Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 юли 2008, 12:30 ч.

Как се прави домашен кашкавал

  • 10 696
  • 3
  •   1
Отговори
  • гр. Търговище
  • Мнения: 18
Някой знае ли как се прави домашен кашкавал? Имам желание да проблав. Правя в къщи сирене, но не знам как се прави кашкавал. Ще съм благодарна, ако някой сподели.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 219
Има специално мая за кашкавал.Но подробности по приготвянето не мога да ти кажа.

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 036
Аз съм правила,но не с мая,може би и не точно кашкавал,но има същия вкус.Слагам 5 литра прясно мляко на котлона да заври.Като заври,засичам 5 минути и прибавям 1 чл лимонена киселина(не съм сигурна толкова ли беше).Млякото се пресича.Прецежда се през тензух,като накрая се усуква хууубаво,за да се изцеди максимално,но е много горещо и трябва да се внимава.Аз си пусках студената вода и си приплаквах ръцете постоянно.Накрая,така както е в тензуха*материала*се слага в тавичка-наклонена,че още ще се изцежда,отгоре дъска за рязане и някаква тежест(аз слагах един стар агрегат от фризер(май така се казваше).
Много пъти съм правила това нещо,много е вкусно.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 52
Аз намерих страхотна рецепта. Е още не съм я пробвала, но като си подсигуря инвентара ще пробвам - вижте тук  http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=11624

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт