Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юли 2008, 11:40 ч.

DMS

 • 88 506
 • 65
 •   1
Отговори
 • Мнения: 145
Свалено от http://www.dmsbg.com/index.php?page=1

Единен дарителски номер (DMS) е регистрирана търговска марка, разработена за първи път в Чехия в партньорство от Чешкия дарителски форум, Vodafone, Telefonica и T-Mobile в Чехия.

В България проект DMS се  осъществява в партньорство от Български дарителски форум и Фондация "Помощ за благотворителността в България" и предоставя възможност за дарения чрез SMS на абонати на трите мобилни оператори  - GLOBUL, VIVACOM и M-Tel - в България.

DMS стартира през май 2007 и дава възможност за едновременното провеждане на неограничен брой кампании на частни лица, организации и институции, които да набират средства чрез SMS. Набраните суми се изразходват целенасочено и единствено за различни каузи и инициативи, като подобряване на здравословното състояние или спасяването на живота на български граждани, инвестирането в дейности, насочени към решаването на значими обществени проблеми от социален, екологичен или друг характер.

Проектът се управлява от DMS Борд, който се състои от представители на двете организации, трите мобилни оператора, на медии, рекламни и медийни специалисти, обществени личности.

Системата гарантира, че никой от участващите партньори не формира печалба от набраните чрез дарителски sms средства.
Ако решите да дарите за определена кауза чрез DMS, Вие ще откриете, че този начин за дарение има следните предимства:

    гарантира предоставянето на обратна връзка на дарителите за набраната сума и изразходваните средства;

    предоставя на легитимни неправителствени организации и публични институции в България възможност да набират средства с благотворителна цел;

    предоставя възможност за набиране на средства на физически лица, които имат нужда от средства за лечение, независимо от възрастта;

    въвежда единни критерии за достъп на организациите, институциите и физическите лица;

    налага единен номер за всички благотворителни кампании и за всички участващи мобилни оператори;

    налага единна цена на дарителския SMS, еднаква за всички кампании и участващи оператори. Всеки изпратен SMS на номер 17 777 ще бъде таксуван с 1,20 лв. с ДДС;

    гарантира прозрачност и отчетност на кампаниите чрез централен информационен портал;

    дава възможност за извършване на кампании за набиране на средства през цялата година.

ВАЖНО: Всички финансови постъпления се превеждат на кампанията, за която са предназначени, с изключение на невзетите плащания и административните разходи по проекта, които не надвишават 10%. 

Невзети плащания:

    сумите, които не се превеждат от страна на мобилните оператори към съответните кампании, в случаите, когато абонати на операторите, изпратили дарителски sms, не платят своите сметки за месеца, в които са включени изпратените sms в подкрепа на кампаниите.
    за реален акт на дарение се счита плащането на изпратените дарителски sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Административни разходи:

    техническа поддръжка на SMS номера;
    разходи по поддръжка на Интернет портала на DMS;
    банкови такси за преводите на набраните суми към съответните кампании;
    изготвяне и разпространение на рекламни материали, които обясняват механизма на DMS и предоставят информация на дарителите за активните кампании;
    изготвяне на подробни отчети за финансовите постъпления;
    подкрепа за кандидатстващите кампании в подготовката на документи;
    проверка от страна на външни независими експерти на истиността и верността на кандидатурите на кампаниитена организации, институции и физически лица;
    проверка на истиността и верността на финансовите отчети за изразходени средства на кампаниите;

Тук ( http://www.dmsbg.com/index.php?page=5 ) я има информацията за кандидастване.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 16:59 от Ehriz

# 1
 • Мнения: 3 574
Интересно! Исках да включа Мулти-мама, но както винаги условията са повече от възможностите....  Whistling

# 2
 • Мнения: 14
Много добра инициатива. Пускам съобщения за някои от регистрираните там. За съжаление - не за всички.

# 3
 • Мнения: 57
Радвам се, че е повдигната тази тема! Днес влязох в страницата на ДМС. Знаети ли, че за месец ноември са изпратени смс - и в рамките на 500...Знаети ли колко са абонатите на мобилни оператори? Около 5 милиона сигурно...Потребителите на бг-мама са 84 749 ...ако всяка от нас пуска всеки месец по 2-3 смс..това за смтетките ни няма да е нищо...и ще спасим живот. 10 000 смс = 10 000 лв....Ако всеки абоната на мобилните оператори пуска смс...знаети ли колко много средства могата да се съберат. Това е най-лесният начин за набиране на средства...Момичета, да действаме!!!

# 4
 • Абсурдистан
 • Мнения: 185
Аз действам, други има ли?

Присъединявам се и към мисълта ти , че това е наистина най-лесния и бърз начин. Как се ядосвах до сега, че не мога просто да запращам смси за дечицата от "спаси, дари на ... " като абонат на м-тел, когато го пожелая и имам възможност, колкото и да е тя. Сега ще го напрявя и за тези пъти, когато само съм го помисляла. На всичките 20+ деца ще запратя по един смс. Не са ми излишни на семейството парите, които ще ги дам, но ще огранича някой не толкова нужен разход и/или разговор и ще се получи.

# 5
 • Мнения: 57
Само така!!! smile3501

# 6
 • София
 • Мнения: 734
Това е чудесно, аз лично периодично пращам sms-и за различно кампании, но предпочитам да превеждам пари директно. Така знам, че нуждаещият се получава цялата сума, която аз съм готова да отделя. Докато при sms-ите не е така...До колкото знам съвсем не е вярно твърдението "10 000 смс = 10 000 лв". Най-малко мобилните оператори взимат солиден процент. Най-добрият вариант да помогнем според мен е превод, а за тези, на които не им се занимава или има някаква друга причина, sms-ът е за предпочитане пред нищо.  Peace

# 7
 • Мнения: 57
Един смс е 1.20, от DMS твърдят, че най-малко 90 % от сумата отива при тези, които се нуждаят, останалите са за техни разходи...В крайна сметка това е един доста добър начин за помощ..

П.П. За Биг Брадър са изпратени 500 000 смс - а!!! Просто отбелязвам!

# 8
 • Мнения: 138
Подари сърце на Антонина!
http://dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=70&start=10

# 9
 • космополитно
 • Мнения: 940

Лошото, действително ни връхлита, когато най-малко го очакваме! И никой от нас не е застрахован от него!
Ето още едно нелепо прекършено бъдеще!

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=50.0

Рехабилитационната борба ще е дълга и непосилно скъпа за  доходите на българските родители...
Както съм писала в подписа си: нека помогнем кой с каквото му е посилно, но поне с най-малкото- като разпространим информацията за нещастието сполетяло един даровит млад творец! Cry

Нека и за лечението на този младеж се случи коледно чудо!

# 10
 • Мнения: 46
Радвам се, че има добри хора....
За всички нас- една добра новина/ малките стъпки са важни.../ Simple Smile

от един друг форум....
Цитат
17 Дек 2008 08:45 pm

Кристиян

Набрани средства до момента: 815 лв. Bulb
Необходими са още 7470 лв. Bulb

http://www.save-darina.org/content/view/471/161/
Дарителски банкови сметки:
ПроКредит Банк (България) АД
Кристиян Ивайлов Кръстев
BG28PRCB92301026892718 - лева
BG75PRCB92301426892712 - евро
BG67PRCB92301126892711 - долари
BIC: PRCBBGSF

А днес, 10 дни по-късно Bulb  http://www.save-darina.org/content/view/471/161/

Набрани средства до момента: 3 012 лв.
Необходими са още 5 273 лв.

Благодаря на всички Ви.  bouquet
Колкото повече се пише по този въпрос- толкова повече хора ще са съпричастни... Simple Smile и надявам се отзивчиви.

# 11
 • Мнения: 210
ДМС-проекта се оказва много успешен в Чехия . Но в България все още трудно тръгва .
Моята дъщеря Роси е в него още от самота стартиране . Оказва се , че е най-лесния начин човек да дарява . Не му коства време , а стойността на един смс е съвсем достъпна - 1.20 лв с ДДС . Може да си го позволи почти всеки . Българинът е състрадателен , с голямо сърце и щедра душа . Това го доказа през 2005 г. след наводненията , Великолепната шесторка - за децата в Могилино и др .
Знам , че Българина е и мнителен и това в голяма степен влияе негативно .
Ще споделя резултата от кампанията на Роси - от 16 юли 2007 до ноември 2008 са изпратени 11 363 смс-а , преведени са 17 267.58 лв. Това е много добре , но все още не е достатъчно . Защото в сметките на Роси има над 75 000 лв. Нужни са 100 000 евро / 200 000 лв/ .
Сигурна съм ,че ще помогнете , ще дадете ШАНС на РОСИ . Ще дарите надежда на една млада дама за по-добър живот . Заедно започнахме , заедно ще продължаваме . На единен дарителски номер 17 777 / за абонати на Глобул , вивател , Мтел / с ткст DMSrosi . само 1.20 лв с ДДС е стойността на един смс .
www.chance-for-rosi.org

# 12
 • Мнения: 210
Мили мами ,
 Наближава Великден - нека помогнем на хората със сериозни здравословни проблеми , нуждаещи се от скъпоструващо лечение .
Да дойде техния ВЕЛИКДЕН , да се отърват от болестта !
Дай ШАНС , дари НАДЕЖДА !
Посетете www.dmsbg.com , www.koleda365.org !

Искам да помоля за съвет , идея и т.н.
От много време искаме да организираме благотворително мероприятие , концерт за порасналите вече деца/www.koleda365.org/ , нуждаещи се от скъпоструващо лечение . Обърнах се към Българският червен кръст за съдействие .Според тях приходите  покриват разходите и на края остава недостатъчна сума за да се разпредели за повече хора  . Алтернативата на тази идея бяха линиите за дарителски смс-и . Но и тук не е лесно . Около Нова година и Коледа имаше инициатива за изпращане на смс-и за 26 лични кампании / концертите на Телевизия "Планета" и "Коледни звезди" на Искра Радева / . Имаше постъпления , но и те не бяха очаквания резултат .
Подскажете ми , моля , какво да направим !?  newsm12


ЗДРАВЕЙТЕ!

КАЗВАМ СЕ ЦВЕТЕЛИНА Т. ВЪЛКОВА . ОТ ВАРНА СЪМ , НА 31г . ОТ 5 г СЪМ ПАРАЛИЗИРАНА,СЛЕД ВИСОЧИННА ТРАВМА . НУЖДАЯ СЕ ОТ РЕХАБИЛИТАЦИЯ В ЧУЖБИНА . ОТ 11.О5 СЪМ ВКЛЮЧЕНА В DMS КАМПАНИЯТА ЗА ДАРИТ. SMSи , http://www.dmsbg.com/projects_details_a ... 97&start=0 ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА РЕХ. ЦЕНТЪР „EUROMED„В ПОЛША , ОТКЪДЕТО ИМАМ ОФЕРТА .
ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ СЕРИОЗНА РЕКЛАМА НА КАМПАНИЯТА СИ , ЗАЩОТО ОФЕРТАТА ОТ „EUROMED” , Е ЗА СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ . ЩЕ МЕ ПРИЕМАТ ЗА ПЪРВИЯ КУРС НА ЛЕЧЕНИЕ , КОЙТО Е НА СТОЙНОСТ 6 500 ЕВРО .
МОЛЯ ВИ , ПОМОГНЕТЕ МИ В ТОВА НАЧИНАНИЕ !
КАТО ПРИКРЕПЕН ФАЙЛ ВИ ПРАЩАМ МОЯ СНИМКА , НЯКОЛКО ДУМИ ЗА МЕН И ПРОБЛЕМА МИ , ДАРИТ . МИ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ , DMS КАМПАНИЯТА МИ И КОНТАКТИ .

М О Л Я В И !
Ц В Е Т И
За абонати на GLOBUL , Vivatel и Mtel на единен дарителски номер 17 777с текст DMScveti изпрати смс .Цената на един смс е 1.20лв с ДДС .
Дай ШАНС , дари НАДЕЖДА !


Една седмица до  рождения ден на Роси !  newsm38
Моля , изпрати смс на единен дарителски номер 17 777/за абонати на ГЛОБУЛ , Вивател и МТел / с текст DMSrosy , стойността на един смс е 1.20 с ДДС .
Нека това да е нейния подарък за рождения й ден !    Simple Smile
Нека по-скоро Роси да забрави за ежеседмичните диализи !    Sad
Дай ШАНС , дари НАДЕЖДА !
www.chance-for-rosi.org ,www.koleda365.org

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 03:48 от Boten Mary

# 13
# 14
 • Мнения: 210
Изпрати смс на единен дарителски номер 17 777 с текст DMSrado . Стойността му е 1.20 с ДДС . Всеки може !

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт