчвам. Crazy
nevdjin , благодаря. Вече ни е в любими рецепти  bouquet

# 13
  • Мнения: 224
Понеже правя нещо подобно със сметанка /но без петрохан/ и наистина е невероятно вкусно, се чудя  дали ще се промени много вкуса на рецептата, ако киселото мляко се замени със заквасена сметана? newsm78

# 14
  • Мнения: 3 366
Тази рецепта беше идеална за днес....Петровден. Жалко, че докато ме е нямало са сложили пилето да се върти на грил.. С удоволствие щях да я пробвам.  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт