Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 юни 2008, 19:58 ч.

Въпросче за керамичния плот

  • 4 233
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 12 449
Въпросът ми е свързан с конкретна рецепта, затова пиша тук.
Мога ли опукам люти чушлета на керамичен котлон? Нали се сещате - леко запечени, накиснати после в марината от оцет, олио, чесън и подправки Crazy
Ако да - много ли става мазало после? И на силен или слаб котлон се прави?
Ако не - тогава тези дето нямаме обикновени котлони, къде да си пукаме чушлетата Sad

# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 036
В тавичка,във фурната.

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Съжалявам,
 ама Белинда е права .
Пукана чушка на котлон,не е така както на фурна.
И аз така я правя, и като направя ремонт на кухнята мисля да си оставя едно котлонче,на което да си правя такива вкусотии.
Белинда ,
Аз го приготвям така:
Пукам чушката на котлона и я слагам в буркан с 2:1 оцет и вода,чаена лъжичка сол,кафена лъжичка захар.Нарязвам млад чесън и копър.
Мммм напълни ми се устата...

# 3
  • Мнения: 2 972
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.

# 4
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота

# 5
  • София
  • Мнения: 326
Аз постилам алуминиево фолио и пека на не много силно - като почнеш да печеш сама ще усетиш. След това хвърлям фолиото и котлона ми е чист.

# 6
  • София
  • Мнения: 12 449
Ооо, щом става на керамичния още утре ще действам Party

# 7
  • София
  • Мнения: 3 416
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 444
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace


И аз така , не рискувам директно върху плота  Peace

# 9
  • Мнения: 6 461
На силно загрят котлон ,няма проблем да пукаш чушките.
На бързичко ги обръщаш и са готови.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 860
пекла съм и в/у плота (на майка ми на печката) и в/у фолио, и в тавичка.
На плота нищо му няма, почиства се лесно.
Фолиото ми прегоря и стана на дупки.
В тавичка ми е най-лесно, не се занимавам, не мия после, и вкуса за мен е същия.

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота

и не само чушки, а и патладжани съм пукала на керамичния плот

# 12
  • резерват Северозапад
  • Мнения: 55
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.
И аз като 2в1 печката ми е такава,друг котлон нямам и всичко на керамиката.Има един препарат Мелио обезмаслител го водят не е точно за такива плотове но с него се чисти супер.

# 13
  • Мнения: 1 842
Аз ги пека в тава-една такава тенекиена, накъдрена отстрани /ох,че обяснение дръпнах  ooooh!ето като тази ,но тенекиена /.Същата ползвам ,когато ги пека на газов котлон  Peace.Директно на керамиката не съм пробвала.....не знам ако се пръснат по време на печене ,дали няма да стане голямо мазало  Sick

# 14
  • София
  • Мнения: 3 268
На плота слагам тефлонов тиган и в него ги пека.Стават същите като на котлон.Напревих ги няколко пъти на плота,но много се цапа и реших,че ще го повредя.Пробвах с тиган и станаха супер. И е чистичко.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт