Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
ако може някоя обаче изптано вкусна рецепта как точно се приготвя Very Happy

 Hug
« Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 08:53 от Morena »
Цитирай

sofiq

Мнения: 234
                    продукти-800гр език,1\2 чаена чеша растително масло ,30гр масло,1голяма глава кромид лук,1морков,1 резан целина или сух в пакетчетата -слагам аз.1 корен пащърнак,3-4 картофа 2 супени лъжици брашно,1супена л-доматено пюре,5-6скилИТКИ чесън,1|2 чаена чаша червено вино,1 дафинов лист червен пипер,магданоз,чер пипер на зърна и сол.


ЕЗИКА СЕ СВАРЯВЯ В ПОДСОЛЕНА ВОДА И  ЧАСТ ОТ ЛУКА,МОРКОВА,ЦЕЛИНАТА И ПАЩЪРНАКА.ОБЕЛВА СЕ,ДОКАТО Е ТОПЪЛ И СЕ НАРЯЗВА НА ФИЛИЙКИ,КОИТО СЕ НАРЕЖДАТ В НАМАСЛЕНА ТАВИЧКА.В ОДЕЛЕН СЪД В РАСТИТИЛНОТО МАСЛО И МАЛКО ВОДА СЕ ЗАДУШАВАТ ЛУК,НАСТЪРГАН МОРКОВ,ЦЕЛИНА.ПРИБАВЯТ СЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ,ЧЕСЪН,РАЗМИТОТО В ВОДО БРАШНО,НАРЯЗАНИТЕ НА ЕДРИ КУБЧЕТА КАРТОФИ,ДАФИНОВ ЛИСТ,ЧЕРВЕНИЯ ЧЕРНИЯ ПИПЕР И СОЛТА.СЛЕД ТОВА СОСЪТ СЕ ПАСИРА И СЕ И СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ ЕЗИКА,ДОБАВЯ СЕ ВИНОТО И МАСЛОТО И ЯДЕНЕТО СЕ ЗАДУШАВА В ФУРНА 10-15 МИН.НАКРАЯ МАГДАНОЗА.  chef
Цитирай


Мнения: 72
Аз също много обичам език. Класическата рецепта е задушен с масло. Сваряваш езика, ако е телешки се бели, ако е свински не. Нарязваш го на шайби и го задушаваш с масло. А също така става много вкусен с заливка от доматен сос овкусен с черен пипер на зърна и дафинов лист.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Вече са ти писали как се приготвя език в масло. Само да добавя, че много върви със сос от горчица и/или настърган хрян. Подправки аз ползвам само черен пипер на зърна, дафиновият лист ми идва в повече, еветуално ако е с доматен сос обаче става.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз лично беля всякакъв език, така знам от баба ми и така го правя. Иначе сварявам във вода, добавям лук, моркови, целина, дафинов лист, зърна чер пипер. След това беля, нарязвам на парченца слагам го в чиния, отгоре слагам парченца масло и слагам в микровълновата за 2-3 минутки. Изваждам, поръсвам с червен пипер и готово.

Ето и снимка:
« Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 12:53 от marulka_s »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Иначе сварявам във вода, добавям лук, моркови, целина, дафинов лист, зърна чер пипер.

И аз така го варя, обелвам го, режа на шайби, като обикновено хвърлям задната част, доста тлъста и жилавка ми идва. Взимам само телешки - без свински и без говежди. Обичам го и в масло, но най го харесвам паниран  Peace

Телешки език с панировка патафри
Цитирай

София

Мнения: 479
Варя, обелвам, нарязвам на филийки, запичам с маслото в микровълновата и заливам с бял сос от брашно, прясно мляко и горчица.

Направо обожавам език... Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз сварявам,обелвам,нарязвам,посолявам и поръсвам с препържено масло....Толкова  Laughing малко по-натюр става.....Чудно мезенце....
Цитирай

София

Мнения: 2 636
А от къде в София купувате език? Пресен ли се продава или замразен?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А от къде в София купувате език? Пресен ли се продава или замразен?
По месарските магазини има....Най много съм виждала в месарските по Женския пазар....И все е пресен(замразен аз не купувам  Sick )
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Аз сварявам,обелвам,нарязвам,посолявам и поръсвам с препържено масло....Толкова  Laughing малко по-натюр става.....Чудно мезенце....
Пробвай в масълцето да запържиш червен пипер, става чудно  Flutter
Цитирай


Мнения: 4 164
Аз харесвам телешки език. Варя, обелвам, нарязвам и го правя по няколко начина. Става вкусен и на тиган с масло, на фурна със зеленчуци, както и паниран. Ако се панирва, задължително трябва да е много добре сварен, иначе остава леко жилав.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз сварявам,обелвам,нарязвам,посолявам и поръсвам с препържено масло....Толкова  Laughing малко по-натюр става.....Чудно мезенце....
Пробвай в масълцето да запържиш червен пипер, става чудно  Flutter
Peace Слагам понякога,ама лютичък....ей така за гъдел  Crazy
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
А колко време се вари?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А колко време се вари?
Аз го варя в тенджера под налягане.Засичам 45 мин. след като започне да съска тенджерата,след което оставям да спадне парата сама.Обичам да е добре сварен езика,а не да е като дъвка....
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора