Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 юни 2008, 08:16 ч.

Фруктова vs кафява захар

  • 4 798
  • 31
  •   1
Отговори
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Та това ми е въпросът - коя от двата вида захар е по-полезна. Защото гледам, че вече предлагат в магазините и от двете, но не мога да преценя коя ще е по-малко вредназа килограмите ми  Embarassed

# 1
  • В едно мъжко сърце
  • Мнения: 430
Ами ние само кафява захар консумираме мисля ,че е по-диетична

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709
вземи си стевия Peace

сладка е и почти няма калории.
добива се от растение и не е химичен продукт Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 481
Фруктова не съм купувала никога. Захар ползва само мъжът ми за кафето, кафява е.  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 10 860
И аз се интересувам от този въпрос.

asyalein Стевията може ли изцяло да замести да речем рафинираната захар. Примерно за сладкиши  и т.н?

# 5
  • София
  • Мнения: 462
и мен ме мъчи този въпрос newsm78 до сега съм взимала само кафява Thinking

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709
не може да се замести изцяло захарта в дадена рецепта, защото стевията е много по-сладка и се променят пропорциите в  рецептата.
аз заменям около половината захар със стевия.

кремове правя само със стевия.

пандишпан не може да се прави със стевия(забравих защо  Thinking), както и сладка или желета (няма консервиращи свойства като захарта).

напитките, мюслито, битата сметана - правя само със стевия.
имам и течна и на прах Peace
тази на прах ми е по-лесна за дозиране

# 7
  • Варна
  • Мнения: 615
Кафявата захар, с която са пълни магазините вече в повечето случаи е карамелизирана бяла захар. Трявба да се търси тръстикова захар, която също е кафява на цвят. Аз скоро взех тръстикова захар и на опаковката пише, че е от остров Мавриций, която е доста по-едра от другата. 

# 8
  • София
  • Мнения: 10 860
не може да се замести изцяло захарта в дадена рецепта, защото стевията е много по-сладка и се променят пропорциите в  рецептата.
аз заменям около половината захар със стевия.

кремове правя само със стевия.

пандишпан не може да се прави със стевия(забравих защо  Thinking), както и сладка или желета (няма консервиращи свойства като захарта).

напитките, мюслито, битата сметана - правя само със стевия.
имам и течна и на прах Peace
тази на прах ми е по-лесна за дозиране

А каква й е цената? И по диетичните магазини ли да я търся?

# 9
  • БУРГАС
  • Мнения: 106
Някой ползвал ли е кафява захар за приготвяне на хляб в машинка за хляб?

# 10
  • Мнения: 887
За стевията:
първо опитайте преди да купите няколко варианта:
В офиса всички се бяхме запалили по едно и също време: накупувахме течна и на хапченца да си слагаме в кафето!
Извинето но ....................... Sick Туй чудо много гадно бе!
Всички се отказаха от нея - от 4 човека, нито един не беше доволен! Твърде специфичен вкус има!
Така, че моя съвет е - ако можете опитайте нещо приготвено с нея преди това и купувайте само ако ви хареса! Peace

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 709
За стевията:

Всички се отказаха от нея - от 4 човека, нито един не беше доволен! Твърде специфичен вкус има!


нямам идея каква продават в Бг. newsm78
тази, която аз си купувам няма остатъчен вкус.  Peace
до сега не съм усетила разлика между захар и стевия.
учудва ме това, което пишеш. newsm78
а вкусовите ми рецептори не са увредени, защото веднага разпознавам изкуствен подсладител.
какъв специфичен вкус има?

аз дадах и на майка ми едно шише от моята, до сега не се е оплакала, а тя си е каприз Wink

Вивиан, не съм в Бг и нямам идея къде се продава

# 12
  • София
  • Мнения: 10 860
asyalein извинявай  Embarassed, знам, че не си тук, но си помислих, че си си дошла или че оттук си я купила.   bouquet

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
Някой ползвал ли е кафява захар за приготвяне на хляб в машинка за хляб?

ползвам само кафява захар, и хляба в машината правя с нея

# 14
  • Мнения: 887
......................
какъв специфичен вкус има?


Ами ето такава си купихме

http://www.tzvetelina.com/bilki/stevia.html

незнам как да обясня вкуса - хем сладък, хем горчив - в началото мислех, че просто го предозираме, но колкото и малко количество да се сложи- хем сладни, хем после в устата остава вкус на някаква горчива билка!
Абе гадно си е - даже си правехме шега да черпим други колеги с кафе със стевия Simple Smile
Но това, че на мен не ми харесва, не означава разбира се, че на вас няма да ви хареса!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт