Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора


Мнения: 1 909
...интереса и малкото инфо в оригиналната тема ме накараха да запретна ръкави и да пробвам една от рецептите. Резултата:


...от който съм много доволна. Но когато ми дойде вдъхновението да я направя отново, вероятно бих намалила захарта наполовина (при положение, че сложих по-малко от захарта в рецептата). Но пък аз не обичам много-много сладко.
Колкото повече стои тортата, става по-вкусна. Използвах истинска ванилова пръчица за крема и орехови ядки за украса. Торта иглежда наистина супер и е много приятна на вкус.

Ето и рецептата на dilu, която следвах при приготвянето:
Продукти
650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия
рецепта

Приготвяне
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Тортата се сервира след 8-10 часа.

Всички, които питаха за рецепта...пробвайте тази. При всички положения няма да съжалявате. Very Happy
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
windy [YES], много добре изглежда ! Ще я направя тази, макар да не съм опитвала оригиналната  Smile
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 133
Мммммммм, изглежда доста вкусно. Ще я сътворя в скоро време ми се струва.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
windy [YES], изглежда супер апетитна тортичката ти! Направо неустоима Peace
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 531
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
   Тортата изглежда неустоимо!Записвам рецептата! Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Smile
Цитирай


Мнения: 1 909
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?
Ами не знам какво да ти кажа.  Embarassed При мен заради ваниловата пръчица много доминиращо усещането на ванилия се получи.

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Very Happy

И да допълня, доста нанагорно ми дойде точенето на блатовете (стараех се да са мноооого тънки). Общо станаха 8, използвах 6 (другите с кисело мляко на малкия). Направиш единия, другия се изпекъл.  Crazy Докато прави човек тази част със сигурност му излиза едно парче торта безкалорийно.  Wink Laughing
Цитирай


Мнения: 731
Обожавам такъв тип торти.
перфектно изглежда, поздравления и рецептата ведна отива в папка..за изпробване.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500
Цитирай


Мнения: 1 483
изглежда страхотно!ще я пробвам

Цитирай


Мнения: 1 705
Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace
Цитирай


Мнения: 795
Не знам каква е оригиналната, но твоята страхооооотно се е получила   bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Very Happy

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug
Цитирай


Мнения: 1 909
Радвам се, че толкова много сте решили да я пробвате!  Very Happy

Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500
ооо, със сигурност може. Аз я направих с каквото имах под ръка.


Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace
Питай. Но не вярвам да имаш. Тортата наистина е трудоемка в етап приготвяне на кори, но и търпи доста импровизация без това да има отрицателни странични ефекти. Си мисля аз. Very Happy

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug
Благодаря.  Embarassed  Very Happy

То идеята им е да възбудя апетита...за правене на торти. Рецептата на dilu малко остана незабелязана в предишната тема, а според мен е отлична и търпи вариации. Другия път мисля ще пробвам и смлени ядки да сложа в блата...



Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора