Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 60
да питам нещо аз за кърменето.
Психически бях готова, че няма да мога да кърмя. Поразрових се обаче из библиотеката доста неща изпрочетох и изгледах.
Реших, че въпреки всичко ще направя каквото зависи от мен и да се пробвам.
Това, което съм направила до  момента:
1. усъвършенствах позата и не ме болят гърдите.
2. пия течности като за човек-амфибия
3. само гък да каже и аз да съм в къщи и го слагам на гърда
4. след всяко ядене доизцеждам на ръка /с помпа не се получава/

Резултат - нула. Кърма почти няма
Напрежение в гърдите никакво.
Не го усещам да преглъща както пише по дебелите книги.
Иначе той си смуче там нещо, ама имам усещане, че ме ползва за биберон.
Това, което доизцеждам на ръка е една бяла редичка течност. То и доизцеждането е 10 капки на гърда.
Опитах да цедя преди да е сукал за да видя какво пускам горе-долу - пак по 10 капки излизат.

Когато го слагам на гърда около класическите часове за хранене - 3,6,9,12 му додавам и АМ по малко.

Има ли шанс да се получи нещо или е кауза обречена на провал в зародиш.
При мен май си опира до физеология. С упоритост няма да стане. Или се опитвам да се оправдая пред себе си...

Само да спомена, че съм с кисти на млечните жлези и тесни канали, та като ходя на профилактични прегледи лекарката няколко пъти ми каза, че едва ли ще мога да кърмя.

благодаря предварително за евентуалните отговори

# 1
 • Мнения: 491
След като предварително си се настроила, че няма да можеш да кърмиш, много вероятно е наистина да не успееш. Ето защо, мисли позитивно и започни да се настройваш на точно обратната вълна - а именно, че ще успееш. Не се отказвай в никакъв случай, дори и да ти се струва, че те ползва за биберон, продължавай, защото това все пак е стимулиране на гърдите и ще има полза за лактацията. И спри да се наливаш с много течности, защото вместо да си помогнеш, това може да намали кърмата - виж в библиотеката, има статии по въпроса. По-добре яж по-често и пий течности умерено (пробвай с безалкохолна бира). Успех ти желая!

# 2
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 262
Браво на теб, че независимо от насадените съмнения си решила да опиташ и упорстваш да кърмиш Hug Сигурно не ти е лесно исе обезсърчаваш от това, че не забелязваш някакъв напредък и за момента неможе да става дума за кърмене изцяло. Факт е, че бебето ти получава някакво количество мляко на гърдата - така че има голяма полза от опитите и старанието ти. То е съвсем мъничко и за него е много важно това мляко, което получава, независимо дали се налага да го съчетаваш с АМ.
Казваш, че слагаш бебето на гърда всеки път щом припищи, когато си вкъщи, а около класическите часове за хранене додаваш по малко АМ - имаш ли представа горе-долу колко пъти в дененощието бебето суче и през какви интервали? И какво количество АМ предлагаш като добавка на тези хранения? едната или двете гърди даваш?
Споменаваш, че имаш проблеми с гърдите, които са още от преди бременността. Някакви други проблеми има ли при теб - хормонални например, от какъвто и да е род, дори да не изглеждат свързани с кърменето?
А около раждането на бебето имаше ли нещо особено? На термин ли е родено и кога е сложено на гърда?

# 3
 • Банско
 • Мнения: 2 829
Първо честито бебе! Да ти е живо и здраво!
Браво за усилията, които полагаш, важно е да знаеш, че бебето ти определено има полза! Дори и по няколко грама кърма на хранене то все пак получава антитела, както и ензимите в кърмата му помагат да храносмила АМ по-лесно. Затова на първо място по важност-спри да омаловажаваш собствените си усилия, успокой се и се гордей със себе си-ти си упорита жена, която е положила доста усилия за да кърми и ти вече си успяла!
Цеденето не може да е мярка за това колко кърма имаш, моите рекорди в изцеждането бяха също по 10 капки, но въпреки това детето си наддаваше само на кърма.
Понеже твоя случай е специфичен бих те посъветвала да потърсиш контакт с Хедра, Бу или консултативния кабинет по кърмене към МД, ето телефона: 0896 418 488.

Желая ти успешно кърмене!

# 4
 • Мнения: 60
Казваш, че слагаш бебето на гърда всеки път щом припищи, когато си вкъщи, а около класическите часове за хранене додаваш по малко АМ - имаш ли представа горе-долу колко пъти в дененощието бебето суче и през какви интервали?
ами различно е, той си е спокоен по принцип и рядко плаче, може би 4-6 пъти на ден като храненето в 18ч  е само на адаптирано, че това е единственото време дето мога да отделя изцяло за каката и мен

И какво количество АМ предлагаш като добавка на тези хранения? едната или двете гърди даваш?
винаги се опитвам да давам и от двете гърди, като следващия път започвам със втората
количеството зависи, той не винаги изяжда всичко, може би около половината което се полага за възрастта му.


Споменаваш, че имаш проблеми с гърдите, които са още от преди бременността. Някакви други проблеми има ли при теб - хормонални например, от какъвто и да е род, дори да не изглеждат свързани с кърменето?
нямам никакви хормонални проблеми, просто кисти, които се появяат-изчезват-увеличават-намаляват ....

А около раждането на бебето имаше ли нещо особено? На термин ли е родено и кога е сложено на гърда?
ами бебето е секцио по медицински показания, съответно не е на термин е го сложих на гърда като ми го донесоха - роден е понеделник, донесоха го четвъртък.


ей сега на яденето в 12ч едната гърда даже струйка пусна  Peace
и то след като той се отказа да суче повече
трябва ли да я доизцедя или да я оставя така???

# 5
 • София
 • Мнения: 1 252
Браво за упоритостта ти, тя няма да остане невъзнаградена. Че кърма имаш е факт. Не очаквай да тече като от чешмата. Аз лично не съм могла да изцедя и 20 грама, но това не попречи 8 месеца синът ми да откара само на кърма Simple Smile
Щом синът ти не изяжда всичкото АМ, може би си е подложил добре с кърмичка Wink
Кърми на поискване като предлагаш и двете гърди. Хапвай умерено и пийвай повечко течности. Ако си решила да кърмиш се опитай да намаляш постепенно дозата на АМ -имаше в Библиотеката на форума такава тема - Преминаване от АМ на гърда (или нещо подобно).
Ти вече кърмиш, отхвърли всякакви съмнения за неуспех. Настрой се позитивно и се наслаждавай на всеки миг с малкото човече.

Успех!

# 6
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 262
Тези уточнения бяха важни и се виждат няколко неща, които е добре да промениш. 4-6 пъти кърмене за 24ч най-често е недостатъчно, за да има добра стимулация на гърдите и бебето да е добре нахранено. Обикновено бебета на тази възраст сучат 10-12 пъти в денонощието, т.е. на всеки 2ч, считано от началото на едното хранене до началото на другото, като е хубаво да будиш бебето за хранене по твоя инициатива. Добре правиш, че предлагаш и двете гърди на всяко кърмене - това ще помогне, просто увеличи честотата Hug
Ако решиш да доизцеждаш, това ще помогне по-бързо да се увеличи млякото - не очаквай съществени количества, важното е гърдите да получават заявка за повече.
Не споменава за тези 3 дена, когато сте били разделени, дали си цедила, за да задействаш производството? Ако не си или е било спорадично, 3-4 пъти дневно вместо 6-8, тогава просто нещата се задействат със закъснение и затова още няма обилно количество мляко. Но с подходящите мерки и това ще стане, виждаш сама, че вече и струйки тръгват Peace

# 7
 • София
 • Мнения: 417
Продължавай в същия дух. Ще се справиш!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт