Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Германия

Мнения: 489
Здравейте. Hug Вече не издържам и ви моля за съвет. Ще започна от по-отдавна, за да предобиете по-обща представа...
Живея в Германия. Гинеколожката ми тук ме следи от 2001г. Не съм имала проблеми. Пих противозачатъчни около 6г. На 27г. съм.

Изведнъж се оказа, че ПАП-тестът трябва да се повтори (06.2007 беше IIw) и през 08.2007 беше IVa. Последва незабавна конизация на 05.09.2007, без изследвания за HPV(и до днес нямам). Тъй като сватбата ни беше на 29.09.2007, пуснах с изследванията за брак в БГ и за хламидии - положителен, малко над р. стойности. Тук пихме антибиотик 10 дни, без да се повтаря изследването от гинеколожката ми! (Не се поемало от ЗК). През 01.2008 аз настоях за такова изследване и резултатът беше отрицателен.
През цялото време от 09.2007 лекарката знае, че искаме бебе.
Като станаха 6м. опитите, аз започнах да настоявам за хормонални изследвания, защото правех тестове за овулация и секс когато трябва, а бебето не става. Отказваше ми, ЗК поемала след минимум 1г. опити (на частно е много скъпо!). Ама накрая направи изключение...

В крайна сметка ми взе кръв на 13 ден от цикъла(17.06.2008). Цикълът ми е 30 дни, а ову на 16-17 ден, според тестовете.
Ето и резултатите:

TSH basal          0.86 - (0.4 - 4.0)

FT3                    3.1 - (2.2 - 4.2)

Prolaktin            9.6 - (6.22 - 23.5)

Progesteron      0.23 - фф 0.1 - 0.3
                                    преди ову 0.2 - 4.7
                                    лф 1.2 - 15.9

LH                      12.2  - фф 1.2 - 12.5
                                      ову 12.0 - 82.0
                                      лф  0.4 - 19.0
                                      менопауза 14.0 - 48.0

FSH                    7.1     -  фф 3.2 - 10.0
                                        ову 7.5 - 20.0
                                        лф 1.3 - 11.0

Естрадиол         49.9   - фф 30 - 155
                                       ову 200 -  400
                                       лф  120 - 300
                                       менопауза под 60

Testosteron       2.1    -   0.01 - 7.01
DHEA                  2.95  -   0.1 - 5.1
Androstendion    2.5    -   0.57 - 2.63

Лекарката ми изписа билката Agnus castus и да си меря БТ 3 месеца. Това е. Няма да повтаря изследването на естрадиола засега и не иска да ми прави фоликуметрия. (И това не се поема от касата!)
Кажете ми какво мислите. Аз вече тотално се разочаровах от гинеколожката си. Права ли съм или преувеличавам? Мъжът ми чрез връзки  ми уреди час при друга, която се водела много добра в района, но чак за 10.07...
Какво означава този нисък естрадиол и не трябва ли да се изследва пак следващия месец? (От това, което прочетох, 1 месец не е меродавен?) Останалите стойности релевантни ли са, при положение, че са правени на 13-ти ден от МЦ?
И как да се справя с притесненията? Чувствам(а и съпругът ми), че от известно време всичко това ми се отразява на психиката. Нямам желание за нищо и май ме е обзела депресията...
Да си дойда в БГ да се изследвам като хората?
Какво да правя? Искаме да си имаме бебе.
Моля ви, дайте съвет, че ще се побъркам!
« Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 17:26 от Mисис T. »
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
На колко години си? Била ли си под засилен стрес преди изследването? Като гледам и ЛХ ти е към горната граница. Обикновено хормонални изследвания се правят 3-5 ден на цикъл.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 2 422
така като чета,ако не можеш да си намериш добър гинеколог в Германия ,най-добре си ела в БГ и си направи всички изследвания в клиника по стерилитет.В София има няколко такива и поне ще те изследват като хората.
Не можеш ли да се насочиш към  такава клиника и в Германия?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Аз имам братовчедка, която живее в Мюнхен, има също такива проблеми, но чрез инвитро което й правиха там сега има едно пресрасно момченце на 3 годинки.В край на м.юли ще идват на море в Б-я и ще се видим, мога да я питам при кой лекар е ходила, защото те се лекуваха изцяло в Германия.
Цитирай

София

Мнения: 3 378
TSH, FT3, Prolactin, Testosteron, DHEA и Androstendion могат да се правят по всяко време на цикъла, така че са достоверни резултатите. Перфектни са, между другото  Very Happy Останалите, за съжаление, е най-добре да се повторят в точно определените дни: ЛХ, ФСХ и Естрадиол на 3-5 ден, а Прогестерон 1 седмица след овулация (към 23ти ден примерно).

Естрадиолът наистина ти е нисичък, но ти си права, че от едно единствено изследване генерални изводи не могат да се правят. ЛХ е височко, но може би е стигнало точно овулационния си пик на 13ия ден, така че не може да се каже дали е добре или зле без да се повтори на 3-5 ден.

Най-добре изчакай прегледа при новата гинеколожка, който всъщност е съвсем скоро.  Peace Тук момичетата чакат дълги месеци за преглед при най-добрите специалисти! Ако и тази гинка ти откаже изследвания, можеш да обмислиш лечение в Бг, но при някой от добрите специалисти (тук във форума можеш да намериш информация за тях). БТ си мери, в това няма нищо лошо, но Агнус Кактус аз не бих пила в твоя случай. Тази билка е много ценна, до колкото си спомням, при проблеми с Пролактина и изчерпан яйчников резерв, а ти нямаш нито едното, нито другото. За депресията, моето мнение е, че тя е неизбежна Sad но дано не се наложи да се бориш дълго с нея  Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 489
Знам, че се правят на 3-5 ден, затова се съмнявам вече в компетентността на гинеколожката. Тя ги назначи за 12-14 ден. Изобщо процедира ли се така?
В коментара от лаболаторията пише, че за 13-ти ден другите хормони са добре. За естрадиола, че е много нисък.
Има ли други момичета, при които само естрадиолът не е наред и какво са правили?
Цитирай

Германия

Мнения: 489
Мишинка, на 27г съм, не съм била под стрес.
Цвети77, Мюнхен ми е доста далече, но мерси  Love
Гризката, благодаря за изчерпателния отговор. И аз мисля тези таблетки (Агнус Кастус) да не ги пия засега. Те май не са за повишаване на естрадиола и може да си объркам съвсем организма  Thinking
Цитирай

B HONDA CIVIC

Мнения: 2 423
Мисис Т изчакай си прегледа при другата докторка. А за депресията Гризи е права неизбежна е какъвто и съвет да ти дам няма да помогне то тая мисъл за бебчо се върти постоянно в главите ни. Просто сама трябва да си помогнеш ако искаш вземи си от аптекат "Мента валериан и глог" на капки добре действа и не вреди Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 489
А някой знае ли на какво може да се дължи ниският естроген и какви фактори му влияят? Нещо не намирам достатъчно информация точно за него в нета. И означава ли, че нямам качествени яйцеклетки? Crying or Very sad Доста от статиите са свързани с менопаузата  Shocked и това ме плаши.
Цитирай

Варна

Мнения: 135
А някой знае ли на какво може да се дължи ниският естроген и какви фактори му влияят? Нещо не намирам достатъчно информация точно за него в нета. И означава ли, че нямам качествени яйцеклетки? Crying or Very sad Доста от статиите са свързани с менопаузата  Shocked и това ме плаши.

Разбираш ли английски? Ако да ще ти дам няколко линка за естрадиола - ако не ще ти преведа най-важното...   Hug
Цитирай

Германия

Мнения: 489
Благодаря, Hug английският ми е на средно ниво, не бих разбрала добре медицинска литература. На немски не намерих много информация, затова питах тук, знам, че има много компетентни жени. Ще се радвам да ми кажеш нещо повече по въпроса. Praynig
Цитирай

София

Мнения: 3 378
Мисис Т, аз имах проблеми с естрадиола около времето, когато ми откриха ендометриозата. Странното е, че единият месец естрадиолът беше 128 на 5ти ден, а от следващия месец изведнъж почна да се задържа 50 около овулация. Ся тука да вметна пак, че самият нисък естрадиол не е показател за ендометриоза. Просто при мен беше факт, когато я видяха на ехограф.После след лечението на ендометриозата нямах проблеми с естрадиола. До колкото знам, сам по себе си ниският естрадиол показва некачествена яйцеклетка и може да е напълно случайно събитие или пък закономерност. При всички случаи ще трябва да се следи няколко месеца и да ти правят фоликуметрии през това време.  Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 489
ИМАМ ВТОРА БЛЕДА ЧЕРТА! Днес е денят за м., а имам втора мнооого бледа черта! Възможно ли е? Или е нещо сбъркано от хормоните? Ще припадна цялата треперя
« Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 17:01 от Mисис T. »
Цитирай

София

Мнения: 853
Миси-освен да ти кажа едно тихичко "ЧЕСТИТО"....  Hug
Не се тревожи, мила-изследванията ти общо взето са добре... За ФСХ и ЛХ не можем да говорим, тъй като те се правят около 3-ти ден от цикъла... Естрадиола е нисичък, но е важно колко ти е продължителен цикъла, тъй като той се покачва преди овулацията... и е необходимо да се изследва неколкократно от една стойност не може да се правят изводи...
Сега тези неща не ги мисли, щом имаш 2 чертички е ясно, че бебо е станал... Успокой се, защото бебчето има нужда от спокойствие. Хормоните не могат да окажат влияние на теста, ако не е бит прегнил в последните 10 дни.
Цитирай


Мнения: 4 320
ИМАМ ВТОРА БЛЕДА ЧЕРТА! Днес е денят за м., а имам втора мнооого бледа черта! Възможно ли е? Или е нещо сбъркано от хормоните? Ще припадна цялата треперя
ВЪЗМОЖНО Е!
Дано е така. Успех!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора