Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Яйца с доматен сос

  • 25 юни 2008, 17:26 ч.
  • Преглеждания  8 287  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 279
Така, моля ви мами да ми дадете рецепта за яйца с доматен сос в тенджера да стоят цели благодаря предварително  Hug  chef  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.Мазнина не се слага,защото много ще ти пръска и ще омаца доста.Отделно си задушаваш лук 1 главичка+ 5-6 скилидки чесън и когато доматите се посварят добавяш задушените лук и чесънче заедно с олиото.Объркваш,посоляваш и добавяш 2-3 щипки захар(за да не киселее от доматите),черен пипер млян.Чукваш яйцата и похлупваш тенджерката.Когато се ти хареса твърдостта на яйцата махаш и поръсваш с пресен магданоз...

# 2
  • Мнения: 732
Една комшиика правеше по следния начин:
Приготвя си доматтен сос в тавачика и отгоре чуква няколко яйца и ги запича във фурната или на котлова в дълбок тиган.

# 3
  • Мнения: 3 377
Червени домати на фурна
Необходими продукти:
3-4 домата
1ч.л. захар
1/2 връзка магданоз
4-5 яйца
150гр сирене
1с.л. сладък червен пипер
олио
Приготвяне: Доматите се нарязват на кубчета. Изсипват се в тавичка, обилно намазана с олио. Посоляват се, поръсват се със ситно нарязаният магданоз, черен пипер и захар. Отгоре се чукват 4-5 яйца, като се внимава жълтъците да се запазят цели. Между яйцата се поръсва сирене и червен пипер. Ястието се запича в силна фурна. Приятен апетит!

Това е рецептата от списание "Кулинарен журнал", но аз го направих по различен начин, иначе преди съм го правила по същата рецепта(от списанието).

Добър апетит! 

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 144
Ха, каква интересна и лесна рецепта, ще пробвам някой от вариантите  Party

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Понякога може да се поръси и с кашкавал при сервиране.Става много вкусно като се поразтопи докато е топличко....

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И аз го правя в тава, много вкусно става, по-горе са описали как, аз добавям и чесън.

# 7
  • Мнения: 4 279
Благодаря за рецептите Hug  chef  bouquet

# 8
  • На една звезда
  • Мнения: 4 453
Ето какво ще готвя тази вечер! Благодаря за идеята!  bouquet

# 9
  • Мнения: 2 392
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.

Колко домата министре? Simple Smile
Сосът без яйцата, може ли да се ползва за печени чушки?

  bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 10 857
Брей, че странна рецепта  Thinking За първи път я чувам, но интересно звучи, а и лесно.
Ще я направя. Благодаря за идеята   bouquet

# 11
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
По принцип може да се сложи и печени чушки, нарязани, патладжани също. Много лека рецепта за горещините - яйцата много си пасват с тези зеленчуци.

# 12
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 464
рецептата е страхотна,аз я правя по същия начин в по-дърбока тенжера за да не пръска соса  но не слагам задушен лук а повечко чесън,запържвам малко червен пипер в олио и прибавям настърганите домати,слагам малко захар и сода за хляб за да не киселее.а с печени чушки става страхотно Peace А ако при сервиране добавите плочка сирене... Hug

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 12:58 от Coco

# 13
  • София
  • Мнения: 3 632
Никога не съм яла такова нещо, но звучи интересно - ще пробвам някоя от рецептите   bouquet

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.

Колко домата министре? Simple Smile
Сосът без яйцата, може ли да се ползва за печени чушки?

  bouquet
Министерството отговаря  на вашето питане Joy Joy Joy Joy

Домати слагаш колкото си искаш....И да,може да се ползва соса и за печени чушки  Peace   bouquet

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 19:12 от TheNMaster

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт