Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2005, 11:06 ч.

Да осиновим ли бебе докато съм бременна

 • 6 149
 • 57
 •   1
Отговори
С мъжът ми имаме желание да осиновим бебе(към 2-3 месечно). Нямаме още собствени деца, но сме решили до 1-2 месеца да започнем с опитите. Дали междувременно да задействаме процедура по осиновяване и няма ли да ни откажат при такова положение?  newsm78Моля ви, дайте ми съвет!

# 1
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 918
Аз и друг път съм го писа. Не мога да разбера защо искате да осиновите бебе, ако може да си имате собствено? Знаеш ли колко семейства, които не могат да имат деца чакат за едно такова бебе и то понякога година, че и повече?
При осиновяването най-важно е мотива, защо искаш да осиновите. Ако е от благородство и желание за добро дело помисли си какво дете искаш да осиновиш, такова за което чакат поне 10 семейства или такова, което никой не иска.
Извини ме, ако тона ми е малко груб, но аз сам от другата страна на проблема.

# 2
 • Мнения: 474
При кое положение newsm78..нещо не разбрах много.
Имаш предвид това дали ще ви позволят да осиновите при условие, че докато трае процедурата ти забремееш ли?

Ако питаш мен няма смисъл да се притесняваш за неща които още не са се случили...нито сте започнали процедура по осиновяване, нито сте започнали опити ти да забремееш, а още по малко пък са ти отказали каквото и да е.
..и не се сърди, казвам го с най-добри чувства.

# 3
 • София
 • Мнения: 7 140
Не би било проблем доколкото знам.
Относно притесненията ти, че ще си бременна, когато дойде момент да те одобряват за осиновител - без да искам да те плаша, но забременяването е Божа работа. Аз "забременявам" от повече от 3 г. без да имам сериозен проблем. Ситуацията е малко ала рибата в морето, а тигана...
И защо бързаш толкова. Няма ли да ти е трудно с две малки деца? Не е ли по разумно да отгледаш своето до определена възраст, пък после да обмисляш този вариант?
Дорет също е права. Не е редно да искаш нещо, което можеш и сам да създадеш при положение, че има толкова много, които не могат, а много, много искат. Виж, ако искаш да осиновиш по-голямо, болно или с цигански произход детенце, тогава ситуацията е друга.

# 4
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Здраvей Пета,понеже и мен скоро ме нападнаха ,заради желанието ми да осиноvя дете(тьй като аз имам vе4е) ,Ще ти кажа ,какьv е изхода...........´Щом се оказvа ,4е v Бьлгария няма достать4но деца Shocked,за осиноvяvане ,просто подадете документи за дете от 4ужбина.Не vярvам да vи откажат,vсе паk там има достать4но деца ,които се нуждаят от родители .Факта ,4е може да си бременна няма да има абсолУтно никакvo зна4ение,заЩото за еvропейците е напьлно нормално да осиноvиш дете имайки или 4акайки друго.
Кьсмет и не се отказvай.Пьк и не vиждам ,заЩо да не се осиноvи дете от цигански произход.

# 5
Аз и друг път съм го писа. Не мога да разбера защо искате да осиновите бебе, ако може да си имате собствено? Знаеш ли колко семейства, които не могат да имат деца чакат за едно такова бебе и то понякога година, че и повече?
При осиновяването най-важно е мотива, защо искаш да осиновите. Ако е от благородство и желание за добро дело помисли си какво дете искаш да осиновиш, такова за което чакат поне 10 семейства или такова, което никой не иска.
Извини ме, ако тона ми е малко груб, но аз сам от другата страна на проблема.

Дорет, макар и пасивно от доста време следя всичко в този форум. Проявявам разбиране към всичко което преживяваш. Обяснимо е раздразнението ти към тези , които желаят да осиновят дете при положение, че могат да имат свое собствено. Въпреки всичко си позволявам да не се съглася с теб...но не защото аз съм от тези които могат да имат  дете, но искат да осиновят. Мисля си, че на първо място трябва да помислим за децата, а не за кандидат осиновителите. Н емислиш ли, че човек който има силното желание и нагласата да бъде осиновител и са налице всички необходими условия би могъл да бъде също толкова добър родител, като този, който е изстрадал и преживял невъзможността да роди собствено. Допускам, че много от тези кандитати могат да бъдат дори по-всеодайни и обичащи осиновените си деца, защото те са възприели философията на осиновяването без това да бъде "техният единствен шанс " станат родители. Надявам се думите ми да не те засегнат. Най-малко целя това. Желая ти успех в начинанието и се надявам в скоро време да получиш добри вести.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 4 068
Аз пък свалям шапка на хора, които въпреки, че могат или вече имат свое дете са готови и да осиновят . Изобщо не смятам, че това не е редно понеже има бездетни двойки, които също искат. Даже ако трябва да сме честни бездетните двойки много трудно се решават на такава стъпка, понеже до последно се надяват да имат свое дете. Такава е реалността у нас.
Ние със съпруга ми например искаме да имаме 3 деца. Обаче искаме едното да го осиновим. Не виждам нищо лошо в това. Това е доста смела постъпка според мен.
А иначе и ние сме от семействата с проблемно забременяване.

# 7
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 918
Алина, аз не се засягам, защото знам, че единствено жена в моето положение може да ме разбере. Но пак и аз не мога да се съглася с теб, никъде в постинга си не съм писала или дори намекнала кой ще бъде по-добра майка. А и не сам писала, че трябва да се мисли само за осиновителите. Говоря най-вече за моралната страна на въпроса. Морално ли е да вземеш здраво българско бебе за което чакат семейства без деца, а да оставиш тези деца, които всички съжаляват и за които всички говорят, но никой не иска. Когато искаш да направиш нещо благородно и добро за тези деца, осинови си дете със здравословни проблеми или циганче, защото точно тях никой не ги иска.  И веднага ще ме попитате защо тези деца не ги осиновяват семейства без деца.  Обяснявала съм и преди това, така че няма да влизам в подробности. То4но затова писах, че при осиновяването най-важен е МОТИВА. 
И отново, никого не нападам, а се опитвам да обясня ситуацията и от другата страна. А надали някой мойе да си представи колко е тежко да обсъждаш такава тема.

# 8
Дорет, знам, че не си намеквала за това кой може да бъде добра майка, нито че трябва да мислим за осиновителителите.  Това са само мои разсъждения. Разбирам, че поставяш въпроса за моралната страна на нещата, но начина по който го правиш вменява чувство на вина на тези, които имат/могат да имат деца и в същотот време желаят да осиновят. Опитай се да се поставиш на мястото на един такъв човек и може би сама ще го усетиш.

# 9
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
ДОрет и аз следя изказванията ти и бих ти казала само едно - много негативизъм има в тях понякога /това е меко казано/.
ПОмисли си как се държиш с другите - никой от тях не е виновен за положението ти... никой не ти дава право да съдиш нито от морална нито от друга гледна точка хората желаещи да осиновят дете! Това е похвално както е писала Ренци! А кой ще успее - божа работа. Ти нападаш другите без да се замислиш за това, че всеки има правото да иска да помогне!
Дано по-скоро се сбъдне мечтата ти защото виждам твърде много отрицателни емоции и даже ожесточение към другите... това не е хубаво! Отпусни се, успокой се и спри да нападаш другите...може би тогава нещата при теб ще се наредят по-бързо! Бъди позитивна! Всеки има своето щастие - дочакай с достоинство твоето!   bouquet

# 10
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 918
Е, принудихте ме да пиша още веднъж. Има мами от форума с които се познаваме лично и те ще кажат дали съм тази, която ти си описала. Но нека всички пишещи и четящи тук се замислят защо толкова малко жени в моето положение не пишат тук, а само поддържаме връзка помежду си.
И накрая, когато искаш да направиш добро дело най-добре го направи без да афишираш предварително, хората ще оценят делата ти, а не намеренията ти.

# 11
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
Пета,а ти в кой месец си бременна?Ако ще раждаш има вариант и за по-големичко дете-да не е точно но 2-3м!Ако е за идеята да си осиновите,по-добре диапазона на търсене да е по-голям!Говоря от опит!Похвално е,намерението ви!Със или без свое дете-защо не  bouquetИма толкова изоставени деца в България,че невиждам защо да не спасите от нерадостното бъдеще една невинна душичка newsm10
Скоро ми разправяха за една жена дето дълго време неможела да забременее,осиновили си бебенце и скоро след това разбира,че е бременна и....връщат "чуждото дете",защото ще си имат свое.Не след дълго прави масивен кръвоизлив и спонтанен аборт-вече неможела да има деца! newsm11
Тук ще прочетеш различни мнения-всички сме много различни и с различен житейски опит,но всички сме добронамерени.Не се засягай от някои по-остри изказвания-нали е форум!
Късмет в начинанието и да споделиш когато събитието е факт newsm10

# 12
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
ДОрет - не се обиждай! СЪжалявам, че има жени, които не могат да пишат тук, а предпочитат лични.
НА мен също ми беше друдно докато започна да пиша в своя форум. НО след първите крачки нещата тръгват. НЕ казвам, че си негативна без основание - а просто, че това най-вероятно те подтиска допълнително! Ако изразяваш позитивизъм дори когато го нямаш - той някак си идва при теб!   bouquet Наистина ти пожелавам щялото щастие, което всяка една жена заслужава! И то скоро!

# 13
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
Пета, аз имам 6 месечен син и когато /даже все още/ предположих, че съм бременна отново - просто изпитах ужас. САмо като си представих бременна в 2-3 месец да мъкна 10кг дете /малкия сега е 8 и нещо/, да вдигам колички и да търча ... Ами като ми се доповръща и трябва да ида в градската тоалетна къде да оставя малкия???? НА кой?
Помисли си добре - не е невъзможно да гледаш породени деца, но с помощ иначе не е ясно - ами ако бременността ти е тежка? Ами ако не дай си боже се наложи да се пазиш?
Вслушай се в съветите на момичетата - или направете ваше бебе и като поотрасне вземете дете, или осиновете и почакайте с вашето или вземи по-голямо детенце!
Личен съвет - може и да не е правилен  - но по-добре си родете ваше - пък цялото време е пред вас с мъжа ви - винаги можете да подадете документи за осиновяване!

# 14
 • Мнения: 160
здравеите,
не искам да вземам ничия страна но тъй като преди 2 години си осинових -бебе мога да я разбера дорет.
всяка жена иска да стане мама и приживее всички етапи на развитието на едно дете и не мисля че има нещо лошо в това.
а след като едно семейство може да има собствени деца е хубаво да се даде шанс на някоя невина душиьа която няма много шансове да бъде осиновена това е доста благородно.
не искам да кажа че семейство без да могат да имат собствено дете само те имат право на малки бебета.
е това не го решавам аз но зависи все пак каква е причината-не можш да имаши искаш да помогнеш на себе си и на детето
-или можеш да имаш и искаш да помогнеш
снощи гледах док. филм са едно семейство в германия което си имаше 2 момченца и са осиновили момченце което майката е искала да махне но по някакво чудо е останало живо и естествено не е здраво.те се грижиха прекалено много са малката душица и не съжаляваха е това наистина е благородно но са съжаление сме малко способните да направят подобно нещо.

Последна редакция: пн, 25 юли 2005, 01:15 от Reza

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт