Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора


Мнения: 4 279
Така, моля ви мами да ми дадете рецепта за яйца с доматен сос в тенджера да стоят цели благодаря предварително  Hug  chef  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.Мазнина не се слага,защото много ще ти пръска и ще омаца доста.Отделно си задушаваш лук 1 главичка+ 5-6 скилидки чесън и когато доматите се посварят добавяш задушените лук и чесънче заедно с олиото.Объркваш,посоляваш и добавяш 2-3 щипки захар(за да не киселее от доматите),черен пипер млян.Чукваш яйцата и похлупваш тенджерката.Когато се ти хареса твърдостта на яйцата махаш и поръсваш с пресен магданоз...
Цитирай


Мнения: 731
Една комшиика правеше по следния начин:
Приготвя си доматтен сос в тавачика и отгоре чуква няколко яйца и ги запича във фурната или на котлова в дълбок тиган.
Цитирай


Мнения: 3 331
Червени домати на фурна
Необходими продукти:
3-4 домата
1ч.л. захар
1/2 връзка магданоз
4-5 яйца
150гр сирене
1с.л. сладък червен пипер
олио
Приготвяне: Доматите се нарязват на кубчета. Изсипват се в тавичка, обилно намазана с олио. Посоляват се, поръсват се със ситно нарязаният магданоз, черен пипер и захар. Отгоре се чукват 4-5 яйца, като се внимава жълтъците да се запазят цели. Между яйцата се поръсва сирене и червен пипер. Ястието се запича в силна фурна. Приятен апетит!

Това е рецептата от списание "Кулинарен журнал", но аз го направих по различен начин, иначе преди съм го правила по същата рецепта(от списанието).

Добър апетит! 
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 435
Ха, каква интересна и лесна рецепта, ще пробвам някой от вариантите  Party
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Понякога може да се поръси и с кашкавал при сервиране.Става много вкусно като се поразтопи докато е топличко....
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
И аз го правя в тава, много вкусно става, по-горе са описали как, аз добавям и чесън.
Цитирай


Мнения: 4 279
Благодаря за рецептите Hug  chef  bouquet
Цитирай

На една звезда

Мнения: 4 453
Ето какво ще готвя тази вечер! Благодаря за идеята!  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 392
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.

Колко домата министре? Smile
Сосът без яйцата, може ли да се ползва за печени чушки?

  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Брей, че странна рецепта  Thinking За първи път я чувам, но интересно звучи, а и лесно.
Ще я направя. Благодаря за идеята   bouquet
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
По принцип може да се сложи и печени чушки, нарязани, патладжани също. Много лека рецепта за горещините - яйцата много си пасват с тези зеленчуци.
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 461
рецептата е страхотна,аз я правя по същия начин в по-дърбока тенжера за да не пръска соса  но не слагам задушен лук а повечко чесън,запържвам малко червен пипер в олио и прибавям настърганите домати,слагам малко захар и сода за хляб за да не киселее.а с печени чушки става страхотно Peace А ако при сервиране добавите плочка сирене... Hug
« Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 12:58 от Coco »
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Никога не съм яла такова нещо, но звучи интересно - ще пробвам някоя от рецептите   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Настъргваш доматите и ги салгаш в тенджерата на котлона да си се варят.

Колко домата министре? Smile
Сосът без яйцата, може ли да се ползва за печени чушки?

  bouquet
Министерството отговаря  на вашето питане 35 35 35 35

Домати слагаш колкото си искаш....И да,може да се ползва соса и за печени чушки  Peace   bouquet
« Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 19:12 от TheNMaster »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора