Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 юни 2008, 18:44 ч.
  • Преглеждания  6 090  Мнения  31  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 909
...интереса и малкото инфо в оригиналната тема ме накараха да запретна ръкави и да пробвам една от рецептите. Резултата:


...от който съм много доволна. Но когато ми дойде вдъхновението да я направя отново, вероятно бих намалила захарта наполовина (при положение, че сложих по-малко от захарта в рецептата). Но пък аз не обичам много-много сладко.
Колкото повече стои тортата, става по-вкусна. Използвах истинска ванилова пръчица за крема и орехови ядки за украса. Торта иглежда наистина супер и е много приятна на вкус.

Ето и рецептата на dilu, която следвах при приготвянето:
Продукти
650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия
рецепта

Приготвяне
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Тортата се сервира след 8-10 часа.

Всички, които питаха за рецепта...пробвайте тази. При всички положения няма да съжалявате. Grinning

Реклама
# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725
windy [YES], много добре изглежда ! Ще я направя тази, макар да не съм опитвала оригиналната  Simple Smile

# 2
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 134
Мммммммм, изглежда доста вкусно. Ще я сътворя в скоро време ми се струва.

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 688
windy [YES], изглежда супер апетитна тортичката ти! Направо неустоима Peace

# 4
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 569
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
   Тортата изглежда неустоимо!Записвам рецептата! Grinning

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile

# 7
  • Мнения: 1 909
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?
Ами не знам какво да ти кажа.  Embarassed При мен заради ваниловата пръчица много доминиращо усещането на ванилия се получи.

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Grinning

И да допълня, доста нанагорно ми дойде точенето на блатовете (стараех се да са мноооого тънки). Общо станаха 8, използвах 6 (другите с кисело мляко на малкия). Направиш единия, другия се изпекъл.  Crazy Докато прави човек тази част със сигурност му излиза едно парче торта безкалорийно.  Wink Laughing

# 8
  • Мнения: 732
Обожавам такъв тип торти.
перфектно изглежда, поздравления и рецептата ведна отива в папка..за изпробване.

# 9
  • Банкя
  • Мнения: 1 174
Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500

# 10
  • Мнения: 1 483
изглежда страхотно!ще я пробвам

# 11
  • Мнения: 1 726
Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace

# 12
  • Мнения: 795
Не знам каква е оригиналната, но твоята страхооооотно се е получила   bouquet

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 7 160

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Grinning

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug

# 14
  • Мнения: 1 909
Радвам се, че толкова много сте решили да я пробвате!  Grinning

Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500
ооо, със сигурност може. Аз я направих с каквото имах под ръка.


Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace
Питай. Но не вярвам да имаш. Тортата наистина е трудоемка в етап приготвяне на кори, но и търпи доста импровизация без това да има отрицателни странични ефекти. Си мисля аз. Grinning

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug
Благодаря.  Embarassed  Grinning

То идеята им е да възбудя апетита...за правене на торти. Рецептата на dilu малко остана незабелязана в предишната тема, а според мен е отлична и търпи вариации. Другия път мисля ще пробвам и смлени ядки да сложа в блата...



Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт