Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 247
Питането ми е - Какво мога да приготвя друго от това тесто.
Вчера бях решила да правя пица и го извадих от камерата, но мъжът ми реши да наготви пиле на жар като се връщали от разходка с малкият. Та сега тестото е бухнало и готово за употреба, но и идея си нямам как.
Моля дайте идеи!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Разточваш тестото(или го разстилаш с ръце ) много тънко.Обилно го намаваш с разтопено масло и наръсваш със доста сирене.Навиваш на руло.Усукваш го и го навиваш на охлюв в намазнена тава.Изчакваш да бухне отново и печеш...Става като тутманик.. Hug
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Всичко може, нали има мая в него - мекички, банички, кифлички. В краен случай направи малки питки и ги изпечи за сандвичи, или една голяма.
Цитирай


Мнения: 3 332
Лучник  Love ...обожавам лучник.
TheNMaster много интересно предложение си дала.
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Преди 3 дни правих с тесто мини калцонета.
Разделя се тестото на около 14 -15 малки питки, всяка се оформя на кръг с диаметър около 6 сантиметра, маже се с дом. сос, в  единия край на кръга се слагат парченце моцарела, шунка и кис. краставичка на ситно, посолява се плънката. С другия край се покрива напълнената половина и се притискат краищата, така че да се оформи калцонето. Сложих ги в тавата , оставих ги малко да втасат, зашото си бях направила тестото около час преди да почна да ги правя, и преди да пусна фурната да пека ги намазах отгоре със смес от доматено пюре, сол, риган и малко олио или зехтин.
Станаха страхотно вкусни, нямам снимка обаче.
Цитирай

София

Мнения: 247
Благодаря ви, момичета,
TheNMaster, направих това което си ме посъветвала, но малко по различен вариант. Т.е. накъсах тестото на малки топчета и тя разтеглих, сложих сиренце и завих после пак с друго топче,  като разменях краищата на завиване. Наредих ги получените топчета в тава и сега е във фурната. Това прилича на Панагюрски тутманик и аз като една Панагюрка как сама не се сетих за този вариант, ама нали мама и вуйна сами си правят тестото, кой да се сети да пробва с готово  Laughing
Тези дни ще имаме годишнина от сватбата и реших да пробвам да направя кошнички, който да напълня после с разни неща. А дали ще стане с такова тесто или да използвам точени кори, както съм виждала вече, че някой от вас правят?  newsm78
Цитирай


Мнения: 48
Благодаря ви, момичета,
 Т.е. накъсах тестото на малки топчета и тя разтеглих, сложих сиренце и завих после пак с друго топче,  като разменях краищата на завиване. Наредих ги получените топчета в тава и сега е във фурната. Това прилича на Панагюрски тутманик

Много интересно ми звучи този Панагюрски тутманик, но не разбрах това завиване и разменени краища newsm78. Може ли да го обясниш по подробно и ако може снимки  Praynig
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
TheNMaster, това го беше предложила и в друга тема, става наистина страхотно   chef
« Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 19:32 от Smiley* »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
heNMaster, това го беше предложила и в друга тема, става наистина страхотно   chef
Hug Hug Hug Hug
Да,само,че беше с тестото "Верди"
Цитирай

София

Мнения: 247
http://images26.snimka.bg/006172597.jpg
Ето го и днешното ми творение благодарение на вас.
За Панагюрският тутманик:
за тестото не знам как се замесва, точно какво е. Като се замеси се накъсва на топчета и се оставят малко да починат. Като големината на топчетата нараства. започва се от най - малкото. Ръцете се потапя в олио. Разтегля се топчето на тънка кора и се поставя сирене. И да се разкъса кората не е фатално. После завивате кората като събирате краищата от едната страна. Взимате ново топче разтегляте го - слагате сирене и ... поставяте вече направеното със сирене топче върху него с краищата надолу и завивате като се стремите да завършите от горе т.е. да има разминаване. И така докато свършат топчетата тесто. Важно е да са ви хубаво намазнени ръцете докато теглите корите.
Сега се сетих, че тестото е содено, няма мая.
Дано да съм обяснила добре за това разминаване  newsm78
Цитирай


Мнения: 3 332
nMihailova  много вкусно изглежда  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 247
А, че е вкусно да, но като не знам  подробностите по приготвянето  ooooh! трябва да питам мама и пак ще пиша. Но да ви кажа това вчера не прилича вкусово на това което се прави в нас. Това е повече като питки със сирене, тутманика на мама прилича на баница.
Ще помоля и друга панагюрка, ако знае подробности да се включи, че то аз както хубаво обяснявам нищо няма да разберете  Rolling Eyes
А и снимки мога да дам чак след месец, че и повече като отида на гости.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.