Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

София

Мнения: 9 152
Въпросът ми е свързан с конкретна рецепта, затова пиша тук.
Мога ли опукам люти чушлета на керамичен котлон? Нали се сещате - леко запечени, накиснати после в марината от оцет, олио, чесън и подправки Crazy
Ако да - много ли става мазало после? И на силен или слаб котлон се прави?
Ако не - тогава тези дето нямаме обикновени котлони, къде да си пукаме чушлетата Sad
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
В тавичка,във фурната.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Съжалявам,
 ама Белинда е права .
Пукана чушка на котлон,не е така както на фурна.
И аз така я правя, и като направя ремонт на кухнята мисля да си оставя едно котлонче,на което да си правя такива вкусотии.
Белинда ,
Аз го приготвям така:
Пукам чушката на котлона и я слагам в буркан с 2:1 оцет и вода,чаена лъжичка сол,кафена лъжичка захар.Нарязвам млад чесън и копър.
Мммм напълни ми се устата...
Цитирай


Мнения: 2 281
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота
Цитирай

София

Мнения: 300
Аз постилам алуминиево фолио и пека на не много силно - като почнеш да печеш сама ще усетиш. След това хвърлям фолиото и котлона ми е чист.
Цитирай

София

Мнения: 9 152
Ооо, щом става на керамичния още утре ще действам Party
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace
Цитирай

София

Мнения: 444
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace


И аз така , не рискувам директно върху плота  Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
На силно загрят котлон ,няма проблем да пукаш чушките.
На бързичко ги обръщаш и са готови.
Цитирай

София

Мнения: 10 658
пекла съм и в/у плота (на майка ми на печката) и в/у фолио, и в тавичка.
На плота нищо му няма, почиства се лесно.
Фолиото ми прегоря и стана на дупки.
В тавичка ми е най-лесно, не се занимавам, не мия после, и вкуса за мен е същия.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота

и не само чушки, а и патладжани съм пукала на керамичния плот
Цитирай

резерват Северозапад

Мнения: 55
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.
И аз като 2в1 печката ми е такава,друг котлон нямам и всичко на керамиката.Има един препарат Мелио обезмаслител го водят не е точно за такива плотове но с него се чисти супер.
Цитирай


Мнения: 1 648
Аз ги пека в тава-една такава тенекиена, накъдрена отстрани /ох,че обяснение дръпнах  ooooh!ето като тази ,но тенекиена /.Същата ползвам ,когато ги пека на газов котлон  Peace.Директно на керамиката не съм пробвала.....не знам ако се пръснат по време на печене ,дали няма да стане голямо мазало  Sick
Цитирай

София

Мнения: 3 268
На плота слагам тефлонов тиган и в него ги пека.Стават същите като на котлон.Напревих ги няколко пъти на плота,но много се цапа и реших,че ще го повредя.Пробвах с тиган и станаха супер. И е чистичко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора