Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора
Мили Мами моля за помощ искам да направя хубава мусака за да не ям бои дове4ера Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 4 257
От какво искаш да я правиш? От кайма и картофи или мусака от тиквички и кайма  newsm78 Уточни.
Цитирай
имам картофки,каима,пресен домат,4убрица,4ерен пипер,лук,яица,кисело мляко,брашьнце,абе обикновена мусака искам да направя
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Нарязваш картофите на кубчета. Запържваш каймата с мазнина и нарязан на ситно лук. Като се запържи добавяш доматите, обелени и нарязани на ситно, червен пипер, сол, черен пипер и чубрица. Доливаш водичка - малко, колкото да не загори червения пипер. Изсипваш всичко това върху картофите в тавата, разбъркваш хубаво, доливаш вряла вода да ги покрие и печеш на 230 градуса, докато картофите изпият водата.
Приготвяш 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко и малко брашно на смес и заливаш. Допичаш на по-ниска температура. Ами това е. Успех!
Цитирай
Благодаря Нана а слага ли се сода в киселото мляко?
Цитирай

София

Мнения: 1 651
Не се слага, направи я точно, както е написала Нана. Успех  Peace
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
И аз я правя като nana77.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 762
Аз пък не слагам домати, защото ми кисели. Въпрос на вкус.
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Аз пък слагам и картофите да се запържат за няколко минути при каймата, водата също я доливам и оставям да заври на котлона, след това изсипвам всичко на куп в тавата (по бързо се изпича, не за друго Wink) И в заливката слагам повече яица- 4-5 на една кофичка мляко...
Цитирай

Ст.Загора

Мнения: 175
аз пък мразя брашно в заливките
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Нарязваш картофите на кубчета. Запържваш каймата с мазнина и нарязан на ситно лук. Като се запържи добавяш доматите, обелени и нарязани на ситно, червен пипер, сол, черен пипер и чубрица. Доливаш водичка - малко, колкото да не загори червения пипер. Изсипваш всичко това върху картофите в тавата, разбъркваш хубаво, доливаш вряла вода да ги покрие и печеш на 230 градуса, докато картофите изпият водата.
Приготвяш 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко и малко брашно на смес и заливаш. Допичаш на по-ниска температура. Ами това е. Успех!
И аз така я правя.Но напоследък забелязах,че ми става по-вкусна ,ако задуша картофите заедно с каймата и другите подправки с малко водичка и после само да изсипя в тавата и да попека до готовност на картофите.После заливката и готово.А и по-бързо става като време....
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Класическата мусака се прави,като се запържат всички продукти поотделно.
Лукът  с каймата,червен пипер, сол , чубрица,магданоз.
Картофите на кубчета във фритурника и върху каймата в тавата.
Заливаш с водичка и отгоре запържен патладжан(домат не слагам)
Правиш заливка с едно яйце,кисело мляко , супена лъжица брашно и сол.
Цитирай

София

Мнения: 289
аз пък нищо не задушавам и не пържа Smile
Нарязвам и слагам всичко в тавата (лук, кайма, домати картофи, сол, ч.пипер ,чубрица) с 2 -3 чаши вода и на 180-200 градуса докато омекнат картофите, и после заливка яйца к.мляко и брашно и съм готова.
Но не съм профи. готвач и нямам много време да си играя, но пак си облизват пръстите.
Цитирай


Мнения: 5 395
Аз слагам и много ситно нарязан морков в мусаката. Заливка не правя.
Цитирай


Мнения: 1 164
мъжа ми обожава мусаката ми и навсякъде ме хвали с нея  Very Happy
Аз я правя така:
Запържвам 500гр кайма + 2 главички ситно нарязан лук, като бъркам с решетка за да стане сипкава каймата. Добавям картофите нарязани на кубчета + 2ч.л. червен пипер+200мл. дом сок(или 3 настъргани домата)+чер пипер, чубрица и пикантина. Доливам вода и варя докато се свярят картофите. После с решетъчната лъжица премествам сместта в тава. Запичам и заливам с 3яйца+1/2 кофичка кисело мляко.

Става много вкусно Smile
Иначе съм чувала и други варианти да се прави мусаката със сурови картофи но не е толкова вкусно според мен Peace
Аз слагам и много ситно нарязан морков в мусаката. 

И морков и чушка слагам когато имам Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора