Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 юни 2008, 00:19 ч.

Писна ми от откачени хора!

 • 3 386
 • 29
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 13
Здравейте,
днес направих огромната грешка да отида с детето в Борисовата градина. Незнам дали бяха минали и 10 мин., откакто седнахме на една пейка и към мен се приближи нормално облечена и изглеждаща жена на възраст 50-60 г. Попита ме дали знам  някой да търси жена за гледане на дете. Казах :" Не ". Пита колко  е голяма дъщеря ми, как се казва и т. н. Отвърнах, че е на 3 г. и тя ме попита с учудване защо я нося в кенгуру и защо не говори. Обясних, че е болна от церебрална парализа. Тогава за мое учудване тя започна да ми обяснява, че това е огромна тежест, никога нямало да се зарадвам истински, няма да се справя и, че трябва да я оставя в дом. Просто нямало смисъл. Отвърнах, че това ще го преценим аз и баща и и започнах да си прибирам нещата, за да си тръгна. Не и обръщах никакво внимание, но за мой ужас тя каза :"Още тези дни идете да я оставите, до 2-3 дни го направете. То е трябвало да го сторите докато е била бебе - С ВАШЕ СЪГЛАСИЕ ЩЯХА ДА И БИЯТ ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ!!!!!???? И КРАЙ"!!!!!!!!! Направих се, че изобщо не съществува и тогава тя си тръгна, като ми каза :"Довиждане"!!!!!!!!!! Просто нямам думи. Остава ми да си пожелая по аналог на " face control " да има такъв и за мозъка, та да не се разхождат луди хора по градинките, а да обитават обособени за тях места.  Извинявам се за дългото писмо. Благодаря ви за вниманието.

# 1
 • Мнения: 1 040
Не обръщай внимание на простотията на хората и наглоста с всеки ден сам забелязала че хората стават много злобни и много други да не изричам лоши думи за тях горе главата не мисли това и аз имам детенце на две години и е с епилепсия и все още не ходи самостоятелно и като излезна навън ме поздравяват хората и ми викат аре ма стига си го държала това дете в количката пусни да ходи а те незнаят за какво става въпрос и на мен ми беше тъпо в началото и тежко но сега на никой не цепя басма лека вечер миличка и не си го слагай много,много ние трябва да сме над тези неща за да можем да не откачим психически.Бъди оптомист

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 13
Благодаря за милите думи! Аз по принцип не обръщам внимание на приказките на околните, но не разбирам как може да говориш така на непознат човек. Всеки преценява сам дали ще отглежда дете с увреждане или ще го настани в дом. Аз не съдя хората които са предпочели домовете. Никой не знае какво ще му дойде до главата и какво решение ще вземе. Спокойна нощ.

# 3
 • космополитно
 • Мнения: 940


Това, което ти се е случило е абсурдно и е докосване до най- примитивна мисловна дейност! Да не може тя да бъде подчинена поне на социално приети норми за етика и благоприличие! Sick
Със сигурност подобни болезнени преживявания ще Ви догонват пак и пак... Но вярвам, че времената се променят!...

 На мен днес също ми се случи неповторимо преживяване, но с обратен знак! Имах шанса да разговарям с една

...нормално облечена и изглеждаща жена..."

но решила да прави "щури" неща...Дъщеря й притежава частна детска градина, в която си е наумила да интегрира и отглежда деца с увреждания... при това от домове (т.е. с най-малък до нищожен шанс да намерят  родители)... Бабата и други семейни членове ще спонсорират тази "налудна" идея!...
Таа виждаш светът е пъстър: има хора дето се изтребват за пари и друи, които ги инвестират в една "безперспективна" за някои кауза!....
Все се надявам, че докато растат децата с увреждания в обществото ще се случват неизбежни промени в насока толерантност към различието! Hug

# 4
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Toва което ти се е случило е ужасно! Представям си как си се почувствала... Радвам си, че си запазила силата на духа си, аз в такива моменти кой знае защо, позволявам да ме наранят. И плача... Ти си силна и страхотна жена!
И аз се сблъсквам ежедневно със злобни хорски коментари, но те са по-скоро заради тяхното незнание какво и е на дъщеря ми (защото тя иначе има вид на нормално, здраво дете), което не че ги оправдава де.

# 5
 • Габрово
 • Мнения: 1 037
днес направих огромната грешка да отида с детето в Борисовата градина.
miyya07 , защо да е грешка, ти и детето имате право да ходите където си поискате.
Трябваше ми доста време да се успокоя за да напиша нещо.
Възхищавам се на самообладанието ти, наистина.
Предполагам ще имаш още подобни преживявания, но е късмет , че въпросната госпожа не се е сблъскала с мен.
Най-лошото е , че хора като нея възпитават деца .
Българинът се чуди защо на запад е пълно с деца и възрастни в инвалидни колички, а в България рядко виждат такива.
Колко сила трябва да имаш за да преживяваш спокойно подобни коментари.
Какво въобще си мислят тези хора, ако въобще могат да мислят.
Кой "нормален", човек ще говори на една майка за ефтаназия.
Съжалявам, набрах инерция.
miyya07, прегръщам те силно и освен да ни пожелая да бъдем много силни, нямам какво повече да кажа, всъщност имам , но ще изляза от рамките на добрия тон.

# 6
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Аз съм много лоша... сигурно щях да й кажа: "А вие безработна ли сте? Пенсионерка? Тежест за семейството? С такова мрънкало у дома си семейството ви никога няма да се радва истински, що не ви оставят в старчески дом, да разберат какво е живот?"
Подобни лелки не са причина да не се разхождаш, разхождай се и да не ти пука, а откачените са всякакви разновидности, бъди сигурна, че подобни особи заговарят всички - ако майката кърми, що кърми, ако не кърми - защо не кърми, ако дава на детето някаква храна - защо го прави - и все дават акъл и много знаят.
Истината е, че тия напасти наистина са досадили на роднините си и страдат от липса на контакти, затова си търсят слушатели по градинки и магазини. Да не ти пука. Болните са те.

# 7
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 957
И аз не бих й останала длъжна Naughty Ако ми заговори за инжекция сигурно ще ми се прище да я хвана за гушата, няма да мине без скандал. Мило майче, след като се успокоиш, си изгради някаква стратегия за разговор с такива хора, според твоя характер и разбирания, но не оставяй никого да стигне до там да ти предлага да умъртвиш детето си Shocked

# 8
 • Orange County
 • Мнения: 600
сигурно ти е тежко, аз на твое място такъв скандал щях да заформя, че целия парк да ме чуе. такива като нея да си стоят в къщи. ама хорската простотия не може да ме учуди - моят свекър каза, че детето ми имало аутизъм, защото по 6 пъти на ден гледало едно и също филмче Rolling Eyes за мен е супер естествено 2г 6м дете да гледа и по 100 пъти едно филмче, ама според него била аутист. ами, не си го слагам на сърцето и това е.

въобще не им позволявай на такива да говорят.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 13
Благодаря ви за доброто отношение. Трогнахте ме! Жалко, че имате лични впечатления от такива ситуации, тоест и на вас ви се е случвало. Какво да се прави -  хора има всякакви! Съмнявам се, че може да ги превъзпита някой. Няма да го мисля повече. Имам много по-важна работа-да се грижа за малката. Всичко хубаво ви желая и приятен ден.

# 10
 • usa
 • Мнения: 384
КАто прочета нещо такова се радвам че напуснах тази държава. Наистина възпитанието на хората за отношение към по-различните го няма за съжаление. Знам какво ти е, изпитвла съм го преди години кам синът ми.

# 11
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
КАто прочета нещо такова се радвам че напуснах тази държава. Наистина възпитанието на хората за отношение към по-различните го няма за съжаление. Знам какво ти е, изпитвла съм го преди години кам синът ми.

ще си позволя да не се съглася, че проблема е в държавата
луди има навсякъде
наскоро във форума за осиновени, една дама описа как нейна позната осиновитл.елка от Англия се е сблъскала с тесногръдие и глупост на ниво посланици - с коментари по въпроса за загубената кауза да осиновиш дете с проблеми
простотията ходи по хората и лудостта също - това е една луда жена, тя е болна...просто наистина е болна - това не е нормално поведение
наистина няма контрол за хората с психично разстройстов и уви законите приети през последните години уж в тяхна полза са уви твърде далеч от това да защитават както тяхната така и нашата от техните изблици - сигурност...

МАййа - имала си нещастието да се сбълскаш с болен човек, за който явно няма кой да се грижи
не се хващай на болното съзнание на тази жена и не си го слагай на сърцето
но признавам, че аз сигурно бих й посегнала....разбирам те и държа да кажа, че ти се възхищавам на сдържаността
успех в гледането на малката и най-малкото трябва да станеш затвориник заради този случай
дано нямаш повече срещи от третия вид...

# 12
 • Габрово
 • Мнения: 1 037
catnadeen , знаеш ли колко от нас са се сблъсквали с подобно нещо?
Не давай за пример Англия, знам какво е там,  такива случки са прецедент, а при нас ежедневие.
Ако това се случва в столицата, елате да видите какво е тук. Голяма част от хората още живеят в онова време, когато увредените/мразя тази дума/, бяха скрити в горите.
Понеже аз и много други като мен се сблъскваме често с подобни "болни" започвам да си мисля, че немалка част от обществото ни е болно.

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 18:50 от ajeliya

# 13
 • в полите на Балкана
 • Мнения: 3 183
...
Понеже аз и много други като мен се сблъскваме често с подобни "болни" започвам да си мисля, че немалка част от обществото ни е болно.

Много отдавна разбрах,че нормалните хора немогат или по- скоро не искат да разберат хората в неравностойно положение и семеиствата на такива деца. Опитвам се да променя нещата,но не успявам , а много ме боли и никога няма да свикна с това. И за пример ще ви кажа, че вчера плаках половин следобяд на глупуста на моя близка,която каза не работиш,а само ходиш да харчиш парите на мъжа си,а пък искаш и да те кара. Ми като ще му харчиш парите вземи автобус защо ще пътуваш с колата.
за протокола завеждам детето си на рехабилитация на почти 500км. от дома
Все си мисля,че ако се обединим,не затваряме децата си у дома  ще успеем да накараме обществото да приеме различните ни деца и вече порасналите ,станали възрастни в неравностойно положение.

# 14
 • В подножието на Витоша
 • Мнения: 2 233
От сутринта съм прочела темата и още не мога да проумея и намеря думи да изразя възмущението си от поведението на ,,госпожата"  даваща ,,мъдри" съвети.Тъжно ми е и като чета, че това са чести случки и много от вас също са били в подобни положения....За щастие подобни инциденти все още не съм имала, малкият си личи , че не е е като другите деца(със синдром на Даун е), някои хора го позаглеждат, поразпитват ме, но никой не се е усмелил да дава някакви подобни  съвети(освен-ще се оправи, ще проговори Laughing).Ако ми се случи нещо подобно не знам ще мога ли да се увладея нервите да не стане някой скандал, а ако мъжът ми е наоколо и някой му даде подобен съвет, жална  му майка... #2gunfire
Поздравления, че си успяла да запазиш самообладание, желая ти , никога вече да нямате сблъсък с подобни индивиди.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт