Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора

гр.Кърджали

Мнения: 164
Здравейте,
Сред толкова много публикувани рецепти и такива добри кулинарки най- сетне се сдобих със смелост да публикувам и аз една любима на моето семейство рецепта с пилешко.За целта са ви необходими или разфасовано пиле или обезкостени бутчета - брой в зависимост от това колко порции бихте желали.400гр. гъби, 1 парче петрохан,1 бомбичка топено пушено сирене и 1кофичка кисело мляко, а подправките са познатите ви за пържоли според вашите предпочитания.Приготовление: Разфасованото пиле или обезкостени бутчета се нареждат на дъното на йенска тенджера/ обработени с подправки за пилешко/, след което ред гъби, 1 ред нахвърлено пушено сирене и нахвърлени резенчета от петрохан и така ги редувате докато приключите с пилешкото.Най- отгоре заливате с кофичка кисело мляко и слагате във фурната да се пече - умерена фурна не посочвам градуси ,че за всяка печка са различни след 40-45 мин. може да се наслаждавате на вкуса на пилешкото.Може да се гарнира със задушен ориз, картофено пюре или дори пържени картофи.Да ви е сладко.Надявам се да Ви хареса!
« Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 22:10 от nevdjin »
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Само да попитам,мазнина слага ли се и може ли под фолио да се пе4е или не е необходимо?Ина4е съм сигорна,4е 6те ми хареса.А какво е петрохан?
Цитирай

гр.Кърджали

Мнения: 164
Никаква мазнина ,затваря се с капака на йената и това е петрохан е като селска наденица нещо само ,че по сухо малко наподобява на суджук ама е кръгъл ама ,че обяснение пернах.
Цитирай

София

Мнения: 7 140
Тази рецепта ми прилича на тази, тя ли е?

Тук
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Интересно ми като стане готова яденето петрохана на какво прилича омеква ли или  Thinking
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Забравих да кажа, че иначе съм я правила тази рецепта, но без петрохана и киселото мляко. Наистина е лесна и вкусна  Peace
Цитирай


Мнения: 3 330
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace

Да пилеШко е ,просто момичето е изпуснало буквата К. Wink
Цитирай


Мнения: 1 645
alex_og97 ,когато пропуснеш петрохана и киселото мляко се получава съвсем друго ястие  Wink.
В "П.В" готвиха това ястие да....сещам се че отзивите бяха добри и се бях заканила да го приготвя в къщи,а след това забравих.
nevdjin   bouquet
Цитирай

гр.Кърджали

Мнения: 164
Чудя се това "пилешо" какво е?????
Да не би да е пилещко месо?
Ако е така си поправи заглавието на темата. Peace

Да пилеШк
о е ,просто момичето е изпуснало буквата К. Wink
Да просто съм изтървала буквата ,но не мисля ,че е голям проблем не бива да бъдем перфекционисти чак до толкова, че да издребнявама.Тези, които са имали интерес към темата са разбрали,а др да се хванат и на най- малкото.Много добре знам как се пише пилешко, а не пилещко.Нямам навик да дам предварителен преглед.Но сега вече знам, за да няма забележки давам преглед и след това.Мерси!!!!!!!!!!!!!
Цитирай


Мнения: 747
Благодаря за споделената рецепта.  bouquetУтре е Петровден  и на трапезата обезателно присъства пилешко месо.Мисля да я направя с пилишко филе.
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Задължително ще я янаправя Hug, но пък трудно се намира хубав петрохан  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Тази вечер я направих. Невероятно вкусно стана, половинката се справи с цялата тава.
Горещо я препоръчвам. Crazy
nevdjin , благодаря. Вече ни е в любими рецепти  bouquet
Цитирай


Мнения: 220
Понеже правя нещо подобно със сметанка /но без петрохан/ и наистина е невероятно вкусно, се чудя  дали ще се промени много вкуса на рецептата, ако киселото мляко се замени със заквасена сметана? newsm78
Цитирай


Мнения: 3 330
Тази рецепта беше идеална за днес....Петровден. Жалко, че докато ме е нямало са сложили пилето да се върти на грил.. С удоволствие щях да я пробвам.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора