Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Попово

Мнения: 687
Здравейте, кулинарки  Hug
искам да попитам някой знае ли рецепта или поне дозировка за приготвяне на саламура за домашно сирене Rolling Eyes разтвора в който се съхранява сиренето след като узрее в сол  Smile благодаря Ви  Hug
Цитирай


Мнения: 12
мама го прави така: в голям съд / понеже правим големи количества сирене/ налива вода  и слага сол на око , разбърква и пуска във водата едно сурово яйце /цяло с черупката/ , ако яйцето изплува отгоре колкото  размера на 5 стотинки значи саламурата е готова и съотношението вода -сол е точно, ако не прибавя се сол до показване на яйцето. Много е важно яйцето да се покаже на повърхността на водата точно с размера на 5 ст - не по-малко
Цитирай


Мнения: 6 461
мама го прави така: в голям съд / понеже правим големи количества сирене/ налива вода  и слага сол на око , разбърква и пуска във водата едно сурово яйце /цяло с черупката/ , ако яйцето изплува отгоре колкото  размера на 5 стотинки значи саламурата е готова и съотношението вода -сол е точно, ако не прибавя се сол до показване на яйцето. Много е важно яйцето да се покаже на повърхността на водата точно с размера на 5 ст - не по-малко
Баба ми прави саламурата по същия начин,но след това я вари  и когато изстине поставя сиренето.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Ако не ти се играе да правиш помоли от близкия хранителен магазин да ти дадат суроватка. Аз втора година така съхранявам сирене : Peace
А това с яйцето е много точен метод, майка ми така мери солта за зелето  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.