Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора

pak tam

Мнения: 247
разписах се и аз в тия жеги. Но всичко го правя от любов към пиперката. Даже мъжът ми ревнува от нея. Прекалено много страст съм влагала в приготвянето й. Да, ама нали и той после яде ..... По време на храна мъж ми говори по много, все едно сме на конференция.
Има ли ястие с пиперки- мълчи. Устата му пълна и не може да я отваря...Затова по-честичко:манджички  с чушки. Хванах му аз цаката! Аз и едни други рецепти за едни други работи знам, но това е за друг разговор тема. Ето и рецептата, която днес пригогвих с много любов към мъжо: #2gunfire

Пълнени пиперки с кайма и наденица
Необходими продукти за пълненето:
Чесън - 1 скилидка
кайма 300 gr
хляб- твърд 80 gr
пармиджано настъргано  100 gr
смлян черен пипер
магданоз - 2 лъжици ситно нарязан 
сол
Сурова наденица  150 g
яйца - 1 + 1 жълтък

олио за намазване на тавата
4 средно големи пиперки
продукти за поръсване на пиперките
олио 1-2 лъжици
пармиджано 2- лъжици
галета 2 лъжици

Приготовление:
1.Намокрете твърдия хляб и го оставете да се накисне в една купа.
2.Каймата, надробената на трохички сурова наденица, добре изтискания и надробен хляб, наситнения магданоз, пармижданото , предвидено в рецептата за сместа, l яйце + 1 жълтък, счуканата скилидка чесън и солта омесете добре и оставете да си почива на хладно най-малко 15 минути.
3.Отрежете капачетата на чушките на 2 пръста от дръжката . Изчистете пипера вътре от семената и белите плътни ленти .Измийте чушките.Подсушете ги.
4.Напълнете ги със сместа и ги поставете в немного голяма  тефлонова тавичка, но да не са легнали. При закупуване на пипера е добре да се огледа основата на чушката, да може да стои.  Спокойно може да се напълни празното пространство между 4.-те чушки с отрязаните капачета , които в същото време ще ги прикрепят  изправени.
5. Поръсете пиперките със пармиджаното и галетата, но предварително запържена по следния начин:
В тефлоново тиганче се поставя олио и се запържва до лека смяна  цвета на галетата.
Пече се на 180 градуса - 60 минути. Добре е да се проверяват на 45-50 -тата минута от печенето, защото  варира  от големината на чушките.
Изключете фурната, извадете тавичката и оставете "да почива" 5 минути " да си обиколи нивата
6.Сервирайте пипера  с капачетата!   
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Светли,
И моя мъж мълчи когато яде,но винаги да е нещото си с мръвка.
Пиперките са на почит у дома на масата,колкото и тиквичките.
Обичаме ги пълнени с кайма.
Сещам се за бабините пиперки сухи,сушени на слънце,после във вряла вода набъбват и пълнени с ориз т.нар чушник.
Обичаме ги и печени,обелени и с доматен чеснов сос.
Чушки печени белени на салата с олио,оцет и по едно чесънче вътре.
Абе въобще  чушчица...
А твоята рецепта непременно ще се пробва .
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Печен пипер с доматен сос...
Пипер с прясно мляко...
Цитирай


Мнения: 6 461
Пиперките са на почит и уважение у дома. Wink
Обичаме ги пълнени със сирене и яйце , с кайма и бял сос , чушка бюрек или само паниран пипер.
На салатка също го хапваме .
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Светли,
И моя мъж мълчи когато яде,но винаги да е нещото си с мръвка.
Пиперките са на почит у дома на масата,колкото и тиквичките.
Обичаме ги пълнени с кайма.
Сещам се за бабините пиперки сухи,сушени на слънце,после във вряла вода набъбват и пълнени с ориз т.нар чушник.
Обичаме ги и печени,обелени и с доматен чеснов сос.
Чушки печени белени на салата с олио,оцет и по едно чесънче вътре.
Абе въобще  чушчица...
А твоята рецепта непременно ще се пробва .

Ти направо ме разби с тоя чушник. Моля те, напиши ми как точно го приготвяш, да не карам на вариант натаманистики. Пък и ако импровизирам, мъжо надали ще мълчи... От пуста женска солидарност трябва да си помагаме. Аз в почивните дни много се старая, нали всичко живо си е вкъщи, гледам да им затворя устата на моите. А като измия и посудата, леле няма друга като мен. Гледат ме със задоволство и не се заяждат. И аз айде във форума - спокойна и необезпокоявана.

Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Светли,
Нали знаеш сушените червени чушки.
Пъхат се във вряла вода за да набъбнат.
Запържва се лук една глава,слагаш една чаена чаша ориз и бъркаш за да стане стъклен.
Слагаш вода 1: 2 или две и половина.
Като остане на мазнина оставаш да изстине и пълниш чушките.
Нареждаш в тава и поливаш още една водна чаша с вода.
На лека струйка наливаш върху чушките олио и после ръсиш леко с брашно и после със сол.
Моята баба правеше и капаче от брашно да не изпада ориза.
Да останат на мазнина.  chef
Ако видиш някъде сухи чушки свиркай.
Цитирай


Мнения: 6 461
Светли,
Нали знаеш сушените червени чушки.
Пъхат се във вряла вода за да набъбнат............
Деси само с ориз ли се пълнят?
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Да баба така ги правеше .
Постен чушник.
Голяма вкусотия.
Забравих  Stop
подправката е целина.
Цитирай


Мнения: 6 461
Да баба така ги правеше .
Постен чушник.
Голяма вкусотия.
Забравих  Stop
подправката е целина.
Предполагам,че целината и се задушава и ориза към нея докато набъбне ,нали така?
Имам предвид преди да се напълнят пиперките.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Да  Peace
Слага се ориза сол черен пипер целина и вода.
Виждала ли си някъде такива сушени червени чушки?
Цитирай


Мнения: 6 461
Да  Peace
Слага се ориза сол черен пипер целина и вода.
Виждала ли си някъде такива сушени червени чушки?
Ами не ,ама в къщи можеш да си изсушиш .
Баба ги нанизва на огърлица и предполагам че бързо ще станат в тази жега... Rolling Eyes
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Не не стават .
Всяка година похабявам по едно кило,но изгниват.
Забравих да поясня за тези които сушат, че чушките трябва да са големи и месести.
С зелени не става.
Цитирай

Където ми видят очите ...

Мнения: 99
Да, със зелени не става, трябва да са узряли- червени чушки, а вместо нанизани може да се сушат и във фурната на много слабо и се наблюдават Peace Правила съм така и стават  Peace
От баба ми съм чувала, че низаните чушки за да не се развалят не трябва да се мият, трябва да са напълно узряли и да се сушат на сянка   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Един от любимите ни варианти на пълнени чушки за летните жеги е с плънка от яйца ,сирене,шунка,царевица и малко топено сирене.Правила съм ги вместо с шунка с рулца от раци и също беше много вкусно.
Цитирай

Попово

Мнения: 687

Нали знаеш сушените червени чушки.
Пъхат се във вряла вода за да набъбнат............
Деси само с ориз ли се пълнят?

същите сухи червени пиперки, само че пълнени със зрял фасул  Smile баба ми ги приготвяше (Бог да я прости) голяма вкусотия, по ншия край им казваме раки  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора