Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 792
Здравейте  Hug
Четох рецепти, но някои неща ми се губят  Thinking
Значе имам:
Готов блат
Много череши
Шепа вишни
Сладка сметанаа Хопла
2 сухи сметани -бели

Как да спретна тортичка?  newsm78
Черешите да ги сваря ли? Сметаната много ли е сладка? С какво да сиропирам? Мога ли да направя едната сметана шоколадова newsm78

Моля ви дайте съветчета Praynig Hug  bouquet
Цитирай


Мнения: 9 728
Черешите може и пресни, обезкостени да сложиш между блатовете и крема, но трябва да ядете бързо - най-много 2 дни! Черешите се развалят иначе...

Хоплата я охлаждаш хубаво! 24 часа в хладилник или поне 5 часа в камера. После добавяш малко захар - половин чаша или на око и разбиваш с миксера, докато стане гъста на парцали, да запазва рисунъка си ясно, като бръкнеш с пръст, примерно. Да може да се шприцова.  Слагаш блат, сиропираш със сироп с лъжица, мажеш сметана горе-долу равно, слагаш череши, после пак блат и тъй до края. Намазваш със сметана отгоре и отстрани - с нож, с ръка, да стане все пак гладко. После може да шприцоваш, ако имаш шприц и умееш. Може да залееш със шоколад. Ако ти се струва сложно, наръси с готови шоколадови пръчици отгоре и отстрани и си готова.

За да е вкусна тортата, трябва да престои поне 6 часа (в хладилник) да поеме сиропи и аромати.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=307329.0 Виж тази торти4ка,струва ми се ,4е ги имаш продуктите.
Цитирай

София

Мнения: 1 792
Направих я, много вкусна стана  Hug Благодаря ви.
Комбинирах няколко рецепти Peace

Сварих черешите и вишните /обезкостени и нарязани/ с малко захар.  Всеки блат заливах с хладко прасно мляко със захар и сироп от Черешите. Отгоре един пласт Череши и после един пласт сметана-Хопла.
Накрая я намазах със сметана и поръсих с шок. пръчици. Боднах няколко черешки и си изядохме пръстите.
Много свежа стана. Не много сладка /усещаха се и вишните/ и не беше суха. Абе супер Hug Трудно се реже , но не е за гости Wink

« Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 00:13 от ketito »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.