Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 юли 2008, 14:45 ч.

Ами сега?!?!

 • 3 288
 • 18
 •   1
Отговори
Здравейте, дами (и няколко господа)!

Знам, че в този подфорум в момента има вътрешни спорове, но ви моля да ме приемете сред вас! Съзнавам, че животът не е лесен за никого. Но днес ми е много труден ден.
Предисторията на моето влизане тук е ето тази (писана е още, докато се подвизавах из ДиС):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305070.0

Но не за това ми е думата, а за факта, че съм бременна в 5-и месец и днес - всъщност доста предвидимо, моят съпруг ме заряза. С аргумента, че стоя на пътя на отношенията му с неговото семейство и го правя планирано.

Пак малко предистория. Когато се премести в България, издържах почти напълно съпруга си - чужденец има-няма 3 години. Признавам, че дълго време, сериозна заслуга за нашето оцеляване имаха моите родители, макар, че работех  Embarassed На втората година и той започна работа, но парите си бяха лично негови джобни, сметки, наем, храна и т.н плащах аз (преди правилно да ме заклеймите като тъпа патка, има и дълга история около това, която донякъде обяснява положението, но сега просто маркирам факти). Преди 2 години създадохме заедно фирма и той заработи здраво (аз също).

Преди година и нещо, брат му се премести в БГ, уж да помагал във фирмата. Тя всъщност не върви кой знае колко добре, но аз си имам добра странична професия, която практикувам и запълвам дупките. Въпросният брат не е работил вече три години, тук също не полага никакъв труд (ама наистина, само обикаля насам-натам по планини и си почива от почивката). Бъдещият ми бивш съпруг обаче настоява той да получава 1/3 от приходите, надявайки се, че брат му един ден ще се научи да работи. И така повече от година. Откакто съм беременна, често се караме за разпределението на приходите, на моменти аз съм доста крайна, но това не помогна...

До момента, в който брат му реши, че ще си купува жилище тук, което ще изплащат неговите родители (но не е ясно колко ще могат, защото дават наистина последните си пари за първоначална вноска от 30 %) . С кредит, който двамата ме притискат аз да изтегля (няма кой друг, само аз съм местна). Родителите му (които не ни помогнаха с 1 лев, докато аз се чудех как да сколасвам с бюджета първите години, не, че са длъжни, де), се съгласиха да купят на братчето апартамент. Съпругът ми се разбра с тях апартаментът да е 50/50 за брат му и за него. Аз изобщо не искам да се въвличам в цялата история, защото въпросният брат е човек, на когото не може да се разчита (отрязват му тока за неплатени сметки от 1000 лв., които после плащаме ние, забравя да си плати наема, и без друго виси на нашия бюджет и т.н). Аз планирах да изтегля кредит за апартамент на бъдещото си бивше семейство - детето, съпруг и аз, но "какъв е проблемът да изтегля два кредита?". 

Безпокоя се да тегля този кредит. Нямам усещане, че мога да се доверя на семейството на бъдещия бивш. Чувтвам се употребена. Спред съпруга ми обаче, аз съм някаква луда жена, която постоянно вдига скандали, за да го "раздели от семейството му", понеже (моите родители са разведени) "не знам какво е истинско семейство и ревнувам". Е да, ама моите разведени родители помагаха за издържката му години наред, докато неговото "сплотено" семейство веднъж не се поинтересува как се справя.
   
Моля ви, не ме разбирайте погрешно! И 1 ден в живота си не съм била меркантилна. Просто имам на главата си натресен роднина, който струва на семейството ми огромни суми, бъдещ бивш съпруг, който направи своя избор - да не слуша "натякванията ми" и да пренебрегне всичко в името на това семейството му да е доволно и най-важното - бъдещо дете, за което трябва да мисля и да се грижа. онова което нямам е баща на детето, който да застане твърдо до нас. Но, това е бил моят избор и сега ще нося последствията от него. За съжаление - детето ми също.

Извинете ме за дългия, объркан пост. В шок съм. Съпругът ми ме написна, защото не пея Одата на радостта, теглейки кредит за безотговорния му брат.     

# 1
 • Варна
 • Мнения: 79
Бягай бързо надалеч!
Знам, че ти е трудно, но сега е момента да се спасиш от всичко това и да отгледаш детето си в спокойно и изпълнено с обич семейство - ти и детенце.  Никъде в твоята история не видях и следа от обич, внимание и нежност от страна на "бъдещия бивш" към теб.

# 2
Благодаря ти, Тита!

Целият цирк се случи заради това, че много обичах този човек и доста безкритично (или полусъзнавано) позволих да ме огъват като свещ години наред. Твърде дълг слушах, че съм егоистична, че не се интересувам от неговите чувства към семейството му, че материалните неща, които осугурявам, не са всичко, че трябва да мися и за душевния му комфорт ... и повярвах. Едно нещо, повторено 1000 пъти, става истина.


Имах нужда да чуя, че не съм егоистичната кучка, която не ще да тегли кредит за батко, наистина имах!
Благодаря!

# 3
 • Мнения: 1 431
Ти да теглиш заем, а апартамента да е на мъжа ти и на брат му 50/50? Тея са доста нагли!
Който иска апартамент - да си тегли заем, да си декларира доходите, а има и заеми без доказване на доходите. Това са големи суми, не са детски играчки.

# 4
 • Мнения: 74
Според мен няма какво да го мислиш,я остави сплотеното семейство да се оправят както могат.Бягай далече от тоя и не смей да се обръщаш на зад.Щото и аз преди бях една голяма бяла птица та си продадох сумати бижута за да осъгуря нечий комфорт #2gunfire

# 5
 • Мнения: 448
НЕ ТЕГЛИ ЗАЕМ
Спри се, докато е време!
ЛюбоФта е любов, ама сиренето е с пари.
Който те обича, няма да иска такова нещо от теб. Ако пък не те обича, обичай се ти и се пази.
Утре  може да поиска да си продадеш бъбрека, че на някой от Семейството му трябвали пари! Ай сиктир!

# 6
 • Мнения: 113
Бягай, бягай надалеч! знам какво е да дадеш всичко ,което имаш на един мъж и после да имаш забит нож в гърба.Аз така навремето от любов - само и само за да ходя и да го виждам по затворите продадох покъщнина, пиано, а после като излезе и наследствената земя останала от баба ми и майка ми- да прави бизнес човека.
Искаше и аз да изтегля на мое име кредит за него, набута сума ти хора с пари и заеми.
 И накрая ни напусна като взе всичко, което можеше.
Сега съм с огромен кредит на гърба си, който изтеглих за да си стъпя на краката.
Не допускай това да става и с теб! Трудно се излиза от блатото после.

# 7
 • Мнения: 103
Как ли пък не, ще теглиш кредит да устройваш някой си. Брат му да се жертва колкото си иска, но ти не си длъжна да го правиш за някакъв си мързелуч. Ми то по тая логика най добре да го осиновиш, работиш за него, плащаш му сметките и почивките, че отгоре на всичко изискват и уважение. Като са чужденци ти да не си им слугиня. Я им удари един игнор и на двамата и ги остави да се спасяват, достатъчно си ги мъкнала на гърба си. Ще видиш как бегом ще се изнесат от БГ. Най ги обичам такива, целия свят им е длъжен. Гледай себе си и детето, вие сте най важни, а съпруга ти като е толкова привързан към брат си да ходи при него да се гушкат нощем.  doh какви хора има.

# 8
 • София
 • Мнения: 958
Зарадва ме с две неща:
1. Осъзнаваш каква си "голяма бяла птица" (както беше написал някой преди мен)
2. Осъзнаваш го преди да се е родило детето.
Не позволявай да се събирате с този човек. Това, че детето не се е родило още е много важно, аз какво ли не бих дала да бях имала малко повече акъл и смелост и да бях напуснала БНД преди да се роди сина ми. После е труууудно... ДОкато събереш смелост, докато се организираш с дете на ръце...
Твоите родите сега сигурно ще ти помагат два пъти повече, щом са ти помагали за този бъдещ бивш твой съпруг. Ще си отгледаш детенцето и ще срещнеш някой прекрасен нов татко за него и мъж за теб!
Успех ти пожелавам!

# 9
 • Мнения: 4 772
Точната дума е 'нагли', наистина.

# 10
  Събуди се , бе момиче!!! Любов, та любов! Колко години ще те тресе тази любов! И защо трябва другите да  кажат мнението си? Та то и от самолет се вижда, че този не изпитва нищо към теб само те използва по най-груб и нагъл начин и не само той, ами и цялата му рода. И не е зарязал семейството си, че много те обича, а защото е имал полза. Много добре, че те е напуснал. Не е трябвало такъв човек да бъде и баща на детето ти. Не се дръж за него, като, че ли си най-окаяната и няма да има свестен мъж за теб. Стегни се и имай малко достойнство! И не допускай повече никога в живота си навлеци да те използват! Какво от това, че не си меркантилна? Браво казаха ли ти? Само го харантутяше толкова време, а сигурно и билетете му плащаще, които никак не са евтини, за да си вее гъза! Имал нужда от това, от онова. А ти от нищо ли нямаше нужда! Толкова грижа за един пияница като, че ли е последния мъж на земята.  Занапред в живота ти бъди поне малко меркантилна, ако не за теб, поне за детето си.

# 11
 • Мнения: 82
Бягай мила,колкото можеш по надалече.Не се забърквай с тези кредити,защото така ще те изпързалят - ти ще си на улицата,а до живот ще изплащаш кредит за апаратмент.Махни се от тези хора и се успокой,за да не навредиш на бебчо.Този човек,а и брат му само те използва.Гледай си детенцето,а след време съм сигурна,че ще се появи истинският мъж,който заслужаваш!Желая ти късмет и успех!

# 12
 • Мнения: 14
Багай, бягай, бягай!!! Не мисля, че е редно да си плащаш на някой за да имаш семейство!!! А щом към този момент се справяш с "две голями деца" т.е. поела си изцяло тяхната издръжка не мисля че ще имаш проблем да отгледаш едно прекрасно мъниче. Според мен трябва да помислиш дали ти и детенце ще имате спокйствието, което е нужно за да се живее нормално, ако ти останеш с този човек и цялата му фамилия. Мисля, че ти си една силна жена и ще се справиш чудесно!!! Успех бъди силна

# 13
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
АМИИИИИИИИИИИИИиииииии, какво да питам?
Какъв е по народност любимия ти мъж?
И друго - ти да не си почитател на силните емоции, че си навличаш повече и повече трудностти?!
Имам 10 годишен мъчителен,алкохолен, унизителен , и какво ли още, и какво ли още не, фалит до нямам думи какво положение/имам предвид финансово/ ЖИВОТ с чижденец.................... Мъчително се разделихме, обаче съм крещяла - СВОБОДНА СЪМ!СВОБОДНИ СМЕ!ЗАМИНА СИ ОКОНЧАТЕЛНО!. Не можех да повярвам , че всичко приключи!
Така, че осъзнай се!

# 14
 • Мнения: 585
Бягай бързо и то надалеч използват те здраво и то не от вчера

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт