Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 140
Мили момичета,моля ви за помощ.За първи път  правя сладкиш-черешов.Видях го тук и веднага се заех.Направих всичко точно по рецепта и тестото стсна супер,но сега не знам на каква фурна да го пека-отгоре и отдолу ли да я включа и на колко градуса?Страх ме е,че няма да мога да го изпека-отгоре вече се запича,а като го бодна си е сурово-направо течно.Май стана така,защото тавичката е твърде малка за цялото тесто,което сложих.
 Уф много съм зле,ама като ми е за първи път така е.
А ето и рецептата,която правя:
ПРОДУКТИ:
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
2 ч.ч.брашно
0,5 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
0,5 кг череши
2 ванилии

ЗА ПОРЪСВАНЕ:
бучка масло колкото орех
1 с.л. брашно
1 с.л. пудра захар
0,5 ч.л. канела
Благодаря на Стефани за нея
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Аз го правих миналата седмица този сладкиш и го пекох на 180 градуса,но ако вече ти загаря отгоре или покрий с фолио или печи само отдолу.Успех !Много вкусен става Laughing
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Като загрееш фурната до към 180 градуса по Целзий и сложиш тавичката, изключи горния шин и остави да се пече само отдолу, или поне намали на 150 градуса. Като се надигне и почне да се запича, включи и отгоре /след около 15-20 мин./ или увеличи на 180 градуса и така допечи сладкиша. При допичането може да включиш вентилатор, ако фурната има - ефектът е много добър.
Цитирай

София

Мнения: 2 140
Благодаря ви много.Стана много вкусен и се изпече идеално.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ама дай да видим деее #Cussing out
Цитирай

София

Мнения: 2 140
Еми ако имахме фото щях да покажа.........ама си нямаме. Sad
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 72
Мили момичета,моля ви за помощ.За първи път  правя сладкиш-черешов.Видях го тук и веднага се заех.Направих всичко точно по рецепта и тестото стсна супер,но сега не знам на каква фурна да го пека-отгоре и отдолу ли да я включа и на колко градуса?Страх ме е,че няма да мога да го изпека-отгоре вече се запича,а като го бодна си е сурово-направо течно.Май стана така,защото тавичката е твърде малка за цялото тесто,което сложих.
 Уф много съм зле,ама като ми е за първи път така е.
А ето и рецептата,която правя:
ПРОДУКТИ:
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
2 ч.ч.брашно
0,5 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
0,5 кг череши
2 ванилии

ЗА ПОРЪСВАНЕ:
бучка масло колкото орех
1 с.л. брашно
1 с.л. пудра захар
0,5 ч.л. канела
Благодаря на Стефани за нея
Здравей, angels_zg !
Съжалявам, че късно видях запитването ти, но се радвам, че си успяла и сладкишът ти е харесал smile3501 Аз го пека в обикновена кексова форма с дупка. Едно време в Раховеца загрявах предварително фурната до 180 С и щом сложа тавичката, намалявах температурата до към 150 С и така се печеше около 30-40 минути (до суха клечка). Новата ми фурна е с вентилатор и пека с него на 150 С-160 С.
Сместа за поръсването си я слагам на всички кексове - получава се хрупкава коричка и децата много я харесват newsm53
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Нещо не ми е ясно... newsm78  Черешите в тестото ли се объркват? Ще съм ви благодарна ако обясните последователността на смесването на продуктите.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 72
Нещо не ми е ясно... newsm78  Черешите в тестото ли се объркват? Ще съм ви благодарна ако обясните последователността на смесването на продуктите.
Лара, ето ти цялата рецепта:
Това е кексът, който правя всяка година по черешово време.

ПРОДУКТИ:
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
2 ч.ч.брашно
0,5 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
0,5 кг череши
2 ванилии

ЗА ПОРЪСВАНЕ:
бучка масло колкото орех
1 с.л. брашно
1 с.л. пудра захар
0,5 ч.л. канела

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме последователно яйцата, брашното, пресято с бакпулвера, млякото и ванилията, като бъркаме непрекъснато. Когато сместа се хомогенизира напълно, я изсипваме в кексова форма или тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре нареждаме черешите, изчистени от костилките и оваляни в брашно.
От продуктите за поръсване правим смес на трохи и с тях посипваме сладкиша. Печем в предварително загрята силна към умерена фурна. Като изстине се поръсва с пудра захар.
Надявам се да ти хареса
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Благодаря от сърце!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.